Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hřbitov pro zvířata

Od: hafan odpovědí: 8 změna:

Ahoj:)

Umřelo mi morčátko, nikde nemám možnost ho pohřbít (po známých a tak), a zakopat ho někde venku, to ho pak vyhrabou psi.. O krematoria zájem nemám, jsou až přespříliš drahé, to si dovolit nemůžeme...

Nevíte kde je nejbližší hřbitov od Brna? Našla jsem jich pár, ale jsou moc daleko> Praha, České budějovice, Kutná hora.. Vše děsně daleko.

Za tipy děkuji:)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nechoď nikam daleko,zajdi na tvoje oblíbené místo,nějaká louka, les,... vykopej trošku hlubší díru,moráčtko dej do igelitového pytle,nebo dvou,ulož ho, třeba trošku pepře,kávy aby to psi necítili a zahrab ho a nahoru polož nějaký velký kámen. Takhle jsme v práci pohřbívali kočičky a nikdy je nic nevyhrabalo.

paw*
Proc ten igelitovy pytel? To neni nutne. Jinak proti vykopani klidne pritizit vetsim kamenem. Ale zase nedotahnete balvan doprostred louky, to by ten, kdo to bude sekat dadost nemel.

Myslel jsem někde u kraje louky,ne uprostřed kde se seká,a ten pytel je prevence. Oni víc jak psi škodí lišky. Ten pytel tan pach mrtvolky přeci víc eliminuje.

Zakopavat v lese igelitovej pytel kvuli zdechline...*zed*

Jestli pak ten pozemek, kam si zahrabaval ty kocky byl alespon Tvuj, kdyz uz tam tahas takovej bordel.

hodnocení

3x
Ahoj, už mi takhle odešlo do zvířecího nebe spoustu zvířátek. Kocourka máme normálně venku v přírodě pod jedním stromem na chatě a morčátko, osmáky, králíčka máme normálně ve městě u Labe taky pod jedním stromem. Já bych se nebála, že ho něco vyhrabe. Můžeš někde najít větší kámen a dát ho nahoru, tím vznikne hezký pomníček. Budeš přesně vědět kde je a třeba mu tam občas donést i kytičku ;)

borax*
hodnocení

2x

Nemáš možnost někde u lesa? Nebo někam pod strom či keř? Stačí přivalit kámen a pes ho nevyhrabe. A určitě nepoužij igelitový pytlík, to raděj papírovou krabičku.

bohemica*
hodnocení

0x

Tak mě napadá, kde máš to morče do té doby než se rozhodneš co s ním :( Znala jsem rodinu, co měla celou zimu uhynulou argentýnskou dogu v mrazáku než rozmrzne půda na chalupě natolik aby ji mohli pohřbít!

Pokud nemáš možnost nějakého soukromého pozemku, tak využijte nějaký hezký kout v přírodě na kraji lesa, parku atd. Igeliťák je BLBOST! Měli bychom vrátit přírodě co z ní vzešlo a to je to mrtvé zvíře a ne igelit, který se v přírodě nerozpadně ! Já osobně zvířata balím do netkané textílie, která se dává např. pod jahody., kupouje se třeba v drogerii. Ta se v zemi neškodně za čas rozpadne, je to ekologické

a svému účelu to poslouží. Můžeš ale použít i pytlovinu (jutu), plátno, bavlnu atd. prostě přírodní textil. Zabalené tělo zasypu v hrobě zasypu vrstvou nehašeného vápna (nebo chloraminem), zahrabu zbylou zeminou a případně zatěžkám ještě kamenem, ale to je spíš pro označení místa. Hrob takto ošetřený žádné zvíře neucítí a nevyhrabe.

anges*
hodnocení

0x

Nám když umřel křeček tak jsme šli do lesa na naše oblíbené místo, dali jsme ho do papírové krabice a zakopali :) takhle už jsme to udělali 7x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]