Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vápenka. Jak ji doléčit? trvá 2 týdny

Od: ald odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, asi 6 andulek mám nakažených vápenkou- alespon to jsem si myslela, protože mají zasáhlé ozobí a jedna i okolí oči. Nicméně ozobí není proděravělé, jak se všude píše, ale přijde mi spíš zvětšené a červené. Natírala jsem jim ozobí, opatrne té jedné okolí oči a preventivne i nohy olejem, ale ted po dvou týdnech nevidím zlepšení. Té andulce to okolo oka zmizelo, ale ozobí maj stejné. Mám to brát, tak že už jsou zdravé a chvilku trvá než se jim parazit z ozobí odloupe? Nebo zajít na veterinu? Všechny dobře jedí a jsou veselé. Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

kladivko
hodnocení

0x
Dobrý den. Olej vynechte. Vy musíte infekci likvidovat zevnitř. Běžte k veterináři. Požádejte ho o Ivomec. Stačí 2 ml, natáhne do stříkačky. Každé andulce dejte kapku až dvě pod křídlo a za týden deset dnů je vápenka pryč. Ten Ivomec pořídíte do stovky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]