Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit psa hlídat? (štěkat z principu)

Od: bek odpovědí: 10 změna:

Dobrý den mám knírače (kříženec středního a malého). O kníračích je známo, že umí hlídat a zbytečně neštěkají, ale ten náš to nedělá. Když byl malý tak do 4 let seděl a začal tuřivě štěkat jenom na nějakou osobu která se blížila k našemu plotu, nebo u něj stála... pak se to zhoršovalo začala být čím dál více uštěkanější a když nikdo venku nebyl ani u plotu tak si jenom poštěkávala a na každé spadnutí nějaké věci začala štěkat to dřív ale nedělala. Ted jí je 5 let je furt zdravá a živá není nějak nemocná, ale prostě nám vadí jak furt štěká dokola bez žádného principu... Jak jí naučit, aby štěkala jenom když je to potřeba?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

"...jak ji naučit, aby štěkala ..." - takže fenka ... no jo, to některý ženský dělaj, že furt jenom štěkaj ...

dusger*
hodnocení

0x

Tady někde došlo k nějakému nedorozumění. Já jsem naopak v téměř každé publikaci o kníračích četl, že je to velmi štěkavé plemeno. Malých kníračů jsem měl několik a každý z nich velmi rád štekal na všechno, na každý podnět a i jen tak, bez příčiny, pro radost. Podle mně se chová úplně normálně-jako knírač, jen jste si vybrali špatného psa(plemeno).

martinaa*

Bohužel mám stejné informace i zkušenosti se dvěma kamarádkami, co měly knírače (malé). Především ten jeden byl vyloženě na ránu, štěkal na všechno a všechny, do toho ještě zvládal výt ve vysokých tónech, stačily kroky na schodech, zvonek, troubící auto, jedoucí vlak, bouchnutí dveří, hlasitý hovor, zvonění mobilu... prostě strašný, myslím, že sousedům se, ačkoli to vyzní hnusně, jeho smrtí docela ulevilo.

V pěti letech se těžko bude učit úplně novému chování. Pomohly by výcvikové obojky ale protože fungují na principu slabých elektrošoků není jejich používání u nás pejskařská společnost příliš nakloněná. Dělají se buď obojky kde dáváte šok psovi přímo vy přes dálkové ovládání, nebo přímo anti štěkací kdy obojek reaguje na zvuk štěkání. Na čínských e.shopech a aukru jde o záležitost kolem 200-300 kč. Ve zverimexu tak dvakrát tolik.
doplněno 13.03.14 11:02: Pro útlocitnéjší majitele se dělá verze která místo elektrošoku vydává psovi nepříjemný ultrazvuk. Nevim ale kolik dalších zvířátek máte doma myslím že by ostatní zvířata v dosahu ultrazvuku vaší fenku začala upřímě nenávidět :)
buyincoins.com/...

anges*
hodnocení

0x

Nechci ho nějak elektrošokovat :) Ale jenom mi nějak nesedí, že kdyby byla uštěkaný už od malička tak to chápu, ale ona začala až ve 4 letech na všechno i na nic a to je divný ne? nestala se někde chyba vy výchově

doplněno 13.03.14 11:02:

Před tím štěkala méně, ale byla více venku. Nemůže to být tím, že když je pes více venku tak míne štěká jakoby se naučí štěkat jenom na to důležité?

Odpověděla jste si více méně sama. Byla víc venku takže se zabavila pozorováním okolí. Teď se nudí tak tak štěká aby se zbavila.
Já bych ten ultrazvuk zkusil. Těch 70 korun co to stojí vás nezruinuje a kdyby to zabralo tak ušetříte nervy sobě i sousedům.
anges*

To nechci, bude více venku a je to... když bych jí dal nějaký anti obojek proti štěkání tak mě už nezaštěká ani na zloděje.Ale díky :)

lotus*
hodnocení

0x

Když pes štěká ze své přirozenosti, těžko se to bude odnaučovat, zvlášt když už je starší.

anges*
hodnocení

Já psa nechci odnaučit štěkat,,, psal jsem do poradny jenom kvůli tomu proč to není takový ako to bylo dřív. Asi tím, že není tak často venku :)

hodnocení

0x

Já si myslím, že se budete muset rozhodnout, jesli chcete uřvaného psa nebo psa, který neštěká a možná, ale to nevíme, nezaštěká ani na zloděje. Zloděje, který vidí, že tam je pes, od kterého neví, co může čekat. Ale rozumné rozlišení od psa v žádném případě nenaučíte. Možná, že bude řvát, když někdo vleze na jeho území i s protištěkacím zařízením, o kterém byste se neměli nikde zmiňovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]