Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se starat o paví očka?

Od: marketka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, ráda bych se vás zeptala jestli byste mi neporadili jak se mám starat o mé paví očka, aby se mi začali rozmnožovat? Moc bych chtěla mladé, ale nějak se mi to nedaří. :( Prosím o pomoc a o rady, které by mi mohly pomoct :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

0x

Tak předně je důležité mít samečka a samičku :) Bývá lépe, když je víc samiček a pak jen teplota vody nad 20 stupňů.Moc by určitě ocenily nějaké přírodní krmení. Prodávají se nítěnky, nebo nějaké mražené koretry, pakomáří larvy a případně taky, když by jste doma připravovali nějaké mražené ryby, tak jim z filetu naškrábat trochu drobných kousíčků.Maso se vločkami nikdy nenahradí.

doplněno 27.03.14 18:46:

Taky výměna vody (tak 10-20% bez chlóru max 2x do týdne) jim zvyšuje chuť k jídlu a celkovou kondici.

hodnocení

0x

Já se o ně nestarám nijak (kromě pravidelného krmení) a množí se mi jak králíci :) Vodu neměním, jen čas od času odsaju detritus. Topím na 21, akvárko 50l, původně dvě samice a dva samci, za půl roku deset.

doplněno 27.03.14 19:36:

Jo, rostlin mám taky víc než dost - ono je možné, že se ti množí, ale rodiče to vždycky sežerou. Rybám děti chutnají :)

u nás teplota cca 24°C, pravidelná výměna cca 1/4 vody (týdně) a množí se taky docela dost. Je tam hodně rostlin (i jávský mech), takže mladé se mají kde schovat před požráním.

emilka12*

Markétko,Paví očko rodí každé čtyři týdny,Teplota 24 stupnu,krmivo sušené nebo kupuji patentky-to jsou zmražení červíci.Musíš mít hodně trávy Do které se mimina skovají.Taky je plovoucí tráva ,která plave na povrchu a nebo si mužeš koupit umělou trávu a natrhat ji na kousky aby plavala na povrchu.

hodnocení

0x

Jako velké dítě jsem měla velikou kouli jako akvárium. Měla jsem ji hodně dlouho, až do doby, kdy jsem měla svou domácnost a děti. V kouli jsem měla paví očka, mečovky a kominíčky. Paví očka mívali velmi často mladé. Vždycky, když se malé narodily, schovaly se na listech těsně u hladiny, aby je ostatní dospělí nesežraly. Co je však zajímavé, že vždycky dospělé ryby sežraly tolik, aby všech rybek zůstalo v akvárku 16. Vždycky! Nějak věděly, že je dost prostoru, krmiva a vzduchu jen pro 16 rybek. ;) Máš i kluky i holky? A kluci se dvoří holkám? A jak je máš dlouho?

doplněno 28.03.14 10:34:

paviockabara.netstranky.c/...

ala1970*
hodnocení

0x

To je zajímavé, protože zrovna paví očka se množí jak nic. Třeba zkuste nějaké vitaminy do vody. Ale já jsem jich měla vždycky tolik ,že jsme je musel dat jinam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]