Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodní želva - fleky

Od: klar3 odpovědí: 4 změna:

Prosím poraďte z čeho se dělají tyto fleky u vodních želv a jak je vyléčit? (Želva nádherná, 4 roky) Podmínky jsou správné, tak nevím z čeho vznikají. Zkoušela jsem sůl do vody i Betadine na fleky, což jsem našla na internetu, ale nepomáhá to. Děkuji za odpověď.

Vodní želva - fleky
Vodní želva - fleky #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Řekl bych, že to nejsou žádné fleky, ale praskliny. Že se oddělují vrstvy krunýře. A že budou časem odpadávat. Ale nejsem odborník.

klar3
hodnocení

Jo díky, já právě taky nevím, ale má to tak už aspoň rok a nemění se to..

hodnocení

0x

Jsou to odlupující se šupiny (vzduch pod nimi). Časem odpadne celá šupina a bude tam nová, pěkná :D

klar3
hodnocení

Jo dobře, ale přišlo mi, že už to tam je moc dlouho.. a mezi tím jsou 3 takové flíčky bílé, vypadá to trochu jako plíseň, ale fakt nevím, tak snad to bude dobrý... a z druhé strany to má proč takové? tam se přece nic neodlupuje..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]