Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakého psa?

Od: frogita* odpovědí: 28 změna:
Potřebovala bych radu. Chtěla bych si pořídit menšího společenského psa, který nepouští moc chlupů. Pokud mi někdo dáte nějaký tip budumoc vděčná. Předem děkuji.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Doporučuji Vám čínského naháče.Je menší pes,společenský,milý a dobrý pro alrgiky.
janekkrat*
jo ale to není pes, a v zimě by zmrzl. Každý malý pes je společenský, jen záleží na jeho povaze.

rosalindaaa*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Tak mensi spolecensky pes je napříklas malý pudlík nebo čivava a nebo yorkšírský teriér- ten je fakt roztomiloučký...

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Velmi dobrým společníkem, byť poněkud tvrdohlavým je i jezevčík.

Hezký den.

rosalindaaa*
Z vlastni zkusenosti ,ale vim ze jezevcici jsou hodne ostry a neporadny...
frogita*
hodnocení

Všem moc děkuju
al bunda*

Nevím jak je to s nepořádností a ostrostí - nejspíš je třeba posuzovat každého jezevčíka samostatně. V každém případě je jezevčík osobnost, která si nenechá nějak zvlášť poroučet. Ale dá se s ním celkem dobře dohodnout - musíte ho chápat jako partnera, nikoli jako podřízeného a problém mu vysvětlit. Jako malému dítěti. Obvykle velmi dobře chápe, co po něm chcete; jezevčíci bývají velmi inteligentní.

Hezký den.

rosalindaaa*
No ono hlavne zalezi jestli je ten jezevcik vychovanej v byte nebo v baraku ,protoze je tvrdohlavej a kdyz se od mala nenauci kam ma chodit na zachod tak ho to uz nikdy pak nenaucis a zadna domluva pak neplati...
zwiki*
rosalindaaa-to platí určitě pro všechny rasy psů.*smich*
betty*

Správně,já si taky myslím,mám doma starou jezevčici Betty,je to už spíše babička,je jí 13 let!No je velmi tvrdohlavá,ale klidná a je to mazel celé rodiny,já bych doporučila:jezevčíka,jorkšírka,maltézáčka nebo čivavu!

Hezký den*smich*

betty*

Chci se zeptat víte něco o maltézáčcích?děkuji a přeji hezký den!jo odpověd mi prosím kdyžtak pište na mail:Pejskarka17@seznam.cz

Děkuji mockrát,nashle

janekkrat*
ano s tím souhlasím. Já svému kříženci jezevčíka taky všelicos vysvětluju a on to chápe, jenže pak si stejně udělá podle svého:)

nensy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
FROGITA-Jen ne maltézáčka,ten dá opravdu hodně práce mám ho:)SO.

kartacek*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Rozhodne si nekupuj jezevcika!Ten je fakt silenej :)

nensy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
FROGITA-Tady dávám za pravdu AL BUNDA,můj soused měl jezevčíka,byl dost ostrý opravdu si najde jen lidi který má rád,je dost panovačný.nejlepší jsou malí rasy, ale tady hodně záleží jak si ho vychováte a povaha psa.Pes jezevčík je ostřejší než fenka.:)SO.

katka*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Nesouhlasim s tím, že jezevčík je nepořádný. Měla jsem ho a byla velmi čistotná. Myslím, že když si nedáš práci se štěnětem tak se ti pak těžce učí na čistotu každý pes. Jinak je fakt že jsou tvrdohlaví, ale jinak velmi klidní a do bytu ideální. Navíc jsou v různých velikostech a vybrat si můžeš krátkosrstého. ...Já mám v bytě pražského krysaříká. Chlupy skoro nepouští, je velmi společenský, nikdy jsem ji neučila chodit bez vodítka a drží se mě i bez něho. Je to taky pes velmi mazlivý a hravý, ale docela temperamentní, občas hodně řádí, ale je zase sranda. Není vhodný k dětem. Naše princezna je taky docela tvrdohlavá.:)
maja*
Jestli chceš malého, společenského tvora do bytu, tak se přikláním k yorkšírákovi. I když pouští chlupy, jako každá pes, ty jeho se snadno uklízejí, jsou mekké a snadno se vysají oproti např. jezevčíkovi, myslím krátkosrstého, ten má chlupy malé ostré, ty jak se zašlapou do koberce, tak je to fuška uklidit. Jinak každý pes je jiný, ale jezevšíka bych do bytu nevolila, to je od přírody lovec a potřebuje pohyb, zaměstnání...Ale pravda je, že v podstatě z každé rasy jde udělat domácí mazlík...Hodně štěstí při výběru, protože psa si člověk nekupuje na pár měsíců...

