Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s problematickým/agresivním králíkem?

Od: tucnakova* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Doma mám králičici 1,5 roku starou,mám jí od narození a asi před půl rokem začala být hrozně zlá.Když jí šáhnu do klece tak mi hned vystartuje po ruce,bojím se že ji budu muset dát pryč.Už mě několikrát kousla a dokonce tekla i krev.Když jí chci dát najíst tak mě několikrát kousla i když jí chci vyčistit.Když jsem jí šla čistit vyndala jsem jí ven a nechala ať běhá okolo mě aby mě nekousla,ale když udělám jenom jeden krok tak mi vyjede i po noze!Už mi takhle rozkousla i kalhoty a už mě i několikrát kousla i do nohy.Chtěla jsem jí někomu darovat,ale takového králíky by si nikdo nevzal a nechci být taková že napíšu že je hodná nebo něco podobného.

Moc Vám děkuji za odpovedi...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

I když mám ráda zvířátka, tak taková potvora by šla hned na pekáč. Pochybuji totiž (jako ty), se seženeš někoho, kdo si vezme agresivního a útočného králíka.

Btw - nestala se před půlrokem nějaká změna? Stěhování, nová klec, změna stravy, nový přítel...? Králík může být frustrovaný. Pokud je to ale v povaze, nenaděláš nic.

tucnakova*
hodnocení

Když byla malinká měla jsem ji v malé kleci ale jak nám vyrostla potřebovala novou,tak jsme koupili větší dvoupatrovou klec.Byla až moc velká a tak jsme ji koupili kamarádku,když jsme ji přivezli před půl rokem domů tak jí pokousala,tekla jí i krev.Tak jsme je museli oddělit.Jedna má jedno patro a ta druhá to druhé.Myslela jsem si že je to kvůli ní tak jsem ji pokaždé,když jsem jí čistila,dala trochu pilin od té druhé k ní do klece,aby si zvykla na její pach.Docela to pomohlo,když jsem ji vzala ven tak už se ani nepokousaly,běhaly za sebou.Ale když jsme si mysleli že už si na sebe zvykly,tak jsme je zkusili dát dohromady.Ona ji hrozně pokousala musela jsem jí vzít i k veterináři aby jí to zašili a ošetřili.Od té doby se ta druhá strašně bojí.

borax*

Takže je agresivní od té doby co je tam ten druhý králík? To bude ten problém. Stará samice je silně teritotiální, celkem určitě to nepřejde. Vidím to na králíka na smetaně.

zajic*
hodnocení

0x

Na pekáč s ním

sara111*
hodnocení

0x

Jedno reseni je, ze ji darujes nekomu kdo ma zkusenosti a vi jak na to a upozornis ho na jeho chovani predem. Pokud jste ji koupili kamarada ci kamaradku tak by nemela zarlit. Chovala jsem morcata a kraliky 25 let a toto se mi nestalo. Jen jednou jsme meli morce co se nikdy po dobu 7let neochocilo a porad porad utikalo...Dalsi morce se mi valelo v perince na brichu a musela jsem ho kazdy den drbat...kazdy zvire je jine...Zkus si take poridit rukavice (ochrane proti kousnuti) a pomalu ji zkus hladit i presto ze te bude kousat.

rady*
hodnocení

0x

Zvířátko, může trpět, múže být nemocné a mít bolesti. Byli jste u veterináře?

tucnakova*
hodnocení

U veterináře jsme byli,nic jí není,akorát má něco s drápky,ale to jí mažeme mastí.Myslím si že ji nikdo chtít nebude,no zkusit to můžu.Mamka myslela,že by jsme ji pustili do přírody,nebo by jsme veterináře poprosili,aby ji uspal.Ale mě je jí líto...

cuca*

Zkuste je chovat zvlášť. Do přírody ji rozhodne nepoustejte,myslím, ze by tam brzy zahynula.to uspání je humannejsi.

Je to sice domácí mazlíček, ale furt jenom kralik! Mne je lito ikdyz nam umre treba křeček, ale musime si uvedomit, ze jsou to jenom zvířátka, ne lidi...

figurek*
hodnocení

0x

moje babička měla slepice a mezi nimi kohouta. Ten když byl mladý, nám zobal z ruky. Jak stárnul, pak s ním byla čím dál menší zábava, až nakonec začal být vyloženě nebezpečný. Skončil v hrnci.

Se obávám, že lepší radu vám nedám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]