Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím krmit štěně

Od: martina0* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych radu :) O víkendu budeme mít štěně a mám dilema, čím ho krmit. Bude to štěně z hodně špatného prostředí, kde pravděpodobně nezažívalo nic dobrého a k jídlu mělo odpadky či nic. Našeho současného psa krmím čerstvým masem ale tomuto prckovi se ho bojím dát, aby mu to nerozhasilo žaludek. Čím mám tedy krmit? Mám pořídit nějaké speciální granule (dietu) anebo ze začátku krmit vařeným kuřecím s rýží a později přejít na čerstvé maso?

Děkuji za každou zkušenost či radu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohemica*
hodnocení

4x

Myslím, že uvažujete o správném postupu. Pokud štěně dosud žralo odpadky, tak už "rozhašený" žaludek má. Já bych začala tím vařeným libovým (kuřecí, rybí...) lehce stravitelným masem, přidávala bych vařenou rýži a nějakou zeleninku a bio kulturu. Hlavně to bude chtít důkladně odčervit a odblešit :) Držím palce a štěněti hodně zdraví! :)

myse*
hodnocení

1x

líbí se mi rada od Bohemica. Jestli chcete vařit, maso s rýží a zeleninou je ideální (na drobno), můžete přidat žloutek, občas tvaroh. Dávejte menší porce a častěji.

Pokud se vám vařit nechce - kupte kvalitní granule pro štěňata

hodnocení

0x

Zacal by jsem krmit granulemi pro stenata po mensich porcich, nez si zvykne na neco normalniho

borax*
hodnocení

0x

Žaludek už rozhašený asi má. Zkuste mu dát to co dáváte svému psu teď a chcete dávat i tomuto, jen bych volila menší porce a častěj během dne. Uvidíte co to udělá. To se těžko radí, je třeba to zkusit.

betaraybill*
hodnocení

0x

Já bych dával nějaké dietní krmení

iowa
hodnocení

0x
Já bych varila! Kure, kruta, Králík, ryba plus ryze, ovesne vlocky a zelenina, ovoce. AZ by si zvyklo, tak bych přešla na BARF. Taky Krmim BARFem, je to skvělé, ze? Pes se na zradlo tesi, ne znudene diva na granule.. Co budeTe mit za pejska?
martina0*
hodnocení

Ano, BARFování je skvělé, hlavně vidět tu radost v očích psa, když v misce nemá sto stejných stejně chutnajících útvarů ale každý den čerstvé masíčko, které si musí "naporcovat" sám. My měli nežravce ale teď před ním jídlo musíme schovávat :D a budeme mít kříženého kříženečka :)

micinka123*
hodnocení

0x

Zkuste se podívat na bezobilná krmiva :) Sice jsou dražší, ale pro Vaše štěňátko to bude jen to nejlepší. Dost dobré jsou třeba TOTW, Acana, Woflsblut. :) Nebo krmte masem, jak na to píšou ostatní... ;)

lilil
hodnocení

0x

Rýže a kuřátko, později granule.

martina0*
hodnocení

Děkuji za všechny rady :) vyzkoušíme tedy zezačátku vařené kuřecí a postupně přejdeme na syrové :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]