Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna chování králíka po kousnutí

Od: anonimka1 odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer,
Mám doma dva zakrslé králíky staré asi rok (samečky) Jeden z nich je velmi dominantní a kousání od něj je u mně na denním pořádku. Včera večer mně při hlazení opět kousnul, ale tentokrát to bylo až do masa. Nedělala jsem si z toho těžkou hlavu... Dnes jsem oba dala proběhnout do obýváku a všimla jsem si jeho zvláštního chování. Vypadá "uraženě" a pořád je zalezlý v úkrytu ve kterém je tma. Druhý králík ho stále obtěžuje a odhání ho odtamtud (chce si s ním hrát) Pořád jen polehává a není vůbec hravý ani agresivní jako obvykle. Působí jednoduše smutným dojmem
Je možné, že se ode mně nakazil nějakou nemocí? Jiný důvod pro tohle jeho chování mně nenapadá, jelikož si nemyslím, že by mně považoval za osobu, kterou by měl nějak extrémně rád...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

0x

Ne, určitě se ničím nenakazil. Ani není uražený, je to králík není to člověk, neumí se urazit. Prostě mu asi není dobře. Nechte ho být, kontrolujte ho a když bude apatický i další dny, jediná pomoc je veterinář.

hodnocení

0x
Mazlík co tě pokouše do krve? Pěkně děkuju. Ukaž mu hrnek se svíčkovou. . . u nás když králík kouše jede z králíkárny na výlet do mražáku.
doplněno 16.03.14 08:56: Pardon, nechtěl bych urážet tvůj jemnocit. Chápu že chovat dva zakrslíky v posteli je něco jiného než jich mít 30 v králikárnách. Jakou nemoc si myslíš že by od tebe asi tak mohl chytit?

hodnocení

0x

já myslím, že je nemocný - i to kousnutí do krve souvisí s tím, že mu nebylo dobře - asi bych ho vzala k veterináři, nebo to s ním aspoň konzultovala - všímejte si, jestli žere, pije apod.

jakoola*
hodnocení

0x

Moc králíkům nerozumím , ale určitě nebude uražený , spíš nemocný , měla byste jít na veterinu ,Né on od Vás , aly Vy byste se mohla nakazit od něj . Raději zjistěte co mu je.

anonimka1
hodnocení

Děkuju všem za rady. Dnes jsem s ním chtěla zajít na tu veterinu, ale už nebude třeba. Nejspíše mu včera něco nesedlo - dnes je mu o poznání lépe a zase hopská po obýváku. Nicméně, jsem ráda, že mu nic není a nemusela jsem v neděli obtěžovat veterináře :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]