Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s čmelákem

Od: lilil odpovědí: 12 změna:

Když bylo hezky vlétnul mě do pokoje malý čmelák. Včera jsem ho objevila. Co s ním? Když ho vyhodím do zimy asi chcípne.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dejte mu trochu vody s cukrem a v poledne ho vypusťte ven. Sladkou vodou nabere trochu sil.

jabraka*

Vyhoď ho ven,on si poradí.

JABRAKA

taky si myslím, že za tepla a světla ho vypustit ven, čím dříve tím lépe. On si najde své původní útočiště a zváží další postup :)

hodnocení

1x

Touhle dobou už čmeláci venku normálně běžně létají. Když ho vyženete ven, nic se mu nestane. Botanická zahrada je nesmysl.

hodnocení

0x

A když ho nevyhodíte tak chcípne taky jedině ho zanést do botanické nebo někde do skleníku

hodnocení

0x

Bacha na žihadlo.

majsterjoe*

Tak záleží jestli je to čmelák, nebo jeho paní.

Taky záleží na tom, jestli to není Z-37 Čmelák. Ale sameček toho chlupatého touhle dobou k vidění nebude.

To si děláte legraci? Čmelák, žihadlo? *sok* No to mi nějak nejde dohromady!

doplněno 25.03.14 21:56:

No jo, jak koukám, tak to asi bude pravda, ale "V přírodě a mimo hnízdo však nikoho nenapadají." Já si vždycky myslel, že jen koušou.

doplněno 25.03.14 21:59:

Ale přecejen jsem měl napůl pravdu. Samci žihadlo opravdu nemají.

Zkuste, bolí asi jako od třech vos.

Jojo, i čmeláci mají žihadlo (nevím, jestli sameček, samička, či oba). Použijí ho sice jen v opravdové nouzi, ale bolí docela dost. Není ale jedovaté, takže bodnutí neoteče a relativně rychle přebolí.

cuca*
hodnocení

0x

Kdyz pominu otazku tazatelky, ze se s tim čmeláčkem moc babrá,( doporucim take teple misto) , tak čmelák ma i žihadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]