Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je březen a přes den je docela teplo kolem 12°C ale ráno a večer je už chladněji.. Mám 6 let starého knírače malého (chovaný v bytě) a tedka je ostříhaný (na hodně krátkou srst). Za 14 dní jdu na tůru a pejska bychom bral s sebou. Mám zajištovat nějaký lehký obleček, aby mu nebyla zima, nebo to nemám řešit a pohybem se zahřeje?
Anges, nevím, kam se chystáte a kolik ujdete. Nejen zima, ale pro psa, který se celé dny válí bez pohybu někde po bytě, může být opravdu dlouhá túra příliš velkým záběrem třeba na ledviny. Nezapomeňte, že pes svým pobíháním ujde asi 3x více než pán. Knírači jsou tvrdí psi, ale jestliže nemá dost pohybu, mohlo by mu uškodit to, co si myslíte, že bude pro něho snadné. Pokud nebude mokrý a bude v pohybu, zima mu nebude. Nesmíte ho však někde (třeba před hospodou s polívkou) uvázat a nechat prochladnout bez pohybu. V neděli mají padat psi a ježci, jak říkají v Anglii. Možná i trakaře, jak říkáme u nás.
To je fajn. Užijte si spolu a mějte se hezky
Chápu váš umysl Ale ona je na to zvyklá už takhle chodíme dobré 4 roky
Jenže vždycky jí to vyšlo, že měla kožich, ale ted jsme jí muslei ostříhat
Neválí se celý den doma, pohybu má dost jak jízda na kole tak chození po horách
Al tehle rok to vyšlo nějak blbě a stříhání předčasně
Děkujem
Při dlouhé tůře, ji nenechávám pobíhat vezmu si jí na vodítk aby trošku setřila síly, přeci jenom to je malý pes. a je pravda psi toho nacupitají někdy více než člověk
zahřeje se. Pokud nepromokne, zima mu nebude - je v pohybu. Horší by bylo, kdyby pršelo.
ale co, v nejhorším si ho strčíte za bundu
Obleček přibalte do batohu, taková zátěž navíc to není. Pokud bude pes v pohybu, tak mu zima nebude. Ale horší by to mohlo být, když se někde zastavíte třeba na jídlo a budete třeba hodinu na místě. To by mohlo být psovi chladno (pokud bude chladný den). Takže bych psa sledoval a poznáte, kdy mu bude zima. Ale myslím si, že to zvládne bez oblečku.
Jo to bych zajistil asi taky... No uvidíme jak bude jestli výraznější teplo nebo zima.
Doma mu je taky zima byl zvyklý na delší srst a ted je na krátko sice tu máme 20°C ale občas se klepe
Jinak máme doma starý obleček, kerý jí dosahuje až na packy, ale že by se ní v něm chodilo dobře to neříkám a o běhu radši nemluvím. Chtěl bych koupit jiný obleček, však kdyby zima nebyla tak se může hodit příští rok aby to bylo něco co jí zahřeje a dobře se v tom psovi pohybuje. Nemáte někdo s nějakou značkou zkušenost?
Hlavně, na zimu se přeci nestříhá, to bude v mrazech zima každému ostříhanému psu!
Vezměte s sebou obleček, ale nedávejte mu ho hned - je dost pravděpodobné, že teď v březnu, už by mrznout nemusel, ale pokud bude venku celý den, radši s sebou pro něj mějte nějaký teplejší obleček.
Jo, no my jsme ji ostříhali ted v březnu, protože bylo 20°C přes den. Usoudili jsme, že už je teplo, ale ted je počasí jiného všude chumelý a je 30cm sněhu
Já mám třeba dva psy se srstí která se trimuje, a ta si "říká" sama, kdy chce pryč. Prostě se začne uvolňovat, psa to svrbí, může se pod starou srstí i zapařit. Takže já jsem taky už letos trimoval a psi jsou prostě nakrátko. Jeden je domácí, tomu to nevadí a druhý má venku zateplený kotec vycpaný slámou a nemám pocit, že by si stěžoval :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.