Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kolegové! Náš jedenáctiletý pes, kardiak, má od veterináře předepsanou dietu - odlehčené granule pouze v určeném množství, dvakrát denně kousek paštiky nebo taveného sýru, kam mu balíme léky. Pije vodu a mléko. Na tuto stravu je od mala zvyklý a potíže mu nedělá. Včera večer ale neměl chuť k jídlu (asi ho i bolelo bříško) a dnes ráno taky moc ne, navíc má větry a řídkou stolici (paštika i mléko byly v pořádku, čerstvé). Přesto, že má už déle dietu, hubne velmi pomalu. Hádám, že nám ho někdo krmí přes plot. A teď co s tím? Lidé to myslí dobře, ale jestli mu nosí nějaké zbytky od oběda nebo i jen piškoty, tak dieta jde do háje a navíc mu z toho je špatně Jak lidem zabránit v krmení psa? Cedulí na plot? Tu tam máme ("Prosíme, nekrmte psa, má dietu"), ale nezabírá. Jedině zaútočit na city, napsat "Nekrmte psa, je nemocný, ubližujete mu"? Má někdo nápad? Díky za Vaše rady.
Cedule může a nemusí pomoct, záleží na lidech a formulaci té cedule. Ale lepší by bylo, psa od plotu oddělit. Nevím jaký máte pozemek a jak je to možné, ale ohradit mu tu část zahrady, kam mu nemůže nikdo nic házet.
Zkusil bych napsat ceduli ve stylu, jako že to říká ten pes. Třeba "Prosím, nekrm mne. Jsem nemocný a po tvých dobrotách je mi špatně." K tomu obrázek zeleného psa jak se drží za břicho nebo něco takového. Případně pokud víte, že to dělají určití lidé, tak si pohlídat, až půjdou kolem a požádat je přímo.
Tady u nás je na jedné zahradě fena rotwajlera, hodnějšího psa neznám. Taky bojovali s věčným krmením přes plot. Cedule nepomáhali, takže fena běhala po zahradě s košíkem, přes který bylo velmi obtížné něco ji do tlamy protlačit. K tomu cedule ve stylu "Kvůli lidem, kteří mě krmí přes plot musím mít celý den košík". K tomu byl pán hodně na zahradě a lidem vysvětloval co a jak. S košíkem chodila fena asi měsíc, pak majitel změnil cedule na plotě a od té doby má klid. Je to teda ulice, kde chodí jen místní, cizí člověk tam přijde málokdy.
xixi to je dobrý nápad, "když to říká pes" působí to úplně jinak. Ještě bych napsala moc špatně.
Děkuji za radu. Ano, napadlo nás nepouštět psa k plotu, ale on by byl nešťastný, je zvyklý tam být a pozorovat ulici, hlídat a vítat nás, když jdeme domů. Navíc jsou lidé, kteří by mu to byli štond na zahradu hodit obloukem. Nevíme, kdo to dělá, pohlídat to nejde. Zkusím tedy tu ceduli v ich-formě Ale povím Vám, když vidím pejska, jak je mu špatně, tak bych nejradši na plot napsala "Kr*téne, neumíš číst?! Nekrmit!" Fakt nechápu, co si to lidi dovolí, krmit cizí psy i přes jasné upozornění, že pes má dietu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.