Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu - pritelova maminka vytrvale venci sveho pejska na nasi pulce zahrady, prestoze jsem ji opakovane zadala, aby to nedelala (tvrdi mi, ze to nedela, pripadne ze hovinka sbira a ze ty, co jsem nasla, jsou urcite kocici - pritom denne vidim psa v oblouku, jak tlaci, ale maminku sbirajici psi produkty nikdy...). Mam ctyrmesicni miminko a velice mi vadi predstava, ze v lete poleze po zahrade mezi psimi vykaly a vubec - nechci mit vyhled na psi zachod. Kdyz s ni neni domluva, existuje nejaky prostredek, po jehoz pouziti tam pejsek nepujde? Dekuji za vsechny rady!
Za a) když uvidíte psa tlačit na Vaší zahradě, ihned se vykloňte z okna a hlasitě požadujte odstranění hovínka.
za b) pokud se tak nestane, přijít na zahradu, hovno vzít a přehodit ho na tchyninu půlku zahrady. Bez agrese, řečí, naprosto klidně.
za b) pokud je přítel či manžel chlap, tak ať své matince laskavě řekne, že si nepřejete, aby Vaše dítě lezlo v psích výkalech. Pokud je mamánek a bačkora, aplikujte a) a b).
Zjišťovat , zda se jedná o psí nebo kočičí výkaly asi nehodláte. I kdyby se jednalo o psí výkaly a uklízela je majitelka psa, těžko kočkám zabráníte v podobné činnost a majitele mnohdy ani nezjistíte a těžko je přinutíte po jejich kočkách uklízet. To bývá častý problém u zástavby rodinných domků.
Doporučovaný plůtek je dobrý nápad, k tomu by bylo dobré ještě vyrobit psí toaletu na "psí"půlce zahrádky ( něco jako pískoviště) .
Stějně bych nenechala dítě lozit po trávě, ale jen na nějaké dece nebo v ohrádce. Nejen trus psí a kočičí, ale různá jiná havěť
(a jejich pozůstatky) nemusí batole vyttřít. Nebo pozřít. Já třeba v určitém věku (do tří let) oblibovala písek se žížalami.
Ja VIM, ze jsou psi - denne pejska vidim tlacit. Ale nechci se hadat, kdyz vidim, jak tu domluva nefunguje, chci ji nejak obejit a nedelat zbytecne dusno v rodine. Dite jeste ani neleze, ale kdovi, jaky "polocas rozpadu" ta hovinka maji, tak to chci resit co nejdrive... puvodne jem je chtela posbirat a nahazet ji je na "jeji uzemi", ale nemam cas je tam hledat a sbirat a navic by ji to asi ani netrklo
Dekuji za tipy, ale plot ani domluva nepripadaji v uvahu, jen by nadelaly zbytecne dusno, pritele s tim uz taky nechci otravovat, uz se sklebi, kdyz o tom zacnu... uvazovala jsem take o tom pepri, zkusim ho. Vim, ze treba moje kocka nesnasela pomerancove slupky, tak jsem myslela, jestli nemaji k necemu odpor i psi...
Pokud to dobře chápu, jste v "nájmu" u přítele, spolubydlící. jste těhotná, ale nejste nikterak majitelkou nemovitosti nebo pozemku a to ani dotyčné poloviny.Takže pes si může vykonávat potřebu na pozemku majitele. Pokud je váš přítel majitelem dotyčného pozemku, měl by tuto záležitost řešit on. Vy jste (bohužel) podnájemnice vašeho přítwele, otce budoucího dítěte. Prostě te ta poslední, kterfá má právo to řešit. Tolik právo, zkuste to jinak...
no spis se poohlednete opravdu po nejakem chemickem repelentu, bude to nejaky obycejny rozprasovac, ktery vas vyjde levneji nez ten pepr a kdyz pekne postrikate ty mista kam chodi rad srat dalsi vec by byla vystresovat psa primo u srani, pes potrebuje na to klid, cili prak nebo takova ta vzduchovka do ruky tzv. flusacka
nic to neudela ale stipne, je to slabe
Řešil bych to dle priorit.Co je Vám přednější?Tchýně nebo miminko?Předpokládám,že mimčo.Tak když žádosti o nápravu netoleruje, vlítněte na ní,seřvěte jí na tři doby a tak stále dokola dokud nepřestane.U mě doma by to zabralo napoprvé.Pokud nejste na takovéto řešení udělejte si tam plot nejen proti psovi ,ale i proti tchýni ,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.