Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka a línání

Od: zuza007* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit. nechali jsme si nechtěnou kočičku, je moc fajn, už si na nás celkem zvyká, je učenlivá atp. jen je tedy strašně pouští chlupy,ale opravdu hodně. Stačí aby se otřela o nohy a zanechá pruh chlupů...plus když nejsme doma, chodí po jídelním stole, lince apod. ke ty chlupy taky trousí, tak jsem se chtěla zeptat, jeslti je to normální, pokud ano, co s tím? mám zkušenosti se psy, ti se kartáčují a línají 2krát do roka...kočka bydlí v bytě, tak se bojím, aby tohle nebyl trvalý stav. Existují nějaké přípravky, nějaké léky, proti pouštění chlupů?nebo jak to řešíte vy?díky za odpověď Zuzka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mrkněte se sem: psi-kocky.cz/...

hodnocení

0x

nebude to tím, že před tím byla kočka venkovní nebo v jiných teplotách a je línání spojeno s tím?

Počkal bych měsíc a pak se teprve zajímal o nějaké poruchy skrze línání. Kočku nemám, ale tuším, že její kartáčování se může provádět klidně každý týden a tím se spousty chlupů zbavit "preventivně"

paja*
hodnocení

0x

Na jaře a na podzim kočky mění srst což je naprosto normální, navíc pokud jste ji z venku přesunuli do bytu tak líná tím více , línání se časem (do zimy) upraví a kartáčovat ji klidně můžete i denně jí se to určitě bude líbit.

Pokud by byla nemocná měla by po těle lysiny , tak si myslím , že se nemáte čeho bát jen ji nenechejte proboha chodit po stole a kuch. lince dá se to odnaučit, my máme sice kočku jen venku , ale ví kam nesmí a stůl a lavka je pro ní tabu.

marg*
hodnocení

0x

Naše kočka teda pouští chlupy celý rok a hodně. Chce to každý den vyčesávat, naše to nejlíp snáší rukavicí, občas se tváří i že se jí to líbí. Ale i tak bude chlupy pouštět pořád. Jakou má srst?

zuza007*
hodnocení

0x

Děkuji všem za rady,

už je to lepší, opravdu znatelně. nevím, čím to, jestli už skončilo období pouštění chlupů, nebo už není tak vystreslá, v každém případě je to o poznání lepší (denně ji tedy kartáčuji, což asi taky pomohlo - miluje to:)

teď máme problém se spaním, nechceme ji pouštět s manželem do ložnice, takže sedí celou noc za dveřmi a "řve" na nás...většinou to skončí tak, že ji kolem 4ráno pustíme dovnitř, neb se to nedá vydržet...jak lze kočku efektivně něčemu naučit?mám pocit, že ikdyž ji pokaždé vynadám, sundám ze stolu/linky, nemá to moc valný efekt...když přijdu z práce, najdu ji na zakázaných místech rozvalenou s klidným, bodrým úsměvem...o probděných nocích nemluvě...

díky a hodně úspěchů s vašimi kočkami, psíky a jinou zvířenou

Zuzka

paja*

Mno kočka je tvor složitý a svérázný ,dělá jen to co se jí chce, nenadávejte jí, to nechápe a odhánění může pochopit jako hru , jen když ji nachytáte na stole nebo lince důrazně jí řekněte ne a sundejte ji, pokud ji nechcete pouštět do ložnice nechávejte zavřené dveře. Na lince a stole nenechávejte žádné jídlo, při přípravě pokrmů jí neházejte kousky a nedávejte jí ani při jídle od stolu , její jídlo vždy jen do její misky.Zkuste to vydržet, je ale možné , že ji nepředěláte nikdy, ještě i záleží jestli je to odrostlé kotě nebo starší kočka - ty se učí hůře.Přeji hodně štěstí a pevné nervy . :)

boy*

Ahoj nám se osvědčila voda v rozprašovači,jakmile nám kocourek skočil někam,kam neměl,použila jsem rozprašovač.Párkrát to ještě zkusil,ale dneska si linky ani stolu ano kytek nevšimne.S tím línáním ti poradím takový trik...kup si pemzu na paty a tím projížděj kočičce srst,budeš koukat,kolik srsti se i po řádném kartáčování ještě uvolní...mám salon pro psy a kočky a tenhle trik s úspěchem používám a lidé jsou opravdu spokojení ;)

tomh*

Mám také tvrdohlavého kocoura a je fakt, že nadávky apod. na něj neplatí. On to nechápe. Jediné co jsem ho naučil jsou slova ne-ne-ne silným tonem. Ale přesto jsou kočky své a někdy neposlechne. Doonce jsem se nechal inspirovat bojujícími kocoury, kdy na sebe jakoby prskají, tak to někdy napodobuji a funguje to více, než mu nádavat lidskou řečí, což prostě nechápe. Můj kocourek líná naprosto běžně a je nutné ho denně kartáčovat, což ovšem přímo nesnáší, takže je to někdy boj. To samé i stříhání drápků, to je někdy vážně boj. Jinak s tím rozprašovačem mám dobré zkušenosti, ale nyní jsem ve fázi, kdy ho mám tak rád, že mu všechno dovolím. Je ovšem tak naučený, že nám doma nic neníčí, takže to je alepson v pohodě. Jinak co nás štve nejvíce je spaní. Kocour spí přes den a jakmile chceme jít spát večer my, tak ožije a začne po bytě běhat, což nás samozřejmě ruší. Je to docela problém, protože se člověk v noci nevyspí. Už jsem zkoušeli vše a poslední možností, na kterou nechceme přistoupit jsou sedativa. Problém je ten, že kocouři jsou aktivní, rádi běhaní apod. Kdybysme bydleli v rodinném domě, tak není problém, ale v bytě to moc nejde...přeju vám hodně štěstí s kočičkou...jsou to nádherná stvoření a později uvidíte, že lidé, kteří tvrdí, že jsou kočky falešné apod. o nich vlastně vůbec nic nevědí...

boy*

Tak my to s kočičákem máme vyřešený tím,že ho přes den budíme a večer si s ním asi 2 hodiny intenzivně hrajeme.On má rád chytání hopíků a tak s dětma hážeme hopíky.Kocour se vyblbne a pak je až do 6 rána klid.:)Co bylo horší, jeho podhrabavání pod dveřmi,když dospíval,ale to už dnes nedělá - je totiž vykastrovaný *frajer*Takže na závěr - přes den kocourka musíš budit a hrát si s ním nějakou jeho oblíbenou hru,musíš mu prostě otočit režim - jde to,mám to vyzkoušené ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]