Nejste přihlášen/a.
V akvárku máme 2*40W aqua, 2*40W sun, noční osvětlení a nepřetržitě jde filtrace vody. V akvárku jsou kvůli čistotě 2* sumeček normální, 1* sumeček gigant a 10* pancéřník panda. Rozměry akvária jsou 150 cm délka, 50 cm délka a 50 cm šíře. Jak je možný výskyt řasy a proč jsou kamínky ve stinějších místech (rohy, stín kořene) čisté bez zelenohnědého zabarvení? Děkujeme
Řasy jsou v každém akváriu jaké a kolik máte rostlin a jak často odkalujete? Ve stínu nejsou, protože tam je málo světla.
Máme srdcovky ty s podlouhlými listy i s širšími a tu dlouhou trávu. Na kusy asi tak kolem 16 je to velké akvárko. Čističku vody nevypínáme. Napadlo nás zda to nezpůsobylo tekuté hnojivo na rostlinky, protoze i rostlinky vypadají divně a dnes je ta řasa pokud je to ono i na skle.
vida, je to tím hnojivem. Pokud je ve vodě přebytek živin a rostliny ho nespotřebují pak se daří řasám... je dobré aby rostliny prosperovaly a spotřebovaly všechny živiny pro sebe. Nějaké řasy vždycky budou, ale ne kalamita
Řasu ze skla oškábejte žiletkou. Jde to celkem rychle.
Dávkování hnojiva jste dodrželi? Osobně jsem ho nikdy nepotřeboval a rostliny rostly dobře.
Zdravím, myslím, že to bude zvolenýma zářivkama. Měl jsem dřív Juwel Day-lite a k tomu Juwel-colour lite. Pořídil jsem výhodně Sun-glo a Aqua-glo a od té doby se rapidně zvýšil výskit řas v akváriu. Mělo by to však být pouze zářivkou Sun, nebo alespoň doufám, protože jsem Aqua nechal a místo Sun jsem dal Juwel Day lite zpět.
Měl jsem domnění, že Aquaglo a Juwel Colour lite jsou téměř totožné zířivky, protože obě dvě zvýrazňují přirozené zbarvení ryb. Ale o Aquaglo se na internetu navíc od Juwelu píše, že podporují fotosyntézu, což je pozitivní pro rostliny, ale bohužel i veškeré řasy. Je tedy možné, že je to spíš díky zářivce Aquaglo. Akvaristika je dá se říct alchymie, je potřeba zkoušet a zkoušet dokud nedojde k požadované kombinaci jednotlivých činitelů. Jelikož vlastníte akvárium krátkou dobu je celkem běžné, že si projdete všemi možnými řasami, bohužel i nemocemi ryb dokud nedocílíte dokonalé symbiózy akvária. Ale kompletně se zbavit řas není možné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.