Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se snesou 2 psi

Od: isabel* odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, potřebuji radu. Mám 3letého psa, křížence špice s labradorem, vzrůstově malý, milující všechny psy a fenky, prostě zlatíčko co se nikdy nerve nic. Chci mu pořídit kamaráda, tak mě zajímá, když mu koupím kluka , jakože psa, jestli se budou snášet. Jednalo by se o podobný druh jako je ten můj . Od sebe by byli 3 roky. Paní má kluky i holky, tak mě zajímá, zda.li by mohli být 3 kluci. Popřípadě ještě jedna otázka, kolik stojí kastrace fenky - to chce zas vědět známá. Děkuji za případné odpvědi, pište prosím na email isabelkamore@đeznam.cz Děkuji moc :)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rata*
hodnocení

0x

jestli je maš od mala spolu tak do tobře ale když je maš jednoho dospěleho a druheho maleho ta´k nevim

isabel*
hodnocení

Mému Maxovi jsou 3 roky necelé, stále štěně, a teď mu chci pořídit kamardáda ...

isabell*
hodnocení

EMAIL JE SPRÁVNĚ isabelkamore@seznam.cz
macka80*
To se nedá snadno říci, ale pokud se se psi snáší dobře tak je úplně jedno zda psa nebo fenku.Kastrace stoji od 4tisic výše

dusatka*
hodnocení

0x

To hodně záleží na povaze těch dvou psů, asi se to nedá tak jednoduše určit.

pa*
hodnocení

0x

Dva psi se nesnesou.Kastrace od 3000,-z útulku je kastrace zdarma.

jabraka*
hodnocení

0x

U psů je třeba se dívat na jejich instinktivní chování.Je zcela podřízeno smečkovému charakteru psí společnosti.Pes bere i lidskou společnost jako účast ve smečce.Totéž platí i o přítomnosti dalších psů ve smečce.Postupně se zařadí do podřízenosti smečce.Pokud nový pes je ambiciozní,snaží se svou nadřazenost prosadit,pak vznikají mezi psy rvačky.Většinou se dostaví hierarchická rovnováha,pes zaujme své místo a je klid.

JABRAKA

hopik*
hodnocení

0x

Dva psi se mnohdy nesnesou ani jako vyrůstající spolu od miminka.Máme vlčí špice a byl to boj na život a na smrt a tak musel jeden z kola ven.Záleží asi na temperamentu plemene.Tihle se nesnesou. A kastrace stojí jak kde Tady na kolínsku cca od 2 tisíc výše. Levný schopný a šikovný MVDR je zde F.Malý.Hodně štěstí

ina*
hodnocení

0x
Dokud je pes štěně, tak se podřídí, ale při dospívání si chce vytvořit co nejlepší pozici ve smečce a může nastat problém.

elizabeth*
hodnocení

0x

Je to individuální - někdy se snesou výborně a nejsou nikdy problémy, jindy je malej tak utlačovanej, že někdo musí z domu pryč. Záleží, jestli máte majetnického psa. Zkuste udělat test - třeba od nějakého známého si na pár hodin půjčit štěně - ideálně tak, aby tam majitel nebyl a vyzkoušejte, jak se bude váš chovat. Podle toho se pak můžete rozhodnout.

martina30*
hodnocení

0x

Dvě feny a pes se snesou.Dva psi se nesnesou,možná chvilku,ale pak jeden bude muset jít pryč.Pokud je chovná stanice a jsou feny a psi tak se snesou v rámci možností.

