Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezvladatelné štěně

Od: dusekkovac® odpovědí: 5 změna:

Mám štěně SCHITZU fenku 7 měsíců starou,ale ať dělám co dělám stále jí nemohu odnaučit,aby na každého skákala.Nemohu s ní jít ani mezi lidi. Jinak je vidět,že je chytrá,ale prostě toto nemůže pochopit,že nesmí dělat.Je nějaká rada? Díky!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Obojek, vodítko a před výskokem vodítko přišlápnout co nejblíže k ní. I doma i venku. Tiše, ale ostře povel: Nesmíš! ;) Nejen toto, ale i povely poslušnosti: Sedni! Lehni! Vstaň! Štěkej! Fu! Ne! Všechna tahle malá plemena jsou chována odjakživa mezi lidmi a jsou nesmírně inteligentní. A také manipulativní. Každý, kdo si takové plemeno koupí, chce hračku, kterou může ňuchňat (já nejsem vyjímkou). Jenže z plyšáčka vyroste šéf a despota. Páníčci stále ustupují, povolují, omlouvají, rozmazlují. Rozmazlují? Proč ne?! Ale musí být protiváha v důslednosti. V tom, že si prcek musí uvědomit, kdo je pán a že se musí poslouchat a co se může a co ne. Kde je hranice a kam se prostě už nesmí. Jasněže to bude zkoušet i nadále. Ale přesně bude vědět, kam až může. A skákat nesmí. :-D

doplněno 21.03.14 08:13:

Také mu i vám jen prospěje, když naučíte takové jako divadélko. Popros, tancuj, dej pac, mrtvý. Právě tady jí dojde, že to jste vy, kdo diktuje. A o to víc vás bude milovat a uznávat jako nejvyššího!

doplněno 21.03.14 08:17:

Všimněte si, s jakou láskou se pejsek kouká. I přes dril, který musel předcházet tomu, než se naučil.

ricky*
hodnocení

3x

Dejte mu obojek a vodítko a když se bude chystat na návštěvu skočit, silně ho cukněte směrem k zemi. To pomáhá.

Osvědčeným způsobem je také naučit psa skočit přeními tlapkami na ruku, obeznámená návštěva pak jen nastaví ruku, na kterou pes vyskočí - pokud se vám nepodaří odnaučit skákat psa úplně, je tohle dobrý způsob.

Je ale zcela normální, že 7-mi měsíční štěně je takto veselé, má to tak každý pes. Proto bych si s tím moc nelámala hlavu, psovi jen jemně ale důrazně naznačovat, že tohle se nedělá.

Kdyby to přetrvávalo i do pozdějšího věku, doporučuji navštívit nejbližší cvičiště, kde vám trenérky individuálně poradí.

hodnocení

0x
Když to nepůjde po dobrém jak je psáno výše, tak stará osvědčená rada zkušených pejskařů je šlápnout psovi na nohu když na vás skáče. Můžete mě kamenovat jak chcete ale funguje to.
Vždycky jsme měli velké psy takže vím o čem mluvím. On je rozdíl když se o vás opře pudl nebo rotwailer.
72mona3*

Mám tibeťáka, skoro jedenáct měsíců, neodnaučil se to. Vlastně ne tak docela. Na mne a rodinu už je to celkem v pohodě, jen tancuje na zadních, ale jak vidí děti, nebo přijde návštěva...je po výchově. Šlápnutí na nohu nevnímá. Asi mám vyjímečného psa :)

doplněno 26.03.14 10:58:

Ještě chci dodat, že se nám to daří stále zlepšovat, pokud se objekt jeho zájmu k němu sehne. To skákání na ruku je vlastně obdobné - snížíme se na jeho úroveň.

Vyzkoušejte to vodítko. Když budete čekat návštěvu, dejte mu vodítko, ať s ním klidně chodí. Volný konec nechejte, ať ho tahá za sebou. Přišlápnout a pak teprve otevřít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]