Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes na mě vrčí a bojí se mě

Od: dilo odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

je mi 17 a máme německého ovčáka (5 let má). Je normálně na zahradě a kolem baráku poletuje.

Asi před týdnem jsem přišel večer domů, když jsem šel doprovodit přítelkyni. Přijdu už k vrátkům, a automaticky už na něj volám a mluvím, aby mě poznal, byla tma. Vlezu na náš pozemek a chtěl jsem si ho pohladit ale začal na mě vrčet, tak sem od něj dal ruce pryč a on se pomalu zvedl a pomalu šel pryč, já na něj volal ale on se jen díval ale šel dál a jak kdyby se mě bál. Nikdy to neudělal ale řekl jsem si, že mě asi nepoznal nebo něco (skoro každý večer chodím domů a vždycky byl přítulný a nic neudělal, mazlil se). Druhý den jdu ráno do obchodu a hladím si ho, vrtí ocasem a vklidu. Přijdu z obchodu a blbě se na mě dívá a taky vrčí. Raději jdu domů a ani s ním nejsem. Dnes jsem udělal pokus, můj tatínek je totiž pán našeho psa a ho poslouchá vždycky. Šli jsme na zahradu a táta mi řekl, ať si ho pohladím, takže jdu k němu a najednou začne vrčet a je vidět, že se mu nelíbí, že ho hladím, tak ho zavolá tatík a ten si ho normálně hladí, k němu se lísá. Ke všem se lísá jen ke mě začal před týdnem se chovat takhle :( Dost mě to štve, protože ho mám rád :( Nebiju ho, jen třeba párkrát dostal po zadku pracovní rukavicí ode mě, když třeba sežral kočkám jídlo. Nebo když prostě něco udělá a ví to, tak dostane (mírně jen na zapamatování). Myslíte, že to může být tím bitím? Tatík ho taky taky prostě mirně za něco potrestá ale na nikoho tohle ten pes ještě neudělal. S tím psem moc času netrávím (tak o víkendu a když přijdu ze školy tak půl hodinky denně, o víkendu víc).

Připadá mi, že se mě bojí, prostě se předemnou sklání když ho chci hladit (poslední týden) a vrčí, mám z něj strach.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

2x

Dobrý den. Něco se mu nelíbí. Třeba Vás má rád, ale nelíbí se mu něco, co poelení dobou děláte. Možná přítelkyně? Nebo od Vás něco očekává. Vemte ho ven, kupujte mu dobroty, aby pochopil, že jste to furt Vy nijak jste se nezměnil. Prostě se ho snažte získat zpátky. Musíte s ním trávuit víc času!

S Cobrakem souhlasím. Jen bych tu dobrotu dala jako odměnu, po splnění jednoduchého povelu. Třeba Sedni! Ukázala bych, dala povel, dala odměnu a pohladila. ;) Dobrotu, odměnu, jen tak, to nemusí vyjít, to je korupce a to u hlídacího psa nemusí vyjít. Musí to být odměna. Za něco. A tím také měníte vaše postavení v nadřazené. A to je úplně nejlepší. Nesmíte se postavit do pozice slabšího, který musí uplácet. Pak se vydáváte napospas jeho náladám. ;) Když jsem cvičila na zkoušky, rodina s Andym pilovala plnění příkazů, povelů. Je zajímavé, že si pes vždycky večer lehl na nohy toho, kdo ho nejvíce, s odpuštěním, buzeroval. :-D Napadá mě, nepohádali jste se s tátou? Necítí pes nepřítele ve vás, pro tátu? Ale ani tak by neměl, nesmí! Pes slyší, vidí dobře? Ale i tak! Když hlídá a brání i domácí kočku, proč vás nebere jako někoho, kdo do domu nepatří, jako nepřítele?!

doplněno 16.03.14 10:24:

Joe, tam problém vůbec nebude. Plácnutí rukavicemi není bití. "Usekneš-li psovi nohu, přesto za tebou půjde"a za všemi z jeho smečky z domácnosti. ;) Když tak o tom přemýšlím, příjde mi to jako boj o pozici ve smečce. Pes je dominantní a snaží se získat navrch. Tady pomůže jen si něco přečíst o dominantním psovi. A pak mu ukázat jeho místo. Jestliže tento boj o šéfování bude pokračovat, pes by se mohl stát nebezpečným pro tazatele. Velmi nebezpečným.

doplněno 16.03.14 10:33:

sportovni-kynologie.cz/... Chtěla jsem najít ještě něco o dominanci psa, ale je toho tolik, že když poklikáte, najdete pro svou situaci pár dobrých a ještě lepších rad. Jsem stále přesvědčenější, že jde o dominanci a tím, že mu ustupujete a obcházíte ho, tím jeho nadřazené postavení potvrzujete.

sebod*

S tím, co napsala Babča jako doplnění, naprosto souhlasím. Nebrala bych jeho změnu v chování na lehkou váhu. Opravdu to vypadá tak, že se změnil postoj psa k Tobě samotnému. Teď nevím, někde jsi psal, že Ti je 17 a psa máte pět let. To znamená, že během těch pěti let jste dospěli oba dva. Zatím Tě mohl pes brát jako "sourozence". Nyní se pro něj můžeš stávat sokem. Bylo by dobré, aby chování psa vůči Tobě měl možnost vidět zkušený kynolog, který by poradil co a jak.

borax*
hodnocení

2x

Doporučuji začít psa brát ven na procházky, klidně ze začátku s náhubkem a cvičit, umí nějaké cviky poslušnosti? Tím, že pes bude poslouchat tebe, si upevníš pozici nad psem, on musí vědět kdo šéfuje. Na prvním místě to bude tvůj otec, pak ty, pak zbytek rodiny a poslední je pes. Také byls ho mohl začít psa denně krmit.

doplněno 17.03.14 17:35:

...koukám ta moje poslední věta je perla...ale chápeš ji, že?

majsterjoe*
hodnocení

0x

Otázka jestli ho nebijete zbytečně. Jak ten pes měl poznat že sežral žrádlo kočkám? Mají to nějak napsané na misce?

Píšeš že ho táta taky trestá, ale zároveň sám uznáváš, že je to jeho pán a že ho poslouchá na slovo.

dilo
hodnocení

Kočky mají jídlo vevnitř a on ví že dovnitř nesmí. Jen byly otevřené dveře a on tam hned vletěl a začal žrát. Jinak díky za odpovědi a psa zbytečně určitě netrestám, když udělá něco malého tak ho jen oslovím (okřiknu zlehka).

lucy*
hodnocení

0x

Tak s ním zajděte k veterinářovi a zeptejte se ho proč tohle dělá, jinak asi by jste s ním , měl trávit víc času on si pak na vás odvikne. Jinak newim jak bych ještě pomohla, taky trochu lásky.

losfuncha*
hodnocení

0x

Zdravím, tak takovou situaci jsem zažila u známých od kamarádky. Pejsek začal najednou jakoby úplně bezdůvodně vrčet na jejich 15-ti letého potomka. Důvod byl, že potomek začal kouřit marihuanu a sem tam prý přibral i nějakou lehčí drogu.

Neříkám, že je to tvůj případ, ale pokud by byl, tak toho nech :) Psi to povětšinou nesnášejí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]