Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fena trpí

Od: elda2609* odpovědí: 48 změna:

Ahoj, mám fenu německého ovčáka. Je jí 3 roky, mě 12let. Zjistila jsem že má zánět uší (už jednou to měla jako štěně) a vypadá to že má něco se zubama (pořád se tam drbe a něco jí tam vadí, koukala sem se ale nic jsem nenašla)... chtěla jsem jet k veterináři jenže je tu problém. Veterinář je až o kus dál. Mámin přítel mě tam nechce vzít že nemá čas a že za nějakýho psa nebude nic platit. Fena kňucí bolí jí to a oni nic... :( Prosím poradíte mi? Mě je na brečení...

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Přesně podle první odpovědi - zavolej na veterinu, že se k nim bohužel nemáš jak dostat a jestli by nepřijel. Určitě se domluvíte. Zánět v uších se musí řešit, pokud má fenka spadlé uši, tak jsou záněty častější, než u plemen, kterým uši stojí nahoru.

Mámě jsi to říkala? Co na to řekla?

Jo, a příteli mámy vzkaž, že je pěkný kretén.

doplněno 12.03.14 17:29:

Jak jsem pochopila, tak má auto její přítel, to je takový problém si ho půjčit? To je asi spíš výmluva, že se nechce. Promiň, ale je to hnus - člověk se dívá, jak pes trpí, a nic s tím neudělá.

Stejně jako Cervenamrkev se musím ptát, kdo je majitelem psa, kdo ho koupil. Ten by měl být povinný se o něj starat. Nemáš někoho jiného z rodiny, kdo by tě za vetem dovezl? Třeba ten děda? Nebo rodič nějaké dobré kamarádky?

elda2609*
hodnocení

Je to německý ovčák, má uši nahoru ale teď spíše do stran jak jí to vadí. Mámě jsem to řekla ale ona že prej s tím nic neudělá,že nemá auto... Mámy přítel je strašnej, nadávam na něj pořád hlavně že myslí na sebe a psa nechá trpět...

micinka123*
hodnocení

1x

Chudinka pejsek... :( Jak je momentálně na tom? Byl někdo ochotný a zajel s tvým pejsek k veterináři? Nebo přijel veterinář k Vám? Jsi moc šikovná a hodná, že se o pejska, tak hezky staráš, a že ho nenecháš na holičkách. Tvoje máma by měla svému příteli něco říct a taky mu vysvětlit, že pes je člen rodiny a ne nějaký ubohý plyšový medvídek. *bzum* Vím, že něco s tím uděláš, a že všechno zachráníš. Je to teď jenom na Tobě. Tví rodiče by se měli pěkně stydět a jsou fakt nezodpovědní. Jak můžou něchat živého tvora trpět? *plac* K tomu můžeš jim klidně říct, že pes už není věc, ale živá bytost. Já kdybych byla v této situaci, tak okamžitě volám veterináře. Bylo by mi to jedno kolik za to budu platit... jsem milovník zvířat, záleží mi na nich a ne na penězích. Jinak ať se pejsek brzy uzdraví a ať to dopadne dobře. Držíme pěsti i tlapky!

elda2609*
hodnocení

Dneska tady byla ! :) Byla jsem ve škole ale babička říkala že prý je ochotná... Brita má zánět v uších-dostala kapky.. Zuby má prý v pořádku :) VŠEM MOC DĚKUJI ŽE JSTE MI PORADILI A CHTĚLI POMOC ! PS: fotky jsou pořízeny poté jak jsem dnes přišla ze školy a zdálo se mi že už tolik nemyslí na ty uši :))

Fena trpí
Fena trpí #2
hop®

Ahoj, fenka je krásná, jen ty nemocné uši do stran trošku vadí, tak ji za mne pohlaď, ať se co nejdříve uzdraví a až bude mít zdravá ouška zas nahoru, dej nám sem foto. A doufám, že nás budeš informovat o průběhu léčby, o tom že se ouška uzdravují. Jen ta léčba bude trvat asi déle, tak zkus ohlídat, ať na kapání do uší nezapomenete. Některé podobné léky jsou antibiotika (třeba jako Penicilin) a tam je opravdu důležité dodržovat pravidelnost léčby! Své fence jsem před lety kapal do uší Chronicin a ten opravdu pomohl. Jen pro zajímavost, jaké paní doktorka dala kapky?

