Nejste přihlášen/a.
Zdravím, používáte pro Vaše kočky obojky proti blechám a klíšťatům? Koupili jsme pro naši Frontline, ale nezabral. Do týdne od aplikace přinesla domů klíště. Proto chci koupit raději obojek a vyzkoušet ho. Jak účinkují? Smrdí? Nebo je není vůbec ničím cítit? Používáte někdo značku Beaphar? Prosím o rychlou odpověď! Děkuji
Frontline (fipronil) nemá repelentní účinek, takže klíště umírá až po tom, co se napije krve hostitele. Je tedy úplně normální, že na kočce nacházíte klíšt´ata.
Ale ono to klíště se už v tom kožichu drží 2 dny! To už přece není normální! Já jsem strašně měkká, nemůžu to klíště vytáhnout pinzetou... Mám strach, že to klíště vytáhnu šptaně. .(
Je to normální, některé látky zabíjejí klíšt´ata až za 48hodin. Nemyslete si, že existuje něco, po čem nenajdete na zvířeti klíště. I s obojkem lze najít na zvířeti lezoucí i přisátá klíšt´ata, ale bude jich méně, než kdyby obojek nemělo vůbec.
hlavne dat pozor, aby se vam nepovedlo koupit kocce antiblechac pro psa (treba na internetu), do par dni zemre...
doplněno 24.03.14 14:20:latka ktera se pro psy pouziva je jed pro kocku, jedna chytra pani nakapala takovou tu modrou kapsicku do srsti kocce, a to utrpeni toho zvirete bych vam nepral ani videt... vozil jsem ji s ni na veterinu
doplněno 24.03.14 14:30:jinak ano muj kocour taky chodil s psim obojkem asi 2 roky, po prihode s pani s mrtvou kockou, jsem mu to hned ustrihl, taky nevypadal, ze by mu to nejak vadilo, rok na to jsem ho nasel polomrtveho na zaprazi a jel jsem okamzite na veterinu... skoro kazdy organ byl jeden velky nador a lekar mi rikal ze tohle jeste nevidel a doporucil jej utratit, ze to nejde zachranit... myslite, ze to hralo nejakou svou roli? ja fakt nevim
MIcinko, vůbec se neobávejte klíště vytáhnout. Řekněte taťkovi o elektrikářský krokodýlek. Ten má ve špičce takové jako V a celé ho nezmáčknete, jako třeba pinzetou. Akorát byste z něho do ranky vymačkala obsah. Klíště na chvilku natřete prstem namočeným v oleji. Ono dýchá zadečkem a tím olejem se začne dusit. Pak krokodýlkem ho uchopte a vytáhněte. Když utrhnete a hlava zůstane v rance, nic se neděje. Tělo vytvoří okolo stroupek a po zaschnutí stroupek i s hlavou seškrábnete. V žádném případě samotnou hlavu nijak nevytahujte. Stejně se vám to nepodaří. Ale v žádném případě klíště zakouslé, v komkoliv, nenechávejte! Tím jen umožňujete namnožení virů, které klíště přenáší. Pořiďte si ten krokodýlek nebo speciální pinzetu na klíšťata.
Já jsem mojí kočce koupila takovou vodičku za krk ( dá se koupit i pro psy ) ve zverimexu a nemůžu si stěžovat
My jsme taky používali "vodičku", která se jmenovala Frontline. Nedá se tomu úplně říkat vodička, jedná se spíše o takový gel, který se aplikuje mezi lopatky. Loni nám to fungovalo na jedničku, ale teď přes víkend nám číča přinesla klíště, které už bylo přisáté. A měla aplikovaný Front, nevím čím to je. Momentálně má ten ant. obojek a nevím, vypadá, že asi bude účinovat, akorát se někdy poškrábe v oblasti obojku, ale myslím, že je to normální... holt kdyby se tam škrábala pořád, to by se už mělo řešit.
Používám Stronghold, ale stejně se stane, že oblblé klíště donese kocour domů a shodí někde u mne. A používám dělený psí, jsou stejné složením.
Stronghold je hodně drahý. Měli jsme ho na koťátko, když bylo chudinka zablešené a začervené.
Tákže... :D Máme speciální pinzetu na klíšťata. Kočka nám včera zase přinesla klíště, toho se nedivím, protože ten obojek co teď má prý začne plně fungovat až za 4 dny, necelé 4 dny ho už má na krku, tak by měl snad dnes už účinovat. Ale řeknu Vám, ta pinzeta je fakt věcička. Takovou rychlovku s vyndáním klíštětem jsem snad ještě nikdy nezažila
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.