Nejste přihlášen/a.
Máme pár dní psa z útulku, je to cca 6 roční kříženec středního vzrůstu. Předešlý
pes nám po 14 letech zemřel. Psa máme na hlídání, proto nás mrzí, že ještě ani
jednou nezaštěkal. Nereaguje-neštěká na lidi, ani na psy, co jdou okolo předzahrádky,
ani na jiné psy- když jsem ho vzal na vodítku na procházku a šel jsem schválně
ulicemi, kde se psů hodně, doufajíc, že našeho psa "rozštěkají". Díky za odpověď
Po několika dnech u vás, pes nemá potřebu hlídat si "svoje". Až bude pokládat svoje bydlení u vás za svůj domov, měl by mu každý cizí a neznámý být podezřelý a měl by štěkat.
Tvrdíte, že se jedná o mladého psa a navíc křížence. Pes potřebuje dospět a získat seběvědomí, ovšem jsou i plemena, která štěkají jen velmi málo a k hlídání se nehodí.
cz-pes.cz/... Záleží na rase,někteří neštěkají vůbec,někteří velice málo.A ten Váš,by mohl mít ještě jakýsi šok z toho,že změnil prostředí,nechte ho tzv.rozkoukat
Teď jsem si vzpomněla ,v seriálu "Ulice"má Amálka pejska Máňu,a ten nezaštěkal co já vím,ani jednou:-/Nějaká pouliční směs/.
Je možný, že třeba nezačně štěkat vůbec. Něco Vám řeknu, slyšel jste někdy, byť jen ve filmu, že by štěkali vlci? No, oni neštěkají, oni to nepotřebují. A vítě, co by se stalo s tím největším štěkanem, kdyby zdivočel a zůstal by v lese, mimo lid? Přestal by štěkat. Je to zvláštní, ale tohle dělají jen psi z města a vesnice. Opravdu! :D ) Váš pejsek pravděpodobně žil izolovaně. Byl to pes, který se moc nestýkal s ostatními. Nebo prostě ke těkání nemá důvod. Ale jestli ho máte k hlídání, ničeho se nebojte, je lepší když neštěká a HLÍDÁ, než když štěká, ale když se přiblíží cizí člověk zbaběle uteče (jako můj pes).
) :D
Jste hodní, že jste si vzali útuláčka, jak píše rádce nademnou, pejsek ještě neví, že by měl něco hlídat, a časem příjde na to, že je to "jeho" území. I kdyby nezačal pouštět hrůzu, už to, že máte psa na zahradě spoustu nenechavých spoluobčanů odradí. Mě jednou stačilo jen zavolat "ke mě" žádného psa jsem neměla a tmavší pán ze zahrady zmizel jak pára nad hrncem.
Jako rádcové přede mnou si myslím, že se pejsek rozštěká. Můj příběh:
Před časem jsem odvedla z jedné zahrady fenku, jejiž paní odešla do domova důchodců. Ostatní příbuzní tam občas přijeli s nějakým krmením. Ani předtím neměla fenečka život moc pěkný, znala jsem ji jako mazla, co nikdy neštěká, jen u plotu škemrá o pohlazení od cizích. U nás se jí určitě líbilo a štěkání na sebe nenechalo dlouho čekat. V duchu jsem se smála a říkala si, že těm okolojdoucím lidem sděluje, že už nedopustí, aby ji zase někdo ukradl.
Aby pak náhodou toho štěkání nebylo na sousedy až moc!
No on si musí uvědomit, že to tam je jeho. Taky je to pes z útulku, kdyby měl štěkat na každého psa co vidí, nedělal by celý den nic jiného Buďte rád, že je ignoruje a zbytečně neřve. Na odrazení stačí cedulka na plotě a pes sám, nemusí být otravný a řvat na všechny a všechno...ale někdy se to hodí, to je fakt, hlavně na podezřelé osoby.
Pokud se nerozštěká můžete použít "bubáka". Nějaký známý ať si dá na hlavu kapuci a za šera se může "krást" kolem plotu. Pokud psík zpozorní, ať se zastaví a třeba na něj houkne, ale opatrně, aby ho nepolekal. Vy psíkovi tiše, ale varovně říkejte "pozooor". Jakmile jen štěkne, popřípadě se k plotu rozejde, musí pomocník ukázat strach a couvat, když zaštěká ať uteče. Vy ho pochopitelně moc pochválíte. Ale počkejte až k vám pes získá důvěru (dejme tomu do podzimu) Musí vědět, že jste jeho opora a že je u vás doma. Nesmí nabýt dojmu, že mu u vás na zahradě hrozí nebezpečí. Vždy z tohoto trénování musí vyjít pes jako vítěz, nikdy ho pomocník nesmí zastrašit.
To je dobře, že jste se rozhodli pro pejska z útulku. My máme už druhého. Víte, náš pejsek zprvu také neštěkal pár dní. Ale až poznal, že u nás je doma, že má svůj pelíšek a svou misku s vodou a s žrádlem, že ho hladíme, chválíme a odměňujeme, tak se rozštěkal a hlídá o život, jako vlčák. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.