Jsi statečná a rozumná mladá slečna, když jsi dosáhla svého a Britě pomohla, vážím si Tě! *palec*

elda2609*
hodnocení

jj :) teď jí s babičkou kapeme kapky, ve středu se má vzít kapesníček a jenom trochu očistit protože to má nějak nateklý... :)

cobrak*

Ahoj Tobě i Britě! Jedním slovem paráda! Drž se babičky a řešte všechny podobné problémy jen spolu jako teď ;) Ahooooooj!

elda2609*
hodnocení

Dnes už to nemá tak citlivé. Už si to ani nedrábe a včera si normálně nechala kápnout. Vždycky zdrahala,úhýbala.. včera nic :) Už se jí to hojí :)

cobrak*

Tak vidíš, všechno dobře dopadlo ;) *palec*

emilka12*

Eldo je mě líto že se tvoje maminka k problému tak špatne staví.Je to živý tvor a když ho něco bolí tak trpí a taky by mohl ohluchnout.Babičce za mě poděkuj že za tebou stojí.Pejsek je tvuj kamarád a je moc hezký a vypadá štˇastně.Až se vyléčí Tak atˇti někdo koupí kapky které jsou na čištění uší.Veterinář nebo i v lékárně ti poradí.Kí mám kapky od veterináře a občas kapky nakapu psum do uší a ten maz se rozpustí a vyteče ven a pak nedostane zánˇět.Přeju ti hodně lásky s tvám pejskem.Jsi srdíčko˙*SRDÍČKO*

borax*
hodnocení

0x

A co maminka? Ta nemůže příteli říct? Nebo někdo jiný z rodiny by tě neodvezl? Děda, babička, strýc, nebo kamarádky tatínek? Nebo zavolej veterináře k vám domů. Nečekej. Mamka to určitě zaplatí, můžeš jí navrhnou, že jí to vrátíš až budeš mít. Ale čím dýl to potrvá, tím může být léčba náročnější a také se to prodraží...

doplněno 12.03.14 15:45:

Nečekej že někdo poradí nějakou léčbu. Pomůže jen veterinář...

elda2609*
hodnocení

A myslíte že by k nám přijel? Jinak děkuji...

borax*

Určitě, veterináři jezdí po domech. Když mají jet k praseti nebo krávě, koni...ty nikdo k němu do ordinace nevozí. Řekni, že nemůžete přijet, že nemáš jak. Dej pak vědět jak to dopadlo. Držím palce.

elda2609*
hodnocení

A měla bych ještě jednu otázku.. nejde takhle o týrání psa? Nechci oni totiž přijít ! :( Ve třídě mám spolužáka a jeho mamka je veterinářka takže se zeptám... (náš bývalý veterinář se odstěhoval..)

hodnocení

0x

Čichni ji v uchu! Smrdí? Pak jí polož obě ruce, z každé strany na jedno ucho a stiskni a prudce pusť. Tak se pozná zánět středního ucha, když je vidět, že to zabolelo. Pak jí nakoukni do huby, nemá červené dásně? Mohou to být i bolavé zuby. Ale obojí stejně musí řešit veterinář. *plac* Chuděrka!

jakoola*
hodnocení

0x

Ničeho se neboj , vyzkoušej postup jak Ti píše babka . Zkus se zeptat mamiky svého spolužáka jestli by Ti neprodala kapky . Když jí přesně popíšeš jak fenka reaguje , tak si s tím paní veterinářka poradí.Když nemohou rodiče psa odvést na veterinu , tak asi jiné řešení nebude. Ty zuby MOHOU bolet i od zánětu v uších, .Veterináři jezdí ke svým pacientum domů , ale museli byste mu asi platit i cestu , a to se nebude maminčinýmu příteli líbit. Jen doplním - zánět se projevuje páchnutím z ucha , ucho je uvnitř červené a když fence vytřeš ucho tamponem , tak je tam žluto-černý páchnoucí binec . Ale pozor fenku to bolí , tak musíš tamponovat jen VELMI lehce.Jsi hodná , že se o svou psinu staráš, nedej se odradit a pomoz jí .Neléčený zánět může skončit hluchotou.

elda2609*
hodnocení

Kapala jsem jí do uší kapky co jsme měli od bývalého veterináře. Nijak jsme to potom nečistili jenom vykapávali. A najednou má v uších hroznej bordel a k tomu jí to bolí, ona si to škrábe a tekla jí i dokonce krev... :( teď si nenechá dávat ani kapky do uší nic... snad se to vyléčí a bude v pohodě... *plac* ( bordel má od toho že jí děda bere na záhomenku a po cestě je voda a on jí tam pustí i teď když ještě neni teplo a ona se v té vodě vyřádí a do uší se jí dostane voda... dědovi jsme to všichni vysvětlovali aby jí nebral dokonce jsem kvůli tomu i brečela a to jsem docela silná ale tohle...)