jakoola*
hodnocení

0x

Ahoj , mám 3leteho labradora a 3 a půl měsíční štěně.Oba kluci .Snášejí se naprosto v pohodě . Malý se zařadil do smečky naprosto bezproblémově . Velmi záleží na tom ,jakou má dospělý pes povahu. Pokud je to normální psychicky vyrovnaný pes, tak štěně přijímá lépe než fena , jelikož tak je to ve smečce pravidlem.Ale musí mít ve Vás podporu , tzn . dospělý pes žere první, hladí se první,odměňuje se první. Vím, že to je těžké, ale upevní se hierarchie smečky a předejde se případným budoucím potížím.Nicméně při správném vedení by neměly nastat. Faktem je , že když se do sebe pustí dva spolubydlící dospělí psi, tak málokdy teče krev. U fenek je to naopak.(ačkoli ani to není pravidlem)

martina30*

Tak pokud má pes 3 měsíce je to zatím v pohodě,ale co za takovej rok nebo rok a půl...

kejki3

U nás to vedlo pravidelně k utíkání. Psi si vyjasní menežment - kdo je šéf a rvačky končí. Ale dva jsou smečka a mají vetší odvahu někam vyrazit.

jakoola*

Jasně, že v případě malého štěněte je předpoklad, že nebude problém(pokud tedy není dospělý pes ,,pošuk").Máte pravdu, že za rok to může být jinak.Nicméně netvrdila bych s jistotou ,že dva psi se nesnesou.Řekla bych ,že v pubertě si bude malý určitě chtít vydobýt své místo ve smečče a je docela možné , že i rvačkou .viz moje první reakce.Vlastně s tím i počítám a už teď rozhoduju já , kdy jejich hra a okusování končí.Myslím , že se shodnem na tom , že je jen nutné , aby měl ve smečče každý své vymezené místo ,včetně vůdce(člověka).A pak je to o tom znát své psy a předpokládat jejich myšlenkové pochody .

zaynab*
hodnocení

0x

Já pořídila ke 2letému bíglovi, 3 měs. štěně boxíka. Sice ze začátku, teda hlavně první 3 dny byl trošku problém, hlavně se žrádlem, proto doporučuju, když si štěňáka pořídíte, být s nimi a mít je pod dozorem. Ten starší mu dá vědět, kdo je pán, ale zase na druhou stranu budu vědět (od pána) co smí a nesmí. Prcek se bude muset otrkat, Je fakt, že třeba bígl je vyloženě smečkář, takže teďka jsou smečka a na lumpárny bratrstvo kočičí pracky, ale nepovyšujou se na sebe a brání jeden druhýho pokud jde do tuhýho a rozhodně jim je líp, když jsou spolu, než kdyby byli každej sám. Taky zvažte nejen hierarchii, ale hlavně fin. stránku, ono copak vycházky, člověk stejně ven s nima musí a je fuk, jestli bude lítat s jedním nebo se dvěma, ale dost je to vidět na krmení, očkování apod a nezapoměňte, že leckterej pes je dost náchylnej a obvykle když jeden něco má, tak to má obvykle i ten druhej, stejně jako děti

agnes*
hodnocení

0x

kastrace vubec nestoji od 4tisic vice,zalezi na velikosti pejska,nas veterinar bere za mala plemena do 600kc,za stredni do 1000kc a za velka nejvice do 2000kc,jinak je tezko rict jak se snese vice pejsku najednou,kazdy pejsek je idividualni,zalezi hodne na povaze,pokud je jeden hodny a druhy agresor,bude neustale napadat toho hodneho,pokud vam muzu poradit,poridte vasemu pejskovi stene,on si ho vychova podle sebe.pekny den

pejsanek*
hodnocení

0x

pejsek ten starší by měl sést malé štěně je to smečkové zvíře a musí být k malým přírustkým schovývaví a a respektovat jejich příomnost jesi je kamarsad se psi tak to nebude problém taky nesmíte zapomenout že mu musíte věnovat stejnou pozornost jako druhému jinak začne žarli a to je konec naš pes neměl rad když se nam někdo jako kdyby vtíral do rodiny a jak se mi narodil braška tak na něj vrčel jelikož všechna pozornost byla věnována jemu jenom já sem se snažila všechno tomu ubohému zvířeti vynahradit jak ten žarlil ale potom umřel takže tedkom je to už v klidu ale je mi líto žče si hio braška neužil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]