Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Mam pulročního pejska a je veku u baráku. Ma tam ruzne hračky a balonky a kosadla..ale začal mi okusovat uz druhou zastěrku na autě..Poradte čim pak bych to namazal aby pes to obchazel obloukem. Co psoví srdí a nenavidí, Vím ze je to mladý pes.a v takovém věku je to normálni ze radi koušou a okusují,ale zrovna zeby mi kousal do auta!
Nevím, jestli něco takového existuje. Pes klidně sežere i pepř a potom se poblije nebo třeba hov*o jiného psa. Oboje jsem viděl na vlastní oči. Jedině asi omotat ostnatým drátem nebo drátkem do kterého se pustí sice vysoké napětí, ale s bezpečnými ampéry, aby to jen trochu koplo. Snad je dost chytrý na to, aby si to zapamatoval. Nebo auto strkat do garáže / nějaké ohrádky.
Můj pes žere kočičí zvratky a bobky Podívejte se na nějaký e-shop pro chovatele jestli tam nemaj nějaký sprej proti kousání. Našla jsem něco takového, snad Vám to pomůže: happypet.cz/... a tohle: happypet.cz/...
Se stejným probléem jsem se setkal u svého psa. Je to středoasijský pastevecký. Teď je již klid, jsou mu dva roky, ale když byl mladší okousal mi na několika autech registrační značky, zásuvku u tažného zařízení a několik směrovek na autě. Zkoušel jsem všechno i spreje k tomu účelu prodávané, ale nepomohlo nic. Nejhorší bylo, když okousal trochu kokosovou rohožku. Tak jsem si řekl počkej potvoro a posypal jsem jí pepřem. Druhý den byla roztrhaná na kusy. Kamarádovi okusoval jeho středoasijat dřevěný plaňky u plotu. Posypal je pepřem a druhý den byl bez plotu.
Jinak auta je lákají, protože smrdí (nebo voní?), stačí přejet nějakou mršinu, která na cestě leží už týden a psi to poznají.
Náš pes nenáviděl vůni různých intimsprejů. Měl ošklivého koníčka - vyválel se občas s gustem v tom nejhorším sajrajtu - lejno, chcíplá ryba na břehu, přejetý rozložený zajíc v příkopě, no prostě hnus.
Potom jsem ho koupala s gumovými rukavoicemi třeba 3 x. Když to bylo pořád cítit, vzala jsem v koupelně vůni, která mi přišla pod ruku a za trest jsem ho navoněla. Tyto vůně neměl rád, krčil nos a dělal na mě zuby. Ne, že by chtěl kousat, ale dával najevo, že je mu to nepříjemné.
Jenže uběhly 2 měsíce a vyválel se znovu a v něčem ještě horším, než předtím.
Zkuste tu zástěrku navonět.
Kamarádovi překousal bígl kabely k počítači. Majitel měl právě čerstvě sklizené feferonky, těmi nové kabely namazal. Pes si šel zase kousnout, začal kýchat, kašlat, v očích slzy. Už nikdy si těch kabelů od té doby nevšiml. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.