Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat: Na jaře k nám přiletěl na zahradu holub hřivnáč s holubicí, a jelikož přilítávají každý den ráno i večer, tak jim vždycky hodím trochu hrachu. Ale nevím, do kdy bych jim ten hrách měla dávat, abych je nepřikrmovala do doby, než odletí na jih. Poraďte, prosím. Díky.
Dobrý den, vůbec nejsem odborník přes holoubky, tak je moje otázka asi podivná. Proč si myslíte, že je nutné to přikrmování v době, kdy je snad všude potravy dost? U Vás je stále souvislá vrstva sněhu? Zdravím!
doplněno 17.04.14 11:30:Děkuji Vám za vysvětlení - tak, Vy je vlastně uplácíte .
To Vám věřím. Já zase uplácím kocoura od sousedů - je to macek, trochu se bojí a musí mít náladu, aby se nechal pohladit. Ale, za salámek je ochotný.
Dobrý den, já si nemyslím, že je nutno je přikrmovat, ale jsem hrozně ráda, když k nám přiletí aspoň na chvilku, protože jsou naprosto úžasní.
doplněno 17.04.14 11:33:V podstatě je uplácím. Nemůžu se na ně totiž vynadívat. A když sedím na zahradě a holubi zobou dva metry ode mne, a jenom úkosem mne pozorují, tak je to prostě nádhera.
Tak takového kocoura, který se bojí, mám taky. Je napůl divoký, dělá si co chce, pohladit se nechá, jenom když chce. Má se jako "prase v žitě" - takhle bych se chtěla jednou mít taky. Jde si ven, kdy chce, přijde si domů, taky když chce. Ale naštěstí je hodně plachý, takže když se blíží kdokoli cizí, tak zdrhne. Ale na druhou stranu je to hrdina - každé ucho zjizvené, zub mu chybí, každou chvíli je nějaký pochroumaný, zkrátka kocour jak má být.
Tyhle holuby miluji. Před léty jsem je, na vycházce se psem, slyšela v lese a byl problém zahlédnout je. Pak už jsem je vidívala na louce kolem lesa. Po několika létech jsem je vidívala na louce pod okny a dnes mívají hnízda všude. Nad parkovištěm, nad silnicí i nad chodníky. Svět se mění a holubi s ním. Na louku pod mými okny přilétá několik párů a je zábavné pozorovat je, zvláště, když přiletí singl a snaží se odloudit partnera. Nemyslím si, že byste je měla krmit, zvláště pak, když nevíte, z čeho se skládá jejich strava. Asi jen odhadujeme, ale nevíme to jistě. Musí dodržet svůj jídelníček, aby byli zdraví nejen oni, ale i jejich potomci. A hrách, který bobtná a kvasí v bříšku holuba, to není hezká představa. Tihle holubi na poli s hrachem nebo obilím nikdy nebyli. Létají jen na louku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.