Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozveselit kralicka a seznamit ho s novym

Od: nikki2824* odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

Chtela bych se zeptat. Mela jsem dva kralicky brasky a bohuzel mi ted jeden umrel, druhy je ale strasne smutny. Nechce jit vubec do klece, obcas se tam dojde vycurat. Moc nepije ani neji. Cely den i noc je zalezly pod sedackou a obcas vyleze ven, ale jen hleda brasku :( nevim jak ho mam rozveselit.

Chci mu poridit noveho kamarada od stejne chovatelky, ale musi se nejdrive dolecit ten co mam ted. Ale strasne se bojim ze noveho kralicka neprijme. Mate prosim nekdo zkusenosti stim jak kralicky seznamit? Toho co mam ted je zvykly mit cely byt otevreny tim padem je doma vsude a bojim se ze nepusti noveho kralicka kamkoliv. Ze bude zly a bude se snim prat a teritorium.

Dekuji moc za odpoved.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kdy ten jeden umřel? Jak je to dlouho? Nemohla by vám chovatelka jednoho králíčka půjčit? Vy pak buď vrátíte nebo zaplatíte. Pokuste se domluvit s ní. Promluvte si s ní i o tom, zda je dobrý nápad, nový partner. Chovatelé vědí všechno. Spojte se ní.

nikki2824*
hodnocení

Dekuji za odpoved. Umrel ve ctvrtek vecer, byli spolu v kleci kdyz byl jeho braska nafouknuty. Bojim ze z toho ma strasne nervy. S chovatelkou jsem jiz mluvila. Rekla mi ze toto nedavno resila, ze pote nejspise steskem umrel i ten druhy kralicek. Resila jsem s ni taktez noveho kralicka, chci mu poridit noveho kamarada. Ale bohuzel neni kastrovany a na to rekla ze se nejdrive musi vykastrovat aby se mu dal novy kamarad je tototiz docela dominantni a bojime se ze by ublizil novemu kralickovi. Navic nevim jak je budu seznamovat. Od mala byl jen s braskou. A bojim se ze neprijme noveho. S dalsi kleci pocitam, ale tento ma cely byt ted pro sebe je pusteny porad. Tak se bojim noveho seznameni. Navic chovatelka ted nema volneho kralicka, takze musime pockat az se narodi novy. Kralicka co mam doma navic jeste lecim leky.

katkap

Pred sesti lety jsem seznamovala dvouletou samicku s malym sameckem, nejdriv ho prohanela, dlouho jsme je meli zvlast v kledy, zvlast kdyz pak zacal byt samecek plodny. Po kastraci jsme je postupne pousteli spolu a po nejake dobe uz mohli byt spolu v kleci, stala se z nich nerozlucna dvojka, zvlast samecek byl na samicce docela zavisly. Samicka v lednu zemrela. Taky se mi pak zdal samecek docela smutny, jen posedaval v kleci (i kdyz to predtim taky, takovy pecival ;)

Tak jsem se rozhodla pred tydnem pro novou samicku, a samecek docela ozil a taky ji prohani ;) ale na seznamovani pomalu pracujem, ono to nejde hned..

Ja bych doporucila kralici kamaradku, a kastraci samecka - je docela zasadni, a je jasne ze to seznamovani chvili potrva, ze bude treba mit nejakou dobu dve klece, poustet na stridacku, ... ale ve dvoum jim bude lip. Nekde doporucuji vzit kralicka sebou, ze pry si sam noveho spolecnika vybere. Pani chovatelka vam asi poradi nejvice. Hodne stesti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]