Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy a jak naučit andulku mluvit

Od: rata* odpovědí: 4 změna:

chci se zeptat kdy se da naučit andulka mluvit na netu neumim nic najit ja mam starši andulku nevim kolik ji je presně

a jaky to je druh barva=modra

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

2x

nejlépe odmalička, nebo od pořízení, dá se i ve starším věku, neustále opakovat vybraná slova, klidným hlasem a nemít u toho třeba puštěnou hudbu, nebo nějaké rušivé vlivy

cybermagefroll*
hodnocení

2x
Kurz mluvení
Ne vždy si chce andulka hrát, něčím se zaměstnávat nebo odpočívat. Nejhezčí chvilky dnes jsou pro ni ty, kde sedí na prstu nebo na rameni a může naslouchat vašemu hlasu. Pokud často uslyší své jméno, krátké melodie nebo věty, bude se vás snažit napodobovat. Pokud z jeho tlachání porozumíte prvním slovům, vyplatí se ho v tom podporovat. Těmto slovům bude oddaně naslouchat i vícekrát za den a přitom přijímat nová. Možná je ale více nadaná na pískání nebo opakování jiných tónů. Nebuďte zklamáni, a přesto ji dopřejte malé lekce mluvení, protože je jí příjemná vaše blízkost.
Pozornost vaší andulky získáte nejlépe, když je v místnosti ticho, denní světlo pozvolna ustupuje a pták není ničím rušen. To je také čas začít andulku opatrně drbat. Musíte ji na to zvykat pomalu, protože zezačátku bude k vašemu prstu nedůvěřivá. Zkuste to nejprve špičkou prstu nebo vypadlým pírkem. Nejraději se nechá škrábat na hlavičce nebo na krku, prostě tam kde svým zobákem sama nedosáhne. Jednou jistě pochopí, jak je to příjemné, ztratí strach a ráda si to nechá líbit, sama bude také s velkou něhou ozobávat vaše řasy, obočí nebo i vlasy a čistit vaši pleť.
Nadané andulky opakují hodně z toho, co často slýchávají ve svém okolí. Chcete-li svou andulky cíleně něco naučit, zkuste to s následujícími pravidly:
Ve stále opakujících se situacích opakujte stále stejná slova, např. Ahoj když vstoupíte do místnosti, Dobrý den když ráno měníte vodu a potravu, Dobrou noc když zhasnete.
Když vás andulka soustředně a plná očekávání pozoruje, vezměte si ji na prst a dejte si ji co nejblíže k tváři, tak aby měla hlavu u nosu. Její zájem poznáte tak, že když začnete mluvit, ona se zohne k vaší puse a bude vás poslouchat.
Během důvěrné chvilky, na kterou byste si měli najít čas alespoň jednou denně, jí opakujte slovní zásobu, kterou už zná.
papousekvlnkovany.unas.cz/...
Přímo z vlastní zkušenosti můžu tyto rady potvrdit.

innkas*
hodnocení

0x

Andulku jsem měla a mlela jako kafemlejnek.Nejřív ji naučte jen jedno slovo -třeba její jméno,pořád a pořád jej dokola opakujte.Až to zvládne,pak teprve začněte s něčím dalším.Náš Filip už nežije,ale byl naprosto úžažnej,říkal : Filipek je šikulka,Filipek je frajer,nazdar brácho poď si pokecat,poď sem poď,dej mi pusinku,Filipe miláčku prdni si do sáčku,já už nevím co ještě.Všechny návštěvy z něj byly paf.Když jsem ho učila větu : taťko dělej to pořádně - tak po týdnu říkal taťko dělej to pořád- to jsme se nasmáli.

Je nutné donekonečna opakovat to, co ho učíte a dobře vyslovovat,když vynechá písmeno jako ten náš, pak jsem mu ho zdůrazňovala - taťko dělěj to pořád ně -jakoby s mezerou důrazně jsem vyslovila to d.Velmi brzy to říkal správně.

Hrozně vám závidím,užijete si spoustu legrace,já už andulku mít nemůžu kvůli alergii.

kozoroh*
hodnocení

0x

chtělo by to ji naučit hned v ranném věku, a opakovat stále jedno slovo a až se ho naučí opakovat zase další. Hlavně u toho musí být velká trpělivost. A být s papouchem v jedné místnosti bez rušení a plně soutředění.

Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]