Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes čůrá na věci !

Od: leona* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se Vás zeptat - Moje sestřenice má 6 let psa Jack Russela jménem Lenny a už s ním nemá trpělivost, protože i jen tak něco počůrá a to se ani nic neděje.

Nebo když příjde jejího syna kamarád, tak už jsme zvyklý, že máme zavírat dveře.( On by ho jinak pokousal, protože nemá rád cizí lidi) On štěká na dveře a je naštvaný, že neví kdo tam je, no a na jednou přestane štěkat a rychle běží, aby jsme ho neviděli a něco počůrá. Když se nechá jen v chodbě,( když jeho panička je v práci )tak počůrá sloup, deku nebo někdy kožené křeslo a při tom tam má vodu,jídlo a byl i venku. Už i zkoušela mu tam čumák vymáchat,ale nic.

Prosím nevíte, jak ho to odnaučit?

Předem děkuji Leona

Pes čůrá na věci !

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

betaraybill*
hodnocení

0x

Nechci do toho kecat, ale pokud čůrá i když byl vyvenčen nemůže mít zdravotní problém? Náš předchozí pes (fenka jezevčíka) trpěla na močové kameny (nebo ledvinové?). No prostě se jí udělali kameny a v tu chvíli měla problémy s čůráním doma. Přitom jinak byla čistotná. Dvakrát ji museli za její život kvůli tomu operovat. Třetí operaci na sklonku života měla mít taky s podezřením na kameny, ale při tom se zjistila velká ložiska nádorů.

leona*
hodnocení

Děkuji za odpověd, ale zdravotní problém to není. Pravidelně s ním chodí i k doktoru,ale doktor nic nenašel. Lenny sice není tak vychovaný, neumí zakladní povely, jen štěkni a koupelna ( když má špinavé tlapky ). Ale nemyslím si, že to nemá zas takový vliv. Protože jako malý, to nedělal. Až poslední 3 roky.

Na jedné stránce jsem našla psí Feromony, ale nevím jestli by pomohly, tak se musím zeptat doktora.

ladinpraha*

Jako malý měl ze strany paničky asi více pozornosti. Já v tom vidím špatnou výchovu a žárlivost na to, že panička věnuje pozornost někomu jinému. Ale zdejší pejskaři určitě poradí lépe.

leona*
hodnocení

Jo no byla to špatná výchova. Sestřenka si to ted taky uvědomuje. Když ona to má pomalu jak svoje dítě (né, že by ho tak rozmazlovala), má dva dospělé syny a manžel prauje v zahraničí. Tak proto ho asi nechala zajit, až sem!

Ona se mu jinak věnuje i ted. Ráno v 6.00 jde s ním na procházku, přichází v 6.45 a v sedm jde do prace končí ve 14.00 a zas jde s nim na procházku, mezi tím tam chodí její tchýně ho pouštět na zahradu. Když je doma tak, se s nim mazlí,hraje atd. A v 17:00 jdou zas na procházku. (on se jinak nevyprázní, vite jak to myslím ne) A když je So a Ne, tak s nim chodí i 4x .

Tak že pozornost mu věnuje :))

susenka*
hodnocení

0x

Značkuje. Najděte si o tom něco, na netu je takových diskuzí spousta. Pes krásný, ale to neumí ani přivolání? o.O

emilka12*

Atˇho nechá vykastrovat.chrání a značkuje si svoje uzemí.Kamarád by mu měl dávat mlsky aby se s ním skamarádil.Napoprvé ho držte nebo uvažte a at muty mlsky háže na zem ale i tak bych je bez dozoru nenechávala. :)

leona*
hodnocení

Na pamlsek by v tu chvíli nereagoval. ani když přijde návštěva, tak není v klidu. Bud by je kousnul a nebo v mim případě by na ně skákal. (mě to teda neva),ale u mě už to neděla, protože už mě zná.

leona*
hodnocení

Myslíte, že by kastrace pomohla?

leona*
hodnocení

Na přivolání poslechne :)

leona*
hodnocení

Prosím nevíte jak ho to odnaučit? Na intrnetu nic moc nenacházím.

tarantel*

Dobrý den. Pokud se jedná o zlozvyk, tak kastrace nepomůže. Pes si prostě zvyknul že doma čůrat může. JRT je hyperaktivní plemeno, je klidně možné že tím na sebe strhává i pozornost. Jaký má ten pes denní režim?

leona*
hodnocení

jeho režim už jsem psala před pár dny prosim podívejte se tam, samozřejmě ho pouští i normalně když si řekne, ale někdy to neudělá za dlouhou dobu ale pak i 2x . podle mě má ,ale dost pozornosti

tarantel*

V tom případě bude asi problém s autoritou. Pes se musí cvičit - tím se jednak psychicky unaví a nebude myslet na vylomeniny, a druhak si majitelka u něj získá respekt. Pokud ho přistihnete při činu, potrestejte ho a trénujte s ním poslušnost, aby Vás uznával. Zřejmě si myslí, že doma velí a značkuje si území.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]