Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před chvílí jsem se dočetla na nějakých stránkách že když mám slepice z líhně nikdy nebudu mít kvočnu. Zdá se mi to jako nesmysl. Chápu, že dominantky mi nesednou, ale mám roční hempšírky. Dneska sehnat slepice od kvočny je skoro nemožné. Díky
Z hybridních slepic mají Dominanti nejmenší potlačený pud kvokavosti. Z 30 ks vám tak 1 - 2 začne kvokat, ale velice často vejce nevysedí. V polovině sezení to vzdají, ale najdou se vyjímky. Hemšírky i když jsou z líhně, tak by z 50 % měly začít kvokat, ale jsou to těžké slepice a často vejce na hnízde rozšlapou . Pokud nechcete el. léheň, tak si pořiďte hedvábničky. Sednou vám 3 x do roka a vysedí jakékoliv vejce. Nám vyseděla hedvábnička i 3 kačeny
jinak jestli je to u vas a chteli by jste mit drubez pekne uhledne ve vybezich, tak z teto site jsem uplne nadseny hradsky-sunk.cz/...
No jo, kupte si hedvábničku, to se řekne, sháním už půl roku a nic. Když vyjímečně někdo prodává tak kmen, slepičku samotnou ne. Loni jsme koupili kuře hedvábničky a vyklubal se z toho kohout, kterého jsme museli darovat sousedovi protože ho ostatní odháněli od žrádla. Pak jsem sehnala někde u Příbrami paní co má kočinky a když jsem si chtěla objednat tak sdělila, že jí předchozí týden všechno sežrala liška. Ach jo. Ještě mám maransky, ale ty ještě nenesou tak asi počkám na příští rok. Kdyby někdo věděl jak slepici rozkvokat tak napište. díky
doplněno 24.03.14 08:17:Teď jsem našla na ifauně nějaké starší diskuze jak rozkvokat slepici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.