Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dáváte svým štěňatům a psům za granule?

Od: micinka123* odpovědí: 24 změna:

Dobrý den, jelikož budeme mít už za cca 4 týdny nového psího člena rodiny... Dost by mě zajímalo jakou značku granulí kupujete pro svoje pejsky? Ráda bych sáhla po superprémium. Máte nějakou oblíbenou značku, která vašim pejskům sedí a chutná? Nejlíp do tisícovky za dvanácti až patnácti kilový pytel. Budu ráda, když mi něco doporučíte.. přece jen to chci psíkovi střídat, aby celý život nejedl pořád tu stejnou stravu. A mimo granulí... dáváte svým pejskům nějaké přílohy? Např. maso, bílý jogurt, zeleninu nebo ovoce? Díky ;)

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Možná je to špatně ale jak pro psy tak dnes i kocour granule Purina-Proplan.

emilka12*

Já dávala Calibrum.Tedˇdávám calibrum pro dospělé. :)

micinka123*
hodnocení

*smich* Konečně tady někdo krmí Calibrou. Kupujete superprémiovou nebo prémiovou řadu? Jaké máte plemena a jak na tom pejsci prospívají? :-D Já nad něma právě přemýšlím... Chci krmit Calibrou a Brit Care ;)

bohemica*
hodnocení

1x

Superprémiové granule za podmínek, které uvádíte neseženete...Pokud stojí svalovina cca 100Kč, tak je logický nesmysl aby granule, údajně masové stály za kg méně, když firma musí platit za vývoj, výrobu ,zaměstnance, reklamu atd. mnohem více...

Podívejte se po výživě typu BARF. To je o mase, jogurtu, zelenině a případně o ovoci...

jerrysek*
hodnocení

1x
Já mám zkušenosti s Brit Care pro štěňata a myslím, že jsou super. Měli jsme kříženečka labradora a nikdy ho po nich nebolelo bříško a navíc měl po nich nádhernou srst :) Nový páníček také začal kupovat Brit Care i pro staršího pejska a jsou všichni spokojení :)
micinka123*
hodnocení

Děkuji... nejprve chceme krmit Brit Care, protože tím krmí i majitel našeho štěnda... a potom chci přejít na Calibru. ;)

iowa

mcinka123 - Tak za mě kvalitní granule Acana bezobilná, Wolfsblut, TOTW, Essentials.. Ale zkuste přemýšlet i o BARFu. Pokud se budete snažit, tak to vyjde mnohem levněji než granule. Znám lidi, kteří krmí malý plemeno psa za 200,- měsíčně. Krmím tím už od štěněte, pejsek prospívá, krásná srst, nemá průjem jako po granulích a také má potřebu dělat hromádky tak 2x denně což je oproti granulím rozdíl, to kadilo 4x denně. BARF doporučuju, pokud si o tom budeš chtít něco načíst, tak zde: http://manwe.eu/

micinka123*
hodnocení

Přemýšlela jsem o BARFu, ale neměla bych na to čas a ani mrazák. *nevi* Možná by ho mohli krmit rodiče, ale pes je můj, takže výživa padne na mě ;)

iowa

Já taky nemám nijak velký mrazák, jen ten malej nad ledničkou a je to v pohodě. A čas? Stačí si jen naporcovat do pytlíčků, dát rozmrazit a vyklepnout psovi do misky. Jsem tak od va roky starší než ty a zvládám to v pohodě. Taky jsem si nejdřív myslela jaká to bude dřina krmit BARFem, ale není. :)

bohemica*
hodnocení

1x

Stále dokola...

