Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Unavený kocourek

Od: enyt* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám asi 9 měsíců starého kocourka. Vždy byl strašně hyperaktivní a moc si chtěl hrát a rád běhal po zahradě. Asi před 3 týdny začal být lenivý, nechce si hrát, venku vůbec neběhá a pořád by spal a mazlil se. Nechce pořádně jíst, jen někomu užírá z talíře, ale když to dostane do misky nechce to. Kupuju mu whiskas tyčinky, které má rád, ale granule, maso ani konzervy nejí, jen si zobne. Nikdy to nedělal, ale začal si značkovat, i když všude může chodit. Můžou ho bolet zoubky? Je odčervený a hodně se mu věnujeme.

Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, řekla bych, že kocourek začal pohlavně dospívat, což se projevuje častějším močením a hlavně značkováním. A také ztrátou zájmu o potravu, což všechno odpovídá Vašemu případu.:)

doplněno 09.04.14 16:05:

Zdravím, než o něčem řeknete, že je to blbost, najděte si info od chovatelů. Jsou to klasické příznaky dospívání, které se samozřejmě mohou lišit, každá kočka je individuál.

wanesa*

To je blbost,můj kocour když začal značkovat,žral jako o život,bylo mu 9 měsíců a byl aktivnější víc než dřív.Lítal po bytě,hlasitě se projevoval,mroukal,naháněl vykatrovanou kočku.

Já si myslím,že kocourek je nemocný.Buď to budou ledviny,močové cesty...taková únava u kotěte je divná...

tarantel*
hodnocení

1x

Také se přikláním k tomu, že kocourek pohlavně dospívá. Pokud nechcete aby se Vám začal toulat a rvát, nechte ho vykastrovat.

majenka*
hodnocení

0x

Pozorujte kocourka jestli nechodí často čůrat.Můj kocour se choval zrovna jako ten váš a zjistila jsem,že chodí každou chviličku na wc.Jen si cvrknul a šel a za chviličku zase a v moči měl krev.Dostal antibiotika a do týdne to přestalo.Hlavně musí pít.Byl to zánět moč.měchýře.

kejki
hodnocení

0x

Kočky spíš než zuby mohou bolet dásně, byly by okolo zubních krčků zarudlé. V 9 měsících je už kocour přezubený.

Tím že máte víc koček si buduje své místo značkováním. Hubne, nebo ne? Protože jestli si vynutí nějakou pochoutku, tak přece nebude jíst granule... Pokud hubne, může to být problém chlupů v žaludku, zánět...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]