Nejste přihlášen/a.
ahoj.mam vodni zelvu.u tlamy ma bublinkovy vytok.poradte co s tim,nebo musim k lekari? nechce zrat a porad zavira oci a prednima nohama si furt otira oci.vse v akva je na pohled v pohode.voda je krasne cista.svitim ji denne a mam topitko.zelvu chovam uz tri roky a ten vytok ma poprve.dekuji za info
vsude o tom jen ctu,ze muze mit bublinkovy vytok z tlamy,ale uz jsem nenasla jak se to da lecit.budu muset k lekari
Když nevím, tak ani nereaguji... Já taky nevím, ale alespoň využiju těch internetů a přispěji tím co jsem našel.
"Toto onemocnění bývá nejčastější problémem mladých želv rodu Trachemys. Je způsobeno především podáváním nevhodné potravy. Jedním z prvních příznaků je otok očních víček, který nakonec úplně zabrání želvě oči otevřít. Z nozder může vytékat čirý sekret, který se při sekundárních infekcích mění až na hnisavý. U želvy se objevují dýchací obtíže a často si otírají hlavu předními končetinami jakoby ve snaze oči očistit a otevřít. Nemocná želva se zdržuje na souši a vyhledává vyhřátá místa. Onemocnění bývá provázeno odmítáním potravy, které nedostatek vitamínu ještě prohlubuje a bez léčení skončí uhynutím želvy."
"Léčba: Toto onemocnění je zejména v počátečních stadiích poměrně snadno léčitelné. Léčba spočívá v podávání vitamínu A. V počátečních stadiích (pokud želva ještě přijímá sama potravu) vystačíte s vitamínovým přípravkem (např. Combinal AD3). Při odmítání potravy je jedinou možností podávání vitamínu injekčně. Pokud odmítání potravy trvá po delší dobu, nezbývá než želvu krmit násilně. Léčení trvá podle závažnosti onemocnění 1 až 3 týdny."
doplněno 23.03.14 20:15:Jo a samozřejmě nejlepší bude návštěva veterináře, který nabídne vhodnou léčbu a přesně ukáže jak léčbu aplikovat. Někde jsem taky četl, že příčina může být i průvan nebo studená voda, tak by nebylo špatné využít krycí skla a pořídit topítko na vodu. Těch příčin je na internetu strašně moc a je pravda, že čím déle se hledá tím víc se do toho dá zamotat... Tak snad veterinář podá přesné informace
dekuju za odpoved.mame s timhle totiz problemy kazdych ctvrt roku.je to porad dokola,porad to same.neji,otira si oci a vyhriva se.pokazde jedeme k lekari na injekci .dostane 2 AZ 3 INJEKCE S VITAMINEM A VSE JE ZASE OKA .A PAK TO ZASE PRIJDE.TED K TOMU MA TEN VYTOK Z TLAMY,TAK JSEM SE TOHO LEKLA.JEZDIME K ODBORNIKOVI NA PLAZY DO PLZNE .ten mi rekl,ze ma ty problemy hlavne kvuli spatne strave,at ji krmim jen masem a rybickama.tak ji tak krmim a stejne to nepomaha.uz jsem z toho zoufala.nejsem zadnej zacatecnik a stve me,ze nevim co vic mam delat.
A když je zrovna želva v pořádku, doplňujete jí důležité vitamíny konkrétně vitamín A o kterým všude píšou? Určitě existují nějaké tablety které obsahují vše co želva potřebuje a nemá možnost sama v přírodě najít sama. Nebo třeba nějakou zeleninu, spařený salát, okurka a podobně..
doplněno 23.03.14 21:33:My jsme ty kapky myslím kdysi, když jsme želvu měli, kapali rovnou do tlamičky "nuceně", ale nejsem si jistej jak to vlastně bylo je tomu už moc dávno. Zeleninu taky nechtěla, asi je potřeba si zvykat odmalička, my jsme se zeleninou začli až v pokročilejším věku, kdy ty otoky očí začaly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.