Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříhání drápků - problém :(

Od: hetty* odpovědí: 2 změna:

Když jsem mému králíčkovi stříhala drápky (po prvé) tak jsem to triošku neodhadla a na předních nohách mu trošku tekla krev... :( Mám to něčím dezimfikovat? Mám strach aby se jí tam nedostal zánět... :( :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

0x

Desinfikovat můžeš. Neco co doma mate na desinfekci ran.

Nejlepší

i je vzit si kralicka ven, na svetlo a kdyz vezmeš packu a das ji proti svetlu, uvidis tam, kam až je drapek vyzivovany krví. Zbytek muzes odstrihnout.Proste vidíš uvnitř drapku, jak je to cervene.takze neodhaduj!

A jestli jsi opravdu nevedela jak na to, mela ses poradit. To nejde jen tak vzit a šmiknout.bolí to.

doplněno 27.03.14 14:47:

Babkazov ano, musi se dobre drzet, ale odhadovat je nemozne.vy mate treba s pejskem praxi,ja mela kralicka 5 let a vzdy jsem musela zkoumat, kam az mohu střihnout. Protoze kdyz jsem ho strihla, to se teprve chudak mohl pominout.

Mne šlo ale u odpovedi hlavně o to, jestli tazatelka ví, že nemůže stříhat drápky podle toho, jak si mysli, ze by je mel mit dlouhe.

hodnocení

0x

Vůbec se netrap. Já stříhám psům drápky víc jak 30 let a občas se mi stane, že zastřihnu. Málokdy, ale stane se. Není potřeba s tím vůbec nic dělat. ;)

doplněno 27.03.14 06:54:

Cuca, je dost obtížné držet králíčka venku, kde je vystresovaný z nového prostředí, dívat se proti světlu a ještě pečlivě a přesně ustřihnout 2mm drápku. To je situace, kdy si dovedu představit, jak králíček mizí v nenávratnu a já, celá poškrábaná panikařím. Úplně to vidím. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]