Tak to zkusím třeba takto:

muj-pes.cz/...

micinka123*
hodnocení

Tak asi pujdeme do Acany... Chtěla bych se ještě zeptat ohledně Acany. Obsahuje kloubku (při variantě Puppy Large Breed)?

hodnocení

0x

Já kupuji Royal Canin. Žádnou přílohu nedávám. Krmím jen granulemi a za odměnu pamlsky.

micinka123*
hodnocení

Díky. :) Jak pejsci na něm prospívají? *hi* Párkrát jsem se na ně v e-shopu dívala, ale nedělají na mě dobrý dojem, že je teď vyrábí Poláci a tím celou kvalitu zkazi :( Ale jinak to jsou podle mě dobré granule. Jen kdyby změnily výrobce.

claire*
hodnocení

0x

Granule máme předepsané odlehčené, kupujeme je na váhu ve zverimexu, ale značku nevím. Za odměnu pejsek dostává kousek šunky, piškoty nebo psí pamlsky. Teď má dietu, tak je bez pamlsků, ale naštěstí miluje okurky (asi se mu líbí, jak to křoupe), tak dostává plátky okurek a někdy ohryzek jablíčka. K pití miluje mléko nebo podmáslí, chutnal mu i kefír - vše neochucené samozřejmě. A ovesné vločky má taky rád :) Nebo rozmíchané vajíčko.

doplněno 29.03.14 17:41:

Je to německý špic. Ale moc mlsný není, on si klidně vezme i suchý chleba *smich* V létě se pase na borůvkách (to bych Vám přála vidět *smich* ) a na podzim ze zahrady krade ořechy a rozlouskává si je :) Prostě jí všechno.

micinka123*
hodnocení

Páni :D A jaké máte doma plemeno? *hi* Vypadá to, že je to pěkně mlsný pejsek :D

doplněno 29.03.14 17:43:

Prý není dost mlsný :D To vidím. *smich*

Kupujeme granule Brit.

doplněno 29.03.14 18:04:

Ano Care. Snad vydrží kvalita.

micinka123*
hodnocení

Těma chci právě krmit... i Calibrou... ;) Myslím variantu Care a u Calibry tu superprémiovou kvalitu... ;)

xixi*
hodnocení

0x

Při výběru granulí koukejte na to, aby ve složení bylo na prvním místě maso (NE maso a vedlejší výrobky), pokud to jde vyhněte se kukuřici a pšenici ve složení, nebo vybírejte takové granule kde kukuřice a pšenice ve složení figurují až někde vzadu. V každém případě bezobilné granule jsou vhodnější. To že jsou granule superprémiové NIC neznamená, protože každý výrobce si může napsat co chce, není to nijak upraveno.

Mezi oblíbené značky patří Brit Care, NutraGold, EssentialFood, Acana, Taste of the Wild, Orijen (ten je dost drahý) a další a další.

Já krmím granulema jednoho ze tří psů a protože je malej, tak mu pytel 3kg stačí na dva měsíce. Takže já střídám značky podobné kvality po každém pytli. Teď dojídá Acanu Grasslands Dog a už mám doma uchystané Purizon rybí. Pamlsky dostávají všichni psy, ale ne ty kupované. Suším doma maso a vnitřnosti, peču psí sušenky, dostávají syrové kosti jak na okusování tak i na hraní, vepřová ouška, nožičky. Ovoce a zeleninu si kradou na zahradě přímo ze stromu nebo záhonku nebo od králíků, stejně tak suchý chleba. Občas přilepším jogurtem, tvarohem, vajíčkem, ale to není nijak pravidelně.

iowa

xixi - Kde sušíte maso? Dá se to i v troubě? A máte nějaké recepty na sušenky?

xixi*

Já suším v sušičce na ovoce. Mám ji speciálně jen na maso pro psy.

V troubě to jde taky, donedávna u nás běžná praxe. Maso dám do mrazáku ztuhnout, aby šlo lépe krájet. Pak krájím kousky o rozměrech cca 10 cm x 2 cm a šíři 3 mm. Maso pak napichuju na špejli asi centimetr od sebe. Troubu nejprve rozehřeju na 75 °C, vložím maso na špejlích (viz. obrázek, půjčil jsem si ho, není můj) a nechávám 20minut. Pak teplotu snížím na asi 60 °C a suším 8-10 hodin, po celou dobu mám troubu pootevřenou na škvírku kvůli vlhkosti. Maso by mělo být hotové, když je suché na dotek a při ohnutí by nemělo praskat, to už je pak přesušené.

