Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer
Dnes jsem viděla jak na sebe dva srnci štěkali a pak utekli každý jinam,nevíte proč?
Děkuji
Starší srnec si obhajuje sve území a vyhání mladšího vetřelce.
A srnci nestekaji ale bekají.Takhle v létě večer je krása ty zvuky(i jiných zviratek, hmyzu) , pokud bydlite poblíž lesa, poslouchat
Tak ti by vam nejspíš neublizili, spis pozor, az začne něco funět, pokud to neni spolunocleznik, tak divoke prase, a to bych se tedy pos...
Pozor na bachyně se selatky, brani je.divocak by zrejme utekl.
Ale radši to nepotkat
Zdravím, srnci štěkají z důvodu rušivého elementu v okolí - a to může být právě třeba jiný srnec, divoké prase, člověk, liška, prostě všechno, co je vyruší, a to je potom pěkněj kravál .
Údajně se tak rozezná srnec od srny, zatímco srnec štěká, srna "beká". No ještě, že jsem nic podobného zatím nepotkala.
Dobrý večer,když už se body rozdělili, je nutno na závěr spíše dodat, co nikdo neřekl, že bekají obě pohlaví, tedy jak srnci tak srny, amatér to v žádném případě nepozná a většina myslivců také ne. Důvod je zcela jasný - když tato srnčí zvěř je vyrušena, v divoké přírodě zejména černou zvěří, škodnou zvěří , ale i každou zvěří, člověkem atd, atd. takže stručně asi tak. Když to na vás vyzkouším na houbách a neuvidíte mne, tak to ani nepoznáte...
U nás moc kaštany nerostou a v krmelci je nemají, jsem se srnkami téměř denně a vím,kde mají krmelce a co v nich je. Pouze seno a sůl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.