Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemáte někdo radu čím nebo jak zamezit občurávání domu od cizích koček?
Vlastníme doma kočku která je kastrovaná, ale bohužel z okolí se k našemu domu stahují cizí kočky a nekastrované a jaksik se snaží svým čůraním si označit teritorium...
Je nějaký prostředek (mimo sprejů, které ihned ve venkovním prostředí vyprchají) jak to místo něčím, jiným pachem přebít aby to cizí kočky nedělaly? bohužel je to ponejvíce u vstupu do domu, na terase apod.
Existuje jedno radikální řešení, které by v rámci platné legislativy mohlo být označeno nanejvýše jako přestupek. Pořiďte si sklopec. Předpokládám, že disponujete automobilem, který občas využíváte k delším cestám. V předvečer odjezdu sklopec nastražte, ráno past i s chycenou kočkou naložte do auta a po ujetí určité vzdálenosti - 100 km bohatě postačí - zvířeti darujte svobodu. Už se (na rozdíl od psa) nevrátí, přidá se k místním toulavým kočkám. Takové řešení dporučuji zejména v případě sousedských sporů, kdy sousedé (majitelé koček obšťastňujících ostatní občany exkrementy a vrhem koťat na jejich pozemcích) ignorují veškeré výzvy k nápravě, popř. sami vyhrožují agresí.
to je az moc brutalni i s ohledem na to ze sam jsem majitelem kocky a nerad bych aby se toto prihodilo i me...
MILO, ja se obavam, ze to nevyresite.take mame 2 kocky a kocourka.
Ten nam to take bohuzel v tomto obdobi mrouskani dela.nekdy i doma na chodbe.chapu vas strasny smrad.
Dvere i okno obcurane.
Ja proste rozredim savo s trochou vody a prostě aspon ten pach trochu smyji.
Je to proste jejich prirozenost v tomto obdobi a nepomuze ani nasili.
A tomu radci, ktery radi odvezt daleko vzkazuji:... ... ... (bohužel to je trochu sproste, tak jsem to sama zcenzurovala )
Tudiz je videt, ze zviratka rad nemate, zrejme zadne nechovate.bydlim na vesnici, bere se to tu jinak, ale nemuzu kocoura zabit za to, ze mi obcurava okno.ocura to muj, pak souseduv, kdyz jde na namluvy.stve me ten smrad taky, ale nic s tim neudelam, stejne jako s vasim nazorem.
Takze nic ve zlem.
Vzkazovat mně můžete, co chcete, to mě neporazí. Kdyby mně vaše kočky obsíraly zahradu, napoprvé vás decentně upozorním a pokud byste nepřišla k rozumu a nedej bože byla ještě arogantní, vezmu kočky na výlet. Jsou i horší možnosti, například odchycená zvířata darovat do dobrých vietnamských rukou. Toho bych ale přece jen nebyl schopen. Výlet úplně postačí, problém se jím vyřeší a o to jde především.
Přání je otcem myšlenky...mám rád zvířata, hlavně divoká. Z domácích pak především psy. Rozhodně mám zvířata raději než lidi. Uvedený problém je totiž zaviněn lidmi, majiteