Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
píšu Vám, protože mám problém. Jde o sousedy a jeho pejska. Bydlí v jednom bytě rodiče a jejich asi 40 letý syn. Je to vlasatej, fousatej a smardlavej chlap, kterej vypadá, jak zfetovanej. Celá ta rodina je divná. U nich doma je nehorázný smrad, šílený nepořádek, pořád na sebe řvou... Jelikož jsem teď hodně doma, všímám si, že toho psíka venčí jen ten syn. A to tak, že s ním jde před barák, ten pes se jednou vyčůrá, a hned s ním jde zase do baráku. Ráno pak slýchám, jak toho psa bijou a řvou na něj, protože se přes noc počůrá...Jsem z toho v šoku! Ten pes prostě nevydrží. Nemůžu tohle jen tak nechat. Nevěřim, že je tohle normální. Mám chuť za nimi jít a nabídnout, že psa budu venčit já, ale bojím se, aby mi něco neudělali. Je to divná rodina. Nevím, co udělat, ale ten pejsek přece nemůže vydržet celou noc nebo den jen když jde ven jednou denně a to asi na 10 vteřin! Prosím Vás o radu, co dělat, jestli někam zavolat nebo cokoliv... Nemůžu ani nechci to tak nechat. Je mi toho psa strašně, ale strašně líto.
Děkuju, Michaela
Ahoj Miško,
myslím, že jsi mladá rozumná slečna, ale asi ještě nejsi plnoletá, takže popros rodiče, ať Ti ten problém se sousedovic pejsekem pomohou řešit. Přecejen, jejich slovo bude mít u úřadů větší váhu. Určitě k sousedům nechoď sama, nejdříve se poraď s rodiči !
Drčím palce Tobě i pejskovi, aby vše dobře dopadlo. A vážím si Tě, že chceš, aby se týraný pejsek měl lépe !
Takže mladá rozumná slečna určitě jsi !
Když si na tady na poradně vyhledáš hesla "týrání" a "pes", najdeš i konkrétní odkazy a telefonní čísla, vyjedou Ti rozumné rady i návody, jak v podobném případě postupovat.
Zbytek mé první reakce stále platí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.