Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám hroznýše královského (cca 5-6 let), který přes zimu vůbec nejí. Dost zhubnul, o myši nemá zájem. Nevím co s ním, aby za chvíli nechcíl hlady. V terárku má teplo, má tam zaplé vyhřívání. Někde se píše, že je to normální, ale někde zase že had pak umřel. Máte s tím někdo zkušenosti? Někde jsem četla, že v krajní nouzi je dobré potravu do hada prostě nacpat.
Nejdříve bych zkusil změnit krmné zvíře. Moje krajta když dosáhla určité velikosti,udělal to samé. Začal jsem ji dávat potkany nebo morčata a bylo po problému.Myši pro ní byly malé. Kdyby ani pak nezačal žrát,tak přistoupit k násilnému krmení,ovšem je potřeba zhodnit celkovou zdravotní kondici hada,jestli nepřijímání potravy neni už důsledek nějaké nemoci. Pak jedině návštěva veteriny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.