Nejste přihlášen/a.
Lenko, nepomůže ani svěcená voda. Vlastní zkušenost z dětství. Určitě jste ho dostali od někoho, kdo neměl to srdce, jako vy. Tak ho pošlete dál. Darujte ho. Nač ho živit, pitbula s peřím?!
Paní babkozov, já bych ho asi raději nikomu nedávala... Také jsme nedávno měli takového kohouta - krásného, čistokrevného, ale pořád se kolem nás otáčel, jako by si chtěl vyskočit (nikdy to ovšem přímo neudělal!). Známí potřebovali kohouta a tento byl u nás navíc - dali jsme jim ho s upozorněním na možnou agresivitu. Asi za 14 dní jsme se dozvěděli, že kohout málem vyrazil oko jejich 3letému synovi a divže mu nezlomil nos. Prostě na malé dítě si troufl. Kohout, který útočí i na dospělé, je o to nebezpečnější.
To bude asi kohout araukány. Pořiďte si jiného - zlého kohouta nenapravíte (pokud ho budete trestat, bude ještě horší) a ještě vás může zranit. Jinak známá měla též agresivního kohouta tohoto plemene - možná se to u nich vyskytuje častěji. Pravdou je, že některá plemena mají k tomuto chování větší sklony (úplně nejhorší jsou v tomto ohledu pravděpodobně hybridi z rozvozu - tam jsou často útočné i slepice).
Podobné chování u lidí se ve středověku léčilo akupunkturou a měli s tím výborné výsledky. Jen bylo potřeba vědět, kam přesně zapíchnout vidle. Pro tohoto kohouta bohužel asi jiné řešení nebude. Je to zřejmě alfasamec, magor, který žárlí na všecko. Je mi líto, ale na špalek s ním a jestli má být k něčemu užitečný, tak ať splní svoje poslání alespoň na talíři
taky máme takového "pitomce". Sice neútočí vždycky, ale občas ho to napadne. A obzvlášť když nemá kam ustoupit tak zaútočí a zásadně zezadu... Dávám si na něj pozor a chodím tam pouze s klackem - toho se bojí...
ještě to s ním zkusím, ale jestli se bude zhoršovat, tak "papinovy lázně" to jistí
P.S. dopouručuji kohouta na víně (ale vařit v papińáku - je děsně tuhej)
Ahoj,myslím si to samé,co tady říkají,doma to šlo taky tak,jednou zaútočil a odměnou mu byl špalek.Měli jsme doma kuřátka a mezi nima byl mladý kohoutek,starý ho vždycky zrasoval do krve.Pokaždé jsem ho hledala,aby byl na noc v kurníku.Odměnil se mi tak,že,když jsem sbírala vejce,nebo jsem brala už vylíhnutá kuřata,aby byly vylíhnutý všechny,(stávalo se,že kvočna zdrhla z hnízda s kuřatama a zbytek vajec šel do kopru)skočil mi na záda.Dala jsem mu párkrát šanci a pak... smůla pro něj,ale jinak byl moooc dobrej.
Zdravím,no nechci být válečným štváčem, ale ten by byl dobrej vycvičit na zápasy! Rodiče mojí mladý dostaly asi před 4mi měsíci toho krasavce na dlouhejch nohách,co je na fotce.Mě se moc líbil,i když k drůbeži namám žádný vztah-dělám kočky.Ale byl to parádní kus.Já jsem k němu chodil do výběhu ho obdivovat a fotit(zblizoučka),i jsem u něj klečel puťapuťapuťá...-na dosah ruky,nastávající pantáta tam chodil krmit,čistit,sbírat vejce a kohout byl uplně vpoho,staral se sám o sebe a o slepičky.Pak jsem odjel s mladou a pantátou ke mě na stavbu,po asi 14dnech přišla zpráva od skorotchýně,že ji kohout napadá,že nemůže pro vejce,tak jsme se zasmáli,za týden na ní vletěl a proklof jí prso,což si tu situaci nedovedu ani představit-zepředu(i když u ní to je podobná situace,jako kdyby se sniper trefoval z 10m do vzducholodi...),a že až přijedem ho musíme zabít.Podotýkám,že ta žena je 150kg živé váhy,skoro se rozbrečí,když neumí roztopit kamna vlhkým dřevem,když promluví je to jak vesnický rozhlas a když zakřičí,tak aparáty na technopárty nejsou slyšet...Její systém-vše musí ihned poslouchat,vše bez námahy,rychle...-a šup na gauč k telce.Když na ní někdo dupne,tak se po...,nezvládá žádnou situaci.Nemá u nikoho žádný respekt. Když jsme se vrátili,šel jsem se podívat na toho "bojovníka",že si s ním trochu "pohraju" - ale skončilo to vkleče u puťapuťa,pantáta dál chodil klidně sbírat vejce a čistit výběh... Nakonec ho pro stálé nářky manželky setnul,my jsme s mladou skoro brečeli.. Asi hodně záleží na tom,jak se ke zvířeti chováte,a co z vás "cítí",či co "vyzařujete".Asi je to stejné,jako když se na vás rozběhne pes,začneteli couvat,či utíkat,tak vás jistě kousne,pokud se rozeběhnete s mávajícíma rukama a rámusem proti němu-uteče,po přidání pořádného kopance se už nikdy nedovolí přiblížit-myslím normoš vesnickýho voříška,né vycvičeného ovčáka zásahovky,či vzteklého. Tak lituju kohoutka,možná,že když jste ho takového dostali,že s ním někdo špatně zacházel,a to si zvíře-aspoň kočka-pamatuje nadosmrti. Tak chutnou polívku, Max.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.