jakoola*

Jak se ty kapky jmenují?Víš , pokud je zánět veký , tak se kape do uší i 2x denně po dobu nejnéně 14 dní , Jak dlouho si ji kapala?Ptám se proto , jestli to co si jí kapala je vůvec proti zánětu.

elda2609*
hodnocení

ne bylo to na čistění uší, ale když měla zánět tak byla štěně a to už si vážně nepamatuji :)

jakoola*

Aha , já to pochopila , žes jí kapala něco co ti zbylo z předchozí léčby. Přípravky na čištění uší jsou různé , některé mohou při zánětu psinu štípat a dráždit . Zkus ještě jednou absolvovat prosíkové kolečko , začni maminou , jejím přítelem , dědou ,tetou nebo sousedkou. Kdyby za mnou takle přišla sousedovic holčina , tak ji klidně odvezu ( ale musíš to říct mamině).Pejsek skutečně měl jet na veterinu .

elda2609*
hodnocení

právě proto jí nic nedávám... řekla jsem to opět máme a ta řekla že s tim nic neudělá ať jí tam dám kyslíčník... kysličníkem by ji to bolelo... Nikdo tu nemá rád zvířata... mámin přítel má rád jenom sebe a pivo...

jakoola*

Kysličník v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NE !

doplněno 12.03.14 20:32:

Jestli je to teda u Vás doma pro maminku takový problém postarat se o zvíře za které má odpovědnost , zkus zavolat té mamince spolužáka a vysvětlit ji situaci . Ono by se sice nemělo nic ordinovat bez prohlídky veterináře , ale snad ti poradí eventuelně kapky napíše . Možná , protože kapky se nesmí aplikovat, když by byl prasklý bubínek a to se pozná jen při prohlídce u veterináře. Každopádně jí zkus poprosit o pomoc. Jsi šikovná holka , zkus to . A zkoušela si ten test ,jak ti psala babkazov?

cervenamrkev
hodnocení

0x

Ono se to samo nevyléčí, samo to nepřejde! Pes má svého majitele. Je zapsán v očkovacím průkaze. Ten je zodpovědný za stav zvířete. Pochybuji, že veterinář bude jednat s 12ti letým dítětem. Leda jen opravdu ze známosti. Pořídit devítiletému dítěti štěně německého ovčáka je sice hezké, ale nezodpovědné. Tím, že toho pejska pořídil, tak vzal na sebe závazek, že se bude v takovýchto a podobných případech o psa starat a poskytne mu patřičnou péči, očkování apod. Přítel matky je velmi neochotný, nemá rád tebe, psa a ani mámu. Protože jinak by pro Vás všechny udělal, co by na očích viděl. Asi není příjemné, co jsem napsala. Píšeš o dědovi, zkus požádat dědu, nebo té paní veterinářce vysvětli, v jaké jsi situaci.

korina*

Tak tohle mi hlava nebere, starosti o domácího mazlíka nechat na 12 letýmdítěti. odpověd mamky se mi nelíbí, má snad kamarádku nebo známého s autem , když je její přítel despota a necitlivý člověk.Maminka muže být ráda jaké je její dítě citlivé a hodné a né mávnout rukou.Bože toho psa to musí bolest ještě by mohl někoho kousnout při nešetrném pohlazení na hlavě.Broučku vylož celou situaci té p. veterině a určitě ti pomuže. řekni si o telefon a brnkni jí, miluje zvířata nenechá ji trpět.. napiš nám jak to dopadlo a pomoz ji, budeš na sebe pyšná, ahoj Korina

elda2609*
hodnocení

Nikdo nemá auto nebo prostě že nebude uklízet bordel co tam nadělá a dalších různejch důvodů.. a ano mám ochotné rodiče... zítra se zeptám na číslo spolužáka...

elda2609*
hodnocení

Před chvílí jsem to opět řikala mámě že zachvíli bude hluchá a ona abych jí tam dala kysličník *bzum* v očkovacím průkazu jsem napsaná já... všem je to jedno a mě je opět na brečení...

miklous*
Ahoj. Koukni se do lékárničky jestli tam nemáte framykoinové kapky (jsou do nosu, uší i očí) pro lidi. Framykoin působí jako antibiotikum a je to lepší než nic. Jsou takové olejíčkové, takže přilnou a ihned nevytečou a nebudou tu chuděru štípat. M

katerina77*
hodnocení

0x

Chudak pes :( Jsi hodna, ze se o nej staras! Odkud jsi? Kdyztak mi to napis do zpravy, jestli nechces verejne. Treba neco vymyslime.