davids*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
no špatný pes není yorkšírský teriér mám ho doma a je to mazel a nepouští moc chlupy

marie55*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Mám sice v oblibě střední a velké rasy, ale při mé práci se psy jsem si velice oblíbila westíka pro jeho šibalskou (je to přeci jen temperamentní teriér), ale velice vyrovnanou, zdravě sebevědomou a učenlivou povahu. Dále bych ještě volila českého nebo skotského teriéra. Všichni jsou malého vzrůstu, rošťáci a nemohu se rozpomenout, že bych někoho snad kousli apod., jak to bývá celkem u malých plemen pravidlem. Samozřejmě velmi záleží na výchově. Musí se jim sice věnovat více péče o srst, vyčesáváním a trimováním, ovšem se strukturou jejich srsti to jde podstatně lépe něž s yorkem nebo maltézákem. Při pravidelném vyčesávání nelínají. Mohu jen vřele doporučit.

Hodně štěstí s novým mazílkem!

fernetka*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Takže ras je spousta a chtělo by to nějaké lepší upřesnění. třeba úplně skvélí jsou kavalírové kin charles spanele ale v ondobi kdy linaji je to hruza. Takze pes co nepousti chlupy je jednoznacne nahac.:)

ewa*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Hladkosrstý pinč.

dora*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Doporučuji vám yorkšírka, jednoho doma mám a je to moc hodný pejsek, během jednoho a půl měsíce se mi naučil venčit, nepelichá, ale o srst se mu musíte starat, protože nemá chlupy, ale vlasy,které je lepší dát odborníkovi aspoň jednou za rok před létem ostříhat. Já jsem se naučila svého pejska stříhat sama. Když byl doma první týdny sám, vždycky jsem měla hrůzu, že mi něco zničí, ale byl suprový, poházela jsem mu různé hračky po kuchuni , kostičky z mufloní kůže,jablíčko na kousky a nebo syrový bambor,vařený nesmí. Nikdy mi nic nezničil,ale šlo vidět, že s věcmi, které jsem mu dala , tak řádil.Kdyby jste se rozhodla pro yorkšírka, určitě si pořiďte nějakou literaturu, je to moc krásný pejsek, uličník, hravý, ale je dost křehoučký, nesmí nastydnout a také pozor na ostatní pejsky. Jinak je naprosto nenáročný,vydrží být dlouho sám a není zbytečně uštěkaný, je spíš od štěňátka uvrčený, ale to si většinou vyžaduje naši pozornost, nebo žebrá. Zatím ahoj

doplnit odpověď
hodnocení

0x
A jakého psas jste si tedy nakonec pořídili?

piter*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Kazda rasa je vyslechtena pro nejakej ucel tim chci rict ,ze l,ja osobne uznavam pouze jedno plemeno a to jest nemecky ovcak.Vycvicil jsem nekolik set psu od jorksira az po neapolskeho mastifa a vetsinou se mi je podarilo vycvicit ke spokojenosti majitelu,ale nemec je nemec .K tem malym rasam nedoporucuji plemena terier jsou dost nervove labilni osobne z tech malych plemen bych vam doporucil beagla jsou mily a ucenlivy ,ale jak rikam je to i o citu k danemu plemeni i z jezevcika ci kokra se da vychovat bezproblemovy pes pokud projde radnou vychovou a socializaci .Nez se nejakeho pejska por.

tesyk*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Takovej Leonberger... není sice menší +- 80kg, chlupy taky pouští trochu víc, teď mi zrovna pelichá, jsou jich tak tři igelitky denně, ale jak je společenský. Jeho oblíznutí, toť facka lopatou uhelnou a šlápne-li Vám láskyplně na nohu, zatmí se Vám před očima a uvidíte tolik hvězdiček, že jiný pes to těžko docílí...:)
argi
my jsme se doma tak nějak nemohli dohodnout, tak doma v bytě máme malou jorkšírku a v práci tři velký kavkazačky:)
garnie
Doporučuji cotonka (coton de tuleár),bišonka,jorkšírka nebo silky teriéra.Pokud se Vám líbí spláclé čumáčky tak boston teriéra,mopsíka nebo franc. buldočka.Dále pak trpasličího pudlíka nebo jak už zmiňovaného jezevčíka.Pokud chcete nějaké neobvyklejší plemeno tak grifonky(bruselský,belgický,brabantík) nebo norwichsského a norfolkského teriéra.Plemen je nepřeberné množství,nejlepší je si v nějaké dobré encyklopedii najít si několik plemen co vyhovují Vašim požadavkům a potom si o nich zjistit v knihách a na iternetu všechny podrobnosti,případně se jet kouknout přímo k chovateli a vybrat si jedno z plemen. *smich*
garnie
pardon,ten obrázek tam vůbc neměl být :(*bzum**plac*:(*bzum**plac**afro**afro**afro**afro*Omlouvám se!:P:P:P:P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]