Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlobivý kocourek

Od: lucy* odpovědí: 4 změna:

Máme 2 kocoury,jeden 4letý je v pohodě druhý 2letý dělá problémy.Je to britský modrý kocourek. Problém je v tom,že je celkem dost hyperaktivní,ale převážně v noci.Přes den většinou spí,ale dost často jen tak mňouká,i když je najedený,záchod má vyčištěný,nevíme proč.Ale přes den to nevadí. Jenže největší a hlavní problém nastává ve chvíli kdy jdeme spát. V ten moment kocourek začne dělat "naschvály". Začne mňoukat,škrábat na dveře skříní,na okno,na postel,začne shazovat věci ze stolu,kouše kytky a to celé vydrží dělat klidně i hodiny(ale většinou nám dřív dojde trpělivost a zavřeme ho do kuchyně). Tam ještě chvíli mňouká nebo škrábe na dveře,ale pak se uklidní a usne. Oba kocouři jsou od mala zvyklí spát s námi v ložnici (v křesle)ale od doby co tohle začal mladší kocour dělat je musíme oba zavírat protože když zavřeme "zlobivého" kocourka..po chvíli chce ten druhý za nim.Toto jeho divné noční chování trvá cca 2 měsíce. Dříve to nedělal.Už si s tím nevíme rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Máme to doma úplně stejně.. Starší kočka klidná a mladší pošuk. Na noc je prostě musíme zavírat, protože by člověka nenechaly vyspat.
Bohužel nemají možnost být venku, ta mladší by to potřebovala jako sůl, protože se jí nemůžeme celý den věnovat a jakmile se nudí,tak chodí po bytě a mnouka :( Má moc energie a hrozné roupy.
Kocourka prostě musíte zabavit. Přes léto jsou celkem spokojené na balkóně, přes zimu je to horší... A navíc ač jsou kastrované, tak je to v tomto období ven víc táhne. Po okolí se linou pachy koček značkujících si teritorium a často je slyšet jak na sebe venku volají..

mirca*
hodnocení

0x

Vypadá to jako puberta :/ pouštíte ho ven? je kastrovaný? Podobné se stalo sousedce s britkou, jednou si jí vzala na zahradu, a pak po prázdninách zase do bytu, tím, jak byla najednou kočka bez volnosti zavřená, tak jí zlikvidovala celý nábytek, všechno pročůrala, až se teda domohla svobody a zůstala na zahradě nadobro.

lucy*
hodnocení

Bydlíme v Praze v bytě,ven kocourci bohužel nemůžou,jsou oba kastrovaní. Asi opravdu puberta:( Snad to přejde.

wanesa*
hodnocení

0x

Předpokládám,že je kastrovaný.Můj kocour tohle dělal do tří let ,dnes jsou mu 4 roky a celé noci už spinká u mě a ani o něm nevím.Já jsem to řešila špuntama do uší:)

Zlobivý kocourek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]