elda2609*
hodnocení

Jsem z Kryr, ústecký kraj :

miklous*
Veterinář nejsem. Pokud se tu najde někdo, kdo je schopen takto na dálku seriózně poradit lék pro toho psa. Já ho koupím a tomu děvčátku pošlu! M
jakoola*

bohužel - bez veta to je riziko . Kdyby to bylo tak jednoduché , tak bych jí ty kapky už taky poslala.

elda2609*
hodnocení

Zítra přijede veterinářka... vzala jsem si to číslo od spolužáka babička tam zavolala.. zítra dám vědět jak to dopadlo ! VŠEM DĚKUJI !

katerina77*

OK, to je sice kousek cesty, ale da se. Dneska a zitra nestiham, ale o vikendu nebo v pondeli odpoledne te muzu na tu veterinu odvezt. Otazka je jestli mate nekde v okoli veterinare co ordinuje o vikendu. Pripadne ta mama spoluzaka jestli by nepomohla. Vis co, tak domaci ukol ;) zjisti jestli je v Rakovniku nebo tak nekde kolem klinika co ordinuje v sobotu dopoledne pripadne jindy o vikendu a muzeme tam zajet. Jestli ne, tak pondeli odpoledne k vasemu beznymu veterinari. Co ty na to?

elda2609*
hodnocení

Moc děkuji ! Ale už není potřeba. Dneska jsem si vzala číslo od spolužáka. Babička tam zavolala a zítra kolem odpolední hodiny přijede veterinářka. Poté co dovolala jsem ještě dostala vynadáno... zítra napíšu jak to dopadlo.. VŠEM MOC DĚKUJI !

micinka123*

To, že jsi dostala vynadáno si nevšímej... Děláš dobrou věc, právě zachraňuješ život svého psa, a nějaký přítel tvé mámy Ti v tom nezabrání... on zdřejmě ani nemá mozek *bzum*.. promiň, že o něm tak škaredě mluvím, ale je mi toho pejska fakt líto. :( Jseš hodná holka a jen tak dál, za chvíli bude tvůj pes jásat radostí, že se cítí spokojeně a nic ho nebolí. ;)

elda2609*
hodnocení

Doufám že bude v pohodě *modla*

micinka123*

Ale uvidíš, že bude. ;)

katerina77*

Super, to jsou bezva zpravy, budu moc drzet palce at vsechno dobre dopadne a dej vedet jak fence je. :)

martinaa*

Eldo, dej tuhle diskuzi přečíst mámě a tomu jejímu hlupoňovi. Fakt. Protože tak neochotné lidi, kterým nevadí dívat se na, jak zvíře trpí a jak ho něco bolí, jsem ještě neviděla, nez urážky.

elda2609*
hodnocení

Taky jsem si to řikala :) jj dám, teď čekáme na veterinářku...

elda2609*
hodnocení

Takže veterinářka na nás nakonec zapomněla... už nejsem tak nervozni protože vím že už to bude v pohodě.. přijede v pondělí... :) snad na nás zase nezapomene :D

hujer123*

Prosím tě, odkud jsi? Jestli jsi ze SČ tak tě k tomu veterináři snad zavezu. Srdceryvný nadpis "fena trpí" a necháte ji bez ošetření skoro týden?

elda2609*
hodnocení

V pondělí přijede...

micinka123*

A jak je na tom fenka? Je ji aspoň trošku líp? Jak mohla na vás veterinářka zapomenout?

elda2609*
hodnocení

Tak jako jo, já nevím.. babička se s ní domlouvala na dnešek kolem 12 hodiny.. nepřijela řekli jsme si teda jestli někam ještě nejela nebo co a pak jsme ji napsali zprávu kde je a ona že se moc omlouvá že zapomněla... ale musí to být asi dobrá veterinářka protože naše paní ředitelka jí chválí že jí zachránila psa.. tak snad jí dá dohromady a tady nejsou žádní veterináři až v rakovníku a dál.. takže je to těžké.. snad to ještě vydrží..

micinka123*

Právě teď čtu článek, že je léčba zánětu ucha velmi dlouhodobá, prý se to léčí až několik týdnu. :( Jestli si chcete něco o tom přečíst, tak tady je článek. ;) A ať je fenka zdravá!

elda2609*
hodnocení

Děkuju... já nevím ale tahle diskuze mi dala nějakouo odvahu.. cítím se nějak tak lépe že jsme zavolali veterinářku a že přijede a už bude jenom dobře ! :)

cobrak*

Ahoj :) Pokud nepřijede, tak jí zavolej, co jí máš dát za léky nebo jak to máš řešit. Nebo za ní dojdi osobně a s babičkou pokud možno!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]