Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Neodsuzuji psy tipu bull takzvaná v dnešní době "bojová plemena"... pitbul atd. potřebuje disciplínu a nehodí se pro každého druhého blbce.. a pak jsou na tom media a ty k tomu dají ten lepí efekt. Pitbul jak se chová to vím, byl vyšlechtěn na agresy vůči psům nikoliv vůči lidem, ke všem ostatním lidem musel být klidný a bez agrese. Jak se to se Stafordem? Americký stafordšírský teriér jak se chová k ostatním psům? lépe než pitbull?.. když dostane dobru socializaci? ... někde jsem se dočetl, že je to Americký stafordšírský teriér je vyšlechtěn verze Amerického pitbullteriera.. můžou hrát nějaké geny?
Jde mi o psa do rodiny, na tábory k dětem a k aby vycházel s ostatními psy
Zjednodušeně řečeno, amstaf je "výstavní" verze pitbula. Nemá cenu rozebírat jednotlivosti, ale pro nezkušené majitele se tato plemena nehodí. Netvrdím, že i začátečník socializaci, výchovu a výcvik těchto psů nezvládne, ale pokud majitel pochybí , mohou být tato plemena nebezpečná jiným zvířatům nebo i lidem. Jedná se silné, temperamentní psy .
Je také velmi důležité při výběru štěněte dbát na to, z jakého chovu si štěně pořídit. Dlouholetí chovatelé velmi dbají na správný charakter psů, které v chovu používají. Mluvím tedy samozřejmě o čistokrevném chovu, tedy chovu s PP (rodokmenem). U nečistokrevného chovu, tedy chovu bez PP nejsou žádné záruky ani v typu ani v povaze ani ve zdraví psů.
I poslední případ, kdy musela být fena utracena policií se jednalo o křížence mezi amstafem a údajně pita, vše bez PP.
Já za sebe můžu doporučit chodského psa (jednoho máme)
zvládne jak hlídání, tak blbnutí s dětmi, může být venku i v zimě, není náročný a je přátelský... - za mne 100%
Jo, díky to mně vyhovuje.. a je velký jedlík? a co klouby trpí na ně... nebo kolik je tomu vašemu je pořád vitální
Choďák je takový "tajtrdlík" fakt je s ním sranda, má hodně rád pohyb, hlavně venku, volně v polích... miluje míček (říkáme tomu neviditelné vodítko, stačí ho mít v kapse a jde u nohy), miluje děti a lidi - protože je s nimi bžunda, miluje jiná zvířata (tu naši dokonce rozkojily koťata - dělala jim mámu) je velice chytrý, naučí se spoustu povelů, je dobrý na agility i dog-dancing (naše umí jen pár triků, není čas)... Na druhou stranu umí i zaštěkat, když je potřeba a nikdo není doma...
co se týče zdraví je dost v pohodě - na uši netrpí - má je vzpřímené, takže pohoda. Kůže taky dobrý - jen potřebuje občas vyčesat, dlouhá srst se občas zaplstí (hlavněk kolem uší), ale není to nijak obtížné... Otravné jsou jenom bodláky
klouby - dobrý! (umřel nám pejsek kvůli totální artroze - tibetská doga) hledali jsme psa, který bude mít lehkou stavbu, aby neměl problémy - takže choďák dobrý! každopádně ale doporučuji dobré kvalitní krmení, ne supermarket!
Dixie táhne na šestý rok a je pořád stejně "prdlá" Ještě jsem ji neviděla opravdu unavenou. Jen v létě zalézá do stínu a o to víc miluje rybníky!
Žrout není vůbec (jo kdysi jsme měli labradora a s tím se to vůbec nedá srovnat). Někdy nechává granule v misce i dva dny (hlavně v létě) prostě jídlo není důležité Proto se také vyplatí kupovat kvalitní granule.
A za piškotek udělá cokoli
klidně napište do vniřní pošty co budete chtít, poradím, pomůžu. Choďáci jsou moje láska!
staford je fajn, ale pokud k nemu budete pristupovat jako tady nekteri lidi resi, ze prece nebude vychovavat male stenatko protoze je male, tak takovi psi pak se chovaji uplne prirozene svemu naturelu, treba zabije kvuli misky jineho psa (true story) budiz me vlcici kafilerie lehka pes do rodiny na tabory a socializaci s jinymi psy to fakt neni
naopak dobre vychovana vlcice umi presvedcit tety, ktere nenavidi psy a boji se jich, ze se s nimi pak mazli a dava piskotky
vlcice = fenka vlcaka
jeste dodam, ze to nebyl cizi nahodny pes, ktery ji zabil, byl to pes moji segry a velice dobre se znali nekolik let a casto bydleli spolu, tady vidite jak nevyzpytatelny pes je staford, nemuzete mu verit ani tuk, ikdyz je to jinak milacek pes
Aha, už tomu rozumím a souhlasím. Moc se divím tazatelce, že vůbec o takových věcech uvažuje, já mám k těmto psům obrovský respekt, rád se na ně koukám v tv, nebo na netu, nebo když jsem zavřený v autě, ale vidět je na živo, nebo být v jejich blízkosti, to bych nedal !
Už jsem jednoho psa měl No, vychoval sjem ho v pohodě zkoušky jsem udělal 3 základní a jednu pokročilejší... s výchovou nemm problém.. Stafordů se nebojím, mm k ním respekt když jsou za plotem, ale u majitele to jsou psi s něžným srdcem, kteří vrtí ocasem a rdi vs vidí ikdyž vás neznají, myslím si, že lidé zapomínají u pitbulu atd na historii a myslí že je každý pes zabiják. Psa bych chtěl s PP bez PP se tomu třeba ani nedá říct pes :D
Pro vaše potřeby by byl vhodný střední knírač, boxer, irský teriér nebo jná plemena větších teriérů, pumi, mudi, pinč, špicové, různé kolie, křepelák, malý münsterlandský ohař, dalmatin, výběr je široký. ..
doplněno 13.04.14 13:50:Ještě mě napadla minimálně dvě plemena, která by mohla splňovat vaše požadavky.
Jedná se o v poslední době poměrně populární plemena ohařů a to o maďarskou vyžlu a výmarana. Vyžla je menší a jemnější a to i v povaze. Výmarák je víc "habán" a tak trochu klackovitý. Však se v mnohých zemích toto plemeno používá pro služební účely.
Obě tato plemena jsou poměrně náročná na potřebu pohybu, ale srovnatelně s vámi plánovanými pibuly a amstafy.
Obě tato plemena se chovají také i v jiných typech srsti než pouze v krátkosrstých, takže při vhodných podmínkách ustájení, mohou tito psi žít celoročně venku. Krátkosrsté varianty mají srst poměrně jemnou a jsou dost citlivé na chlad.
V každém případě, ať už se rozhodnete pro jakékoliv plemeno, důrazně doporučuji vybrat si zkušeného chovatele a štěně si pořídit zásadně čistokrevné, tedy z prověřeného chovu s PP (rodokmenem). Rozhodně se to vyplatí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.