Sušenky dělám dvoje, obojí lze doladit podle dostupných surovin, rozmlsanosti psa a fantazie páníčka. Přidávám různé bylinky, podrcená semínka, strouhanou mrkev atd.

Játrové sušenky: 1kg jater (hovězích, kuřecích...), 1kg ovesných vloček, 6 vajíček, majoránka.

Suroviny dáme do mixeru, rozmixujeme, těsto rozetřeme na plechy vyložené pečícím papírem a pečeme asi 20 minut na 200°C. Po upečení hned rozkrájíme na kousky podle potřeby. Skladujeme v mrazáku.

Sušenky s tuňákem: 1 šálek kukuřičné mouky, 1 šálek ovesných vloček, 1/4 lžičky prášku do pečiva nebo sody, 1 malý tuňák ve vlastní šťávě (může být i v oleji), 1/3 až 1/2 šálku vody

Ovesné vločky rozdrtíme na mouku a vsypeme je do menší mísy. V druhé míse rozmělníme tuňáka s vodou a přidáme ostatní suroviny (včetně rozdrcených ovesných vloček). Ze vzniklé tuhé směsi vyválíme asi 1cm vysokou placku a vykrajujeme z ní různé tvary, které pokládáme na pekáč vyložený pečícím papírem a necháme je na něm 2-3 minuty odpočinout. Následně sušenky pečeme na 200°C asi 20 minut, nebo dokud nebudou mít zlatavou až nahnědlou barvu.

doplněno 30.03.14 15:46:

U nás jedou hlavně ty játrové sušenky, což je vidět i na množství surovin *ua*. Tak kdyžtak si nezapomeňte upravit recept ať to nekrmíte rok :D

Co dáváte svým štěňatům a psům za granule?

micinka123*
hodnocení

A jaké máte plemeno, že vám 3 kilový pytel vydrží na 2 měsíce? :) Tuším, že máte asi střední nebo malé plemeno. ;) Mimochodem, mám v plánu psovi taky péct pamlsky... Nedávno jsem si přes internet koupila knížku o pamlscích pro psy, a opravdu jsou v ní vyníkající receptíky. Jinak já jsem chtěla štěně taky krmit Acanou, ale tou variantou, která obsahuje oves. Jenže oves prý psům nic neudělá, že je dobře stravitelný. ;)

doplněno 30.03.14 13:37:

Pro "iowa"- Pokud Vás zajímají psí pamlsky, tak doporučuji knížku a pamlscích pro psy... doporučuji, zatím jsem ještě nic neupekla, ale až přijde pejsek, tak budu péct od rána do večera :-D

xixi*

Ten co žere granule je malej, 3,5kg živé váhy, nežravec. Ke granulím se vrátil sám od krmení syrovým masem. Pak mám ještě dva velké psy, ti jsou komplet na BARFu.

Acana je dobrá volba. V granulích vadí kukuřice a pšenice, hlavně když tvoří naprostou většinu ve složení. Jsou na ně časté alergie. Ostatní, jako oves, vojtěška, nevadí.

hodnocení

0x

granule123.cz/... Úplně úžasné piškoty pro psy a jejich lidi.

martina0*
hodnocení

0x

My krmili vším možným, ale nejlepší granule mi přišly ARTEMISky, mají bezvadné složení, jen ta cena je docela hodně vysoká. S jinými granulemi jsme u našeho psa nepochodili:) Tak jsme nyní na BARFu a náš pes si pokáždé, když papá pomlaskává a málokdy se stane, že by v misce něco zbylo. Také je akčnější, a má o hodně lepší a hladší srst :) Takže za mě, granule nebrat (anebo nějaké opravdu kvalitní) a krmit čerstvým:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]