Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mast na urychlování hojení ran pro psi

Od: rostin* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, existuje volně prodejná mast na rány po operaci pro psi, která urychluje hojení ran?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Psům se obecně hojí rány velmi rychle. Není dobře hojení uspěchat, protože rychle se uzavírající tkáň ránu uzavře a může způsobit, že z rány nemají kam vytékat kapaliny a případný hnis. Nejlepší je ponechat ránu čistou, bez zásahů. Jen je potřeba zabránit psovi, aby si ji vylizoval, případně stehy vytrhal. Límec je nejlepší pomocník. Každý vet ho má v prodeji, za málo peněz. Vlastní zkušenost. ;) Navíc, čímkoliv natřete, pes udělá všechno pro to, aby to slízal. Všechno chce svůj čas. I hojení.

xixi*
Souhlasim se vsim.
Pokud uz neco tak doporucim Hemagel.

rostin*
hodnocení

Problém je v tom, že je po operaci krku. Z nějakého záhadného důvodu si udajně (podle veterináře) vrazil něco pod jazyk, ale tak hluboko, že mu do v té nejhlubší části zaneslo infekci, která se projevila tím, že se mu jednoho dne (dnes je to již přes měsíc) objevila v místě krk-hlava jakoby kulička, přes noc se to rozjelo tak, že to měl ráno jako tenisák! Šli jsme tedy k vet a ten mu vzal rozbor krve, ze kterého nevyšlo nic, jen že je v tělě zánět. Zkoušeli mu z toho vzít odběr pomocí dlouhé jehly, nic nenašli. Tak mu dali kapačku a antibiotika. Po týdnu se to zdálo být o krapet lepší, ale otok tam byl stále, tak jsme šli znova na vet. Tam zkoušeli opět vzít vzorek z toho otoku, ale opět se nic nepodařilo nabrat. V každém případě mi bylo tehdy řečeno, že se jim to nezdá a že by měl jít na operaci a otevřít to co tam opravdu je. Tak nám nezbylo nic jiného než to udělat už kvůli psovi, pač na něm bylo vidět jak je z toho nesvůj a nešťastný.

Po operaci mi bylo řečeno, že jsme udělali dobře, že jsme ho otevřeli, pač to byla úplná hrůza co z toho vyteklo. Měl tam 8 cm ložisko hnisu, ale nepodařilo se mu najít něco co by to způsobilo, jen že pod jazykem je vidět malá ranka, takže to vypadá, že to bylo něco ostrého? a tenkého? co si tam zarazil a ono to vypadlo. Sice nechápu co by to muselo být ... špendlík, injekční jehla? dřevo nebo halousku asi těžko ...

No v každém případě má rozřerzaný krk po celé délce a teď to dáváme do kupy. První 3 týdny jsme davaly antibiotika a mazaly ránu antibiotikovou mastí a v pátek nám nasadili druhou mas na urychlení hojení. Předtím to byla hrůza jak mu to mokvalo a teklo, ale nehnisalo. Navíc se to všechno ještě zkoplikovalo tím, že mu sešitá kůže částečne znekrotizovala, takže se mu to rozjelo a hojí se to zevnitř - nejhoší scénář ... Nejhorší na tom vždy bylo, že pes při převazu zívl a jak zatlačil jazykem tak mu tou ránou vytekly sliny. Teď je to již přes týden bez tohoto efektu, což by mělo pomoci i hojení. Ale můžu Vám říci , že je to peklo.

Veterinář mi dal mast na urychlení (granulaci) tkáně, ale řekl, že to mám mazat jen 1x denně. Vzhledem k tomu, že měl zbytek, tak mi to dal do stříkačky, takže nevím jak se ta mast jmenuje. V každém přpadě si myslím, že kdybych mu to mazal třeba 3x denně, tak to bude rychleji vyhojené. Navíc si to nemá jak vylízat, ale zase na druhou stranu nemůže mít límec a tím pádem ani obojek, což je děs ... nesnáším postroje !

A to "nejlepší" na konec ... toto se stalo 5 mesíčnímu štěněti :(

Jéééžiši! To je jako scénář hororu. Úplně šílené, neuvěřitelné! Jaká je to rasa? Chudina bolavý. Pohlaďte ho za mně.

xixi*

Tak to je děs tohle, kdo ví co si tam chudák zapíchnul. Hojit se to bude asi pěkně dlouho, blbý místo a bylo to velký. Zkuste ten hemagel, mám s ním tedy zkušenost na menších ranách, ale vždy pomohl. Je tedy dost drahý. www.hemagel.cz

rostin*
hodnocení

Je to hrozný, to máte pravdu. Člověk si pořídí psa pro radost a má s tím více trápení ... :( Kdybych to věděl tak do toho nepůjdu, ale toto nikdo dopředu neví, bohužel. Mám československého vlčáka :)

indigos*
hodnocení

0x

Ano, existuje. Je to jeden z nejlepších přípravků na trhu. Jedná se o Emergency spray v balení 500 ml za cenu 550 kč. Lepší produkt opravdu neznám, certifikován i pro lidi, vhodný na všechny druhy ran včetně operačních

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]