Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit psa "mluvit"?

Od: 72mona3* odpovědí: 4 změna:

Já vím, srandičky... ale jde o tohle. Když ten můj moula potřebuje na záchod, jen si sedne ke dveřím a kouká. To je vše. Až do pondělí mi to stačilo. Jenže teď se potýká s virózou a frekvence čurání se nám mírně zvýšila - musí i v noci. A to je kámen úrazu...já spím a on nejspíš sedí u dveří...a najednou už je pozdě. Takže otázka opravdu zní, jestli ho můžu nějak naučit, aby se projevil trochu razantněji: došel si pro mne, zakňučel, zaškrábal... Za pár dní už bude v pohodě, ale i tak bych ho to ráda nějak naučila-připomenula. Teď mu bude 11 měsíců a jako malý neměl problémy s tím, že se mi opřel o postel a tím mne vzbudil. Po otázce "jdeme čurat?" se otočil a mazal vesele ke dveřím. Jenže tím, jak už potom vydržel celou noc, se to asi odbouralo. Tak, co s tím? *nevi*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

6x
Zkusil bych ho nejdriv formou hry naucit na povel "stekni" nebo "zastekej". Potom bych vzdy pred vypustenim psa ven vyzadovat povelem zadal, aby si zastekal. Pes si spoji zastekani s odchodem na venceni. Ale neni ty vycvik na jeden den...
72mona3*
hodnocení

Zajímavé... je to asi 14 dní, co jsem ho začala učit štěkat na povel. Se štěkáním má celkově problém (i když já jsem spíš ráda, protože štěká, jen když spí *smich* ) a než z něj vyloudím klasické "haf", tak mi to dá opravdu zabrat. No, spíš jemu. To jódlování je docela namáhavé *smich* . Takže, jsem na dobré cestě. Děkuji.

hodnocení

0x

Mám to také tak. První pes běhal ke dveřím a ke mně a řval. Druhá pes seděla u dveří a štěkala. A tahle Dorinka, ta sedí v koupelně a dívá se na svou pověšenou šustku. Naštěstí nesedí pořád, ale přiběhne a strašně dýchá, jako kdyby byla ulítaná. A to vím, že se nesmím ani přezout a musíme běžet. :-D Pokoušela jsem se naučit ji svoji řeč, ale ona to má tak, ona mi to říká svým způsobem. To je to. Ona mi to říká svým způsobem. A já, hňup, někdy nerozumím. ;) Zkuste nechat v dosahu obojek. Třeba ho přinese. Třeba.:) Když sedí u dveří, povel: Štěkej! Pochválit a jít ihned, ihned ven. Žádné otálení s oblékáním, aby si spojil štěkot s odchodem z bytu. Vyzkoušejte a napište.

doplněno 04.05.15 15:29:

Mono, jojo, je to tak Každý máme svůj způsob řeči. Jen je potřeba si uvědomit, že pes něco říká, ikdyž je tiše.

doplněno 05.05.15 07:13:

Někdy je docela práce, rozumět mu. A taky pochopit, že on se snaží porozumět nám. Ale všechna ta nedorumění a nepochopení, když přikryje láska: olíznutí se zavrtěním ocasem, pohlazení, všchny problémy zmizí. Je tady jen milující a milovaný pes se svým člověkem. A opačně.

72mona3*
hodnocení

Už je to rok, co jsem řešila tenhle "problém", tak jen napíšu, jak to dopadlo. Nebo spíš nedopadlo. Štěkání na povel je pro mého moulu nepochopitelné. Je to tibeťák a vše si přebírá podle sebe. Ví, co má udělat, ale nechápe proč. Odměna pro něj není dostatečným lákadlem (jen někdy). Někdy štěkne, až se rozezní všechny skleničky a jindy jen pomrkává a pak mne žďuchne do nohy, jako by říkal: nech těch blbostí, vím co chceš, ale ... Rozumí spoustě slovních spojení, ale přesto se jimi neřídí, dokud mu to velmi důrazně nepřikážu. A ani tak to není na 100%. A tak to je i s tím "problémem" . Ven chodíme, když ještě akutně nepotřebuje, tak nikdy nevidí důvod, proč mi to říkat. A když chce ven (protože tam jsou děti, ne protože musí), tak přijde a kouká. Když se zvednu, vede mě ke dveřím. Jediná změna je, že když dlouho dělám, že ho nevidím, začne pofňukávat. Nebo přijde a opře se mi o nohu předníma packama. I to považuju za úspěch. Ovšem ne můj. *hi*

doplněno 04.05.15 22:10:

"Babkazov" Jo jo, tak ten můj tiše žvaní v jednom kuse. *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]