Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocour - čůrání do postele

Od: bosorie odpovědí: 6 změna:

Prosím poraďte, mám dva kocoury, dvouletý vykastrovaný, klidný a hodný, a půlroční divoch, snáší se dobře, nežárlí na sebe...ale jeden z nich mi začal chodit na wc do postele, a to nejen čůrat...bohužel nevím který, i když bych tipovala na mlaďase. Co s tím? Jsem zoufalá. Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohemica*
hodnocení

2x

Začněte tím, že kocourům znemožníte přístup do postele.

Kupte si odpuzovací spray.

mab.cz/...

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
kocouři tohle dělají, když se jim buď něco nelíbí (něco je třeba irituje - druhý kocour - žrádlo, které se jim nelíbí - záchod, který jim nevyhovuje - málo si o všímáte - atd. a nebo když mají nějaký problém (stesk po někom apod).
Chce to je sledovat a hledat příčinu z kočičího pohledu (co by mu asi mohlo vadit) a podle toho se zařídit.
Abyste nemusela stále řešit praní celých peřin (než přijdete na podstatu problému), hoďte přes postele igelit a překryjte ho nějakým hadrem.

hodnocení

0x

Já si myslím, že vám do postele chodí jako na wc ten mlaďoch. Dospívá nebo dospěl a značkuje si své teritorium. Bez otálení nechejte vykastrovat, než tohle všechno začne být zlozvykem a pak už neodnaučíte, nevyřešíte snad nikdy. Objednat a nechat vykastrovat! ;) Jsou velké diskuze, od jakého věku kočky a kocoury kastrovat. V útulcích kastrují mnohem dříve a kocouři postižení nijak nejsou.

haninka*

No to bych se hádala s tím kastrováním.-) Matka nechala vykastrovat thajského kocoura tak nějak brzy a vypadá jak upír. Nějak mu nedorostla hlava, ale zuby ano. Takže má velké tělo a malou hlavu ze které mu čouhají špičáky. Hormony nejsou pro srandu králíkům. Máme půlročního kocourka, včera načůral do lavoru s čistým prádlem. Všechno jsem musela opět vyprat. Ale radši 20x vyperu něž ho v půlroce kastrovat. Toť můj názor.

doplněno 01.04.14 12:19:

Mají kocouři vyčištěný záchod? Naši jak mají 1 hovínko v záchodě tak chodí jinam.

bosorie
hodnocení

Díky za odpovědi :) záchod mají čistý...nevím. Na kastraci už je objednaný teď na sobotu, ale už jsem zase na pochybách jestli jo nebo ne tak brzo. Je mu 6 měsíců a má 5 kg, je to kus a nerada bych mu ublížila.

kejki

Někdy pomohou dva záchodky a s tou kastrací nepochybujte, zvlášť, když je pěkně urostlý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]