Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc u psa

Od: esterka11 odpovědí: 4 změna:

ahojte,chci se zeptat,jestli má někdo zkušenost s tetanem u psa.Včera jsem přišla o svého miláčka 2letého yoršíra,ale ráda bych se s někým podělila o zkušenost. Měl zvláštní stavy neorientovanosti a v pátek i strnutí svalů což pak vedlo k udušení...prý tetanus,ale to se nepotvrdilo. Má někdo podobnou zkušenost?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

evinkat*
hodnocení

2x

Dobrý večer, můj pejsek měl tetanus před 13 lety. Chytil ho jako štěňátko při výměně zubů, venku kousal klacky a bacil se mu dostal do rány. Veterinář mu dával sérum proti tetanu /měla jsem štěstí, že ho měl pro koně/ a antibiotika. Měl šikmé oči, špatně postavené uši a tkamičku měl najednou jako šarpej. Orietoval se dobře. Léčba trvala zhruba tři týdny a pejska mám zdravého dodnes. Eva

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, podobnou zkušenost nemám, ale předpokládal bych, že když jsem chodil s pejskem pravidelně na očkování, tak byl chráněn i proti tetanu. Vím, že to bylo proti vzteklině, ale tu další prevenci jsem moc nezkoumal. Asi je to poučení pro ostatní, že i pejsek může onemocnět touto chorobou, ale jestli se dá očkovat proti tetanu, nevím. To by měl vědět (navrhnout) veterinář, ale nesetkal jsem se s tím. A je to škoda a smutek, když umře pejsek - už je v psím ráji. Zdravím!

row
hodnocení

0x

Ježiš, to je mi líto:((( chudinka malej :(

Jak teda přišli na ten tetanus? :(

bohemica*
hodnocení

0x

Podle popisu příznaků si nemyslím, že to mohl být u vaší feny tetanus. Bez vyšetření (pitvy) , ale nebudete mít jistotu ani vy natož my.

Moc pěkně je to vysvětleno tady: www.veterina-pisek.cz/publikace/tetanus-u-psu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]