Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílla vajíčka

Od: nn odpovědí: 3 změna:

Dobrý den doma mám pár andulek
Poprvé samička snesla 6 vajíček ale nebylo v nich vubec nic.
Tak jsme ji budku oddělali . Po 1 dnu byla nakrčená tak jsem ji dala zpatky tu budku.ale ona zase chtěla snášet a teď je tam zase 4 vajíčka.Obávám se že z něho zase nic nebude, nevíte čím to je?
Sameček se k ní má pořád před ní tancuje ale fakt nevím..
Předem děkuji za odpověď :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, ahoj, tančením se samička žádného živočišného druhu neoplodní. Pářili se? Nebo opakovaně se spolu páří? A samička snáší i neoplozená vajíčka, pokud má k tomu prostor, někdy snáší neoplozená vajíčka i na dno klece.

vajicka*
hodnocení

Děkuji za odpověĎ

Sameček se k ni má,chce se s ní pářit,ale samička ho vždy odežene!Myslím si že sameček je uplně v pohodě že chyby je v samičce,ale nevím. 4té vajíčko měla problém snést protože ráno byla nakrčená ,oči měla zavříté a seděla buď v budce enbo na bidle.odpoledne ho snesla a byla uplně v pořádku. Další den měla pauzu.. Samička snáší ob den. Včera ráno byla zase nakrčená vypadala jakoby za chvilku měla umřít už se ani nehýbala. Kolem večera vajíčko ještě snesené neměla,tak jsme se poradili a zkusili jsme metodu :

Na kloaku jsme ji nastříkali studenou vodu po 10 minutách to snesené ještě neměla.Tak jsme ji otvor kudy snáší vajíčka potřelii olejem, taky nic. Poté jsme ji místo kde jsem cítila že má vajíčko masírovali olejem a trochu zlehka na to tlačila. Po několika minutách vajíčko bylo venku ale nemělo skořápku. Po 10 minutách se jí ulevilo a cítila se líp už neležela ale i stála .Samičce chybí vapník ale sepiovou kost doma má. Dnes ráno samička byla fit uplně normální a švitořila se samečkem. JEnom doufám že se to nikdy opakovat nebudu. Tuto metodu jesem četla na internetu a osvědčila se.Jsem ráda že to samička přežila ,ale nechápu že se nechce pářit.JEnom doufám že už nebudu nějakou chvili snášet vajíčka protože je hodně unavená když je snáší. Co si o tom myslíte?

ukulele*

No, asi takhle, když má budku, tak bude snášet pořád,i když budou vajíčka neoplozená, já jsem kdysi dávno myslel, že jim dám budku jako domeček, že se tam budou schovávat a tak podobně, a kolega zkušený chovatel papoušků mě sprdnul, že se zbytečně vysiluje a že se to nedělá, dávat jim budku na pořád. A těch důvodů, proč se nechce pářit může být mnoho : nemá ve svém okolí klid, může být v příliš suchém prostředí, nemá nádobku s vodou, aby se mohla koupat, vlhčit si peří, má chudou stravu na proteiny,může jí chybět zelená složka v krmení, nevím čím jí krmíš? Ten můj kolega, když chce mít plánované odchovy, začne krmit vaječnou míchanicí, občas přidá i moučné červy, rozprašovačem zvlhčuje vzduch ve voliérách, zelené krmení je samozřejmostí, prostě jim dává víc, než obvykle, ALE příroda nás překvapuje a někdy si padnou do oka i andulky chované v paneláku a nějaké takové speciální věci nejsou potřeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]