Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečný prostředek proti klíšťatům

Od: heda* odpovědí: 3 změna:

Nevadí dětem, které se se psem mazlí, aplikovaný prostředek proti klíšťatům? Jaký nejlépe použít?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohemica*
hodnocení

1x

Já používám několik let úspěšně "bio" přípravek. :) Postřik ředěným TEA TREE OIL (podle návodu) , kterým psy lehce postříkám (pozor na oči) cca obden, podle potřeby. Přípravek působí repelentně proti klíšťatům, blechám, komárům atd.

micinka123*
hodnocení

0x

Pokud se jedná o vyspělejší děti, tak myslím, že jim to vadit nebude. Pokud se jedná a menší děti předškolního věku, tak bych na psa naaplikovala spot-on. Je to taková pipetka, dá se říct vodička, kterou nakapete pejskovi na hřbet, nejlépe mezi lopatky. ;) Nejde to ani cítit a pes nic nepozná a děti taky ne. Potom už jsou obojky, ale ty už jdou cítit. Nevím, jak je to u psů, ale máme doma 2 kočky, každé jsme koupili obojek proti blechám a klíšťatům. Domácí jsme koupili dražší, jelikož je s námi doma. Má takový bílý antip. obojek od Beapharu a jde cítit nějakým pudrem. Mě to třeba smrdí, ale není to tak strašné. Venovní kocourek má zelený antip. obojek od Beapharu, ten byl už levnější, ale zdá se mi lepší. Za prvé, není cítit nějakým nepříjemným zápachem, ale pouze nějakými rostlinami, přírodní vůně a za druhé je teňoučky než ten bílý. Je to jen na Vás co svému psovi pořídite. Já bych se přikláněla k pipetě kvůli dětem. Znám a viděla jsem tyto značky spot-onů: Advantix, Frontline, Stronghold... neznám jich moc :D ...a pokud by Vašim požadavkům vyhovoval raději obojek, tak se podívejte na tyto značky, hlavně nekupujte nějaký levný... ten potom nemůže účinovat. ;) Značky obojků: Kiltix, Beaphar, Foresto... taky znám jenom 3. ;) Možná se tady v tom vyzná někdo líp než já. *nevi*.

stepi*
hodnocení

0x

Za mě doporučuji obojek FORESTO - bez zápachu, vhodné i pro děti,l do bytu i ven, silný účinek, účinek až 8 měsíců.
Velmi dobrý účinek, jak pro malé i velká plemena, krátkosrsté i dlouhosrsté. V případě sprejů - nedoporučuji, jednorázový účinek po krátkou dobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]