Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Je mi 15 a už delší dobu chci psa.Uvědomuji si všechny povinnosti okolo toho.Chtěla bych yorkšírského teriera.Tatka s tím souhlasí,ale mamka mi ho za zadnou cenu nechce dovolit.POradte mi prosim
Maminka je prozíravá a má rozum. Ví, že by nakonec péče o psa zůstala na ní a tak se docela logicky brání.
Vzdej se myšlenky na psa.
jj, asi 15 let chci psa a teď když si můžu dělat, co chci a máme dům se zahradou jsem přišel na to, že by pes pro mě nebyl to pravé. Nejsem připraven mu věnovat tolik času, co by potřeboval a v podstatě by to byla jen moje hračka a to není správné.
Zapřemýšlej jestli by to u tebe nebylo stejné a jestli máš odvahu to vyzkoušet... jeho trápení pokud se mu nebudeš věnovat
Ahoj, moje odpověď se Ti asi nebude líbit. Ale já být Tebou, tak se prostě toho nápadu mít psa vzdám, je to Tvoje trápení, mamča je určitě naštvaná, možná se i s tátou hádají, a to jen kvůli psu. Počkej si pár let a budeš si moct pořídit třeba celý útulek, a když jsem u toho útulku, tak se můžeš zeptat v nejbližším útulku pro psy a navrhnout, že je budeš třeba venčit, nebo si s nimi hrát, určitě Ti budou ty zlomené psí duše velice vdečný. Možná jsem měl napsat němé tváře,ale já jsem to tak cítil...
víte co vy vůbec zřejmě nechápete o co tu de...je jí 15 je t její rozhodnutí...měla jsem stejný problém a ten sem vyřešila tím že sem psa přinesla domu a hotovo...naši ho vážně milujou...venčim ho a o vše kolem něj se staram já...na co by sme měli furt čekat...když nechce čekat tak at nečeká...a myslíte si že pro člověka který miluje psi by bylo lehké jít do utulku a nakeho si nevzít?měl ste vůbec někdy psa?asi ne protože pro mně je to bůh na zemi...všichni tady mluvíte o starostech jenže těch je o proti radostem se psem mnohem méně...přemejšlejte o tom!
Záleží na tom, proč vlastně maminka tak zatvrzele odmítá.
- Nemá ráda psy? Pak může pomoct půjčené štěně do náruče, opakovaně...
- Bojí se nepořádku v bytě? Má čeho - taky máme jorkšíra a u štěněte jsou nároky na úklid srovnatelné s malým lezoucím nahatým dítětem, kdo by chtěl práci navíc? Mohl by pomoci závazek, že to berete na sebe, o čemž nejlépe přesvědčí, když budete doma uklízet i bez psa.
- Myslí si, že Vás to brzo přejde a pak bude venčení, kmení a další péče na ní? V 15 letech snad už víte, co chcete, ale možná jste kdysi měla křečka, o kterého jste se moc nestarala, nebo něco podobného - pak je potřeba přesvědčit mamku, že časy se mění a z Vás už je dávno zodpovědná osoba!
- Nejsou v tom peníze? S papíry pořídíte jorkšíra tak od 13 tisíc výš, i bez papírů bude stát minimálně 5, spíš 7 nebo 8 tisíc. Ať v tom jsou peníze, nebo ne, bylo by fér si na toho psa sama vydělat a našetřit.
A ještě moje osobní zkušenost - odolávala jsem docela dlouho, manžel se synem mě nakonec ukecali (t.j. tatínek by Vám taky mohl pomoci), toho našeho chlupatého smrada fakt miluju, ale túklid je zásadně na mě, s venčením je to teda trochu lepší... Jsem ovšem příklad toho, že je maminku možné ukecat, a ještě si nakonec tu malou bestii oblíbí.
Ahoj, bohužel musím taky souhlasit. Psa jsem vždycky strašně chtěla, rodiče mi ho nedovolili a teď sem za to ráda. Teď ho totiž mám a vím kolik je to starostí, pokud ho nechces jako hracku do kabelky se kterou se vyrazis pochlubit mezi kamarády. Pes je živý tvor a jsou s ním starosti, brzké ranní vstávání a venčení, které je nutné a psovi nevysvětlíš, že se ti prostě nechce a tak podobně.
Problém je v tom, že si jsi vědoma povinností nyní. Ale pes jsou odpovědnosti na 15 let.
Jsi si vědoma povinností, až Ti bude 18? A co 24? Kde budeš, co budeš dělat, kolik budeš mít pak času?
Závěr: jestli chce psa tatínek, tak ať si ho pořídí, ale v 15 není žádný člověk schopen říct, že se dovede o psa v dalších letech postarat.
ahoj!ještě před rokem jsem řešila uplně stejný problém jako ty...muj táta byl naprosto proti a mama mi řikala že když řekne táta jo tak mi to taky dovolí.jenže jávěděla že mi to tatka nikdy nedovolí nevimco v tom bylo ,ale to je tedjedno.jednoho krásného dne jsem si řekla:co si člověk neudělá sám to nemá...a tak sem hledala a hleda až sem narazila na ijnzerát kde drovali štěnata zavolala jsem a podařilo se.psa jsem přinesla domu...bylo to děsný ale nakonec sme si ho nechali a ted spí s tátou v posteli.všichni ho milujeme!a rada pto tebe:NEVZDÁVEJ TO!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.