Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fena 16 let hárá 9 týdnů

Od: smurinka odpovědí: 8 změna:

V květnu bude mé fence 16 let. Před devíti týdny začala hárat. Průběh normální, tři neděle s krvavým výtokem, více či méně intenzivním. Výtok ustal, ale změněné chování pokračuje, pohlavní ústrojí má opuchlé a nastavuje se psům. Někdy má výtok průhledný nezabarvený.

Má někdo prosím takovou zkušenost se starou fenkou?

Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

9 týdnů je docela dlouho. Já bych se na to zeptal svého veterináře.

emilka12*

Smur už dávno jsi měla jít na vet.Nemusí to byt hárání a nebo má hormonální poruchu.

hodnocení

1x
Smurinko, zavolejte vetovi. Buď vás pozve nebo poradí. Normální to není řešení ani takto nikdo nenavrhne.

hodnocení

1x

Přesně to jsme měli s naší stařenkou. Veterinář měl podezření na rkovinu dělohy ale naštěsí to byl jen nějaký zánět. Každopádně to není záležitost, kterou by tak starý pes v pohodě rozchodil bez doktora.

myse*

Jo jo, vypadá to na zánět... skočte na veterinu, pes dostane antibiotika a bude pokoj... Mohlo by se to zhoršit do takového stadia, že by mohla umřít!

smurinka
hodnocení

Děkuji za rady, dala jsem na Vás. Veterinář dal Mogunce antibiotika a injekci na stahy. V pondělí jdeme na další injekci, nejspíš už jen antibiotika a ve středu na sono. Visí nad námi hrozba operace, mám z toho děsivý strach. Držte nám palce!

Nebojte, snad ani operace nebude nutná. Ale budu držet všechny palce. Psi nás svojí odolností udivují. ;)Asi před měsícem jsem se zeptala kluka se starou fenou vlčáka, co jí je. Trošku na mě vyjel, že je dobrá a já vidím duchy. Říkala jsem mu, že duchy ne, ale že ta jeho babka má velikánskou bolest. Znám ji, vidívám je oba často a ona je teď jiná. Chodí jinak, sedí jinak, postavení hlavy, ocasu, uší, všecko křičí o bolesti. Mladý byl nasratý, že pindám, ale minulý týden na mě volal, že teda šel na veterinu a tam zjistili zánět dělohy s velikým abcesem. Bojí se operovat, protože má už 14 let. Za tři dny na mě zase volal, ale to ani nemusel, babka vykračovala jako mladice. Už jsem ho potkala několikrát, vždycky zamává a pozdraví. Je to fajn.

cituska*

Hrozba operace je na místě, je to přecejen už starší pes.

V loňském roce jsme pro stejný problém museli nechat operovat naši 10 letou Čuvačku.

Zánět se se i po léčení ATB opakoval asi za měsíc a tak nebyla jiná volba.Operace trvala kolem hodiny a cestou

domů se už probudila a myní je z ní veselá holka:

Fena 16 let hárá 9 týdnů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]