Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem hrozná citlivka ohledně zvířat co s tím?

Od: hetty* odpovědí: 7 změna:

Mám takový menší problém... :( Od té doby co mám králíka mě dráždí spousta věcí např. babička a děda mají králíky a chovají je proto aby jke mohly zabít... Já vím že to je úplně normální , že to je úděl některých zvířat ale mě to prostě dělán hrozně zle. Jednou když sem byla menší sem vyděla jak děda králíka zabíjí a tet se mi to pořád vrací... Hrozně mě rozčiluje jenom když jsem u babičky a slyším projíždějící aouto co hlásí KŮŽE , KŮŽE ... Od té doby co mám králíčka mi nechutná žádné maso - ani šunka nic takového...

Nevím co se sebou mám dělat maso bych jíst měla kvůli vitamínům atd. ale je mi těch zvířat strašně líto... :( a navíc mi maso VŮBEC nechutná. Nechápu jak někdo může zabít nměco tak roztomilého a krásného... Chtěla bych se toho nějak zbavit- ale jak? :(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, jste zřejmě hodně mladá a citlivá. Příroda už to takto zařídila, tak se s tím musíte vyrovnat - nejlépe rozumově. Láska ke zvířatům je správná, ale má i své meze. Zvířata potřebují naší ochranu a péči, ale některá jsou určena k chovu pro maso (a u králíků tomu tak je). Někdo potkany hubí a jiný si je chová doma jako mazlíčky.

Někdo hubí hmyz a jiný si ho doma hýčká. U nás chováme pejsky pro radost, ale v Asii jsou často chováni pro maso. Můžete se stát radikálním zastáncem práv zvířat i vegetariánem, ale většinovou společnost stejně nepřesvědčíte. Takže, asi nejlepší bude ten rozum. Zdravím!

lidus*
hodnocení

1x

A co rodiče, vysvětlili něco? Na Vánoce u kádě kaprů ty ryby prodavač klepl, vykuchal a naporcoval, matky svým dětem zakrývaly oči. Bez problémů a nějaké psychické újmy, pochopila tříletá vnučka, že maso z ryby je řízek a hlava polévka, stejně tak je rozdíl mezi králíkem - mazlíkem a těmi co má děda v králíkárně, slepice je na snášení vajec a brojlerové kuře na polévku, prase chováme proto, aby vyrostlo a bylo z něj masíčko. Poslední vysvětlování bylo, že husa co bydlí na dvorku je na pečení ale labutě se nejí a jsou chráněné. Příjde mi špatné, schovat svou lásku ke zvířatům za to, že raděj umřu hlady. Vegetariáni, je to jen můj názor, ten váš vám neberu.

hodnocení

0x

Běžte se podívat do nemocnice kde trpí děti nevyléčitelnými chorobami. Bolí je to, jsou tam spoustu času i bez rodičů, jsou vystrašené... Neříkám že zvířat mi taky není líto ALE!

hetty*
hodnocení

Vím že zvíře není člověk... Vím že člověk maso potřebuje , ale každý se na to kouká jinak - já si prostě nemůžu pomoct...

borax*

Na to se nedá nic říct. Tak maso nejezte a smiřte se stím, že zbytek světa ho jíst bude. Ale aspoň si můžete říct, že vy to neděláte, kvůli vám nic neumírá. Taky pozor na kožené výrobky.

Jo pozor na kožené výrobky a hlavně proboha nečíst knížky . . . mohla byste se dočíst že i rostliny mají pocity což se projeví kolísáním elektrických proudů v pritomnosti člověka který jim ubližuje. To je měřitelné přístroji. Co budete jíst potom až si připustíte že i mrkev to bolí když ji někdo tahá z hlíny za vlasy?
borax*

:D něco podobného jsem už měla napsané také. Na druhou stranu, když jí to vadí...každý jsme nějaký a když tím nikomu neblíží a neomezuje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]