Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řasa v aq

Od: rastamartin odpovědí: 6 změna:

prosim vás znáte někdo způsob jak se zbavit řasy v Aq a neublížit tím šnekům...mám nějaké helenky a nerad bych jim ublížil moc mě pomohli s malími přemnoženými šneky.děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ma*
hodnocení

0x

Když se tvoří řasa, je v akva něco v nerovnováze, nejspíš moc živin, které nestačí rostliny zužitkovat. Jak máte velké akvárko? nemáte přerybněno? Jak dlouho je akva založené? O jakou řasu se jedná? :)

rastamartin
hodnocení

aq mám asi 10 měsíců a mám v něm jen paví oka 10 kusů na 60 litrů vody nějaké ty rostliny protože to do aq patří a po dvou měsících sem měl problém se šneky ale ten vyřešili cley heleny 4 kusy,možná se i rozmnoží mám jejich vajíčka...snad. vadí mě řasa nevi co je to zač listy rostlin mám celé pokryté tmavě zelenou řasou je to takovej koberec kterej tu kytku udusí.hledal jsem nějakou chemii ale málo informujou a mám strach je použít kůli šnekům.musim se přiznat že určitě překrmuju...

ma*

Pokud se dá řasa lehce odsát, bude to sinice.. Na chemii se vyprdněte :)

rastamartin
hodnocení

nedá se odsát.nalistech drží pevně zkusil jsem ji promnout mezi prsty a úbec jsem ji snad ani nepoškodil

ma*

Tak že by roducha? byla by s listem srostlá a tvořila takové tmavé trsy - já měla všechny druhy řas, pomohlo mít více druhů rostlin rostlin, každá potřebuje jiné živiny, pokud nějaká živina převažuje, řasy se jí rády ujmou. + ještě pomohlo vyměnit zářivky za teplejší spektrum - jde to více do žluta, ale takto jsem se nadobro zbavila právě sinice a vlásčité řasy..

edge*

A nepřipomínalo to při tom promnutí mezi prsty sliz? Jednalo by se tak o sinice a ty vznikají stojatou vodou plnou živin. Je to tedy nedostatečnou filtrací a to zejména celkovou výměnou vody za určitý čas.

Nešlo by přidat fotografii oné "řasy"? Dál ještě víc informací k akváriu. Jakou filtraci používáte, vzduchujete? Jak často čistíte akvárium(výměna cca 1/3 vody), odkalujete dno a jak dlouho se v akváriu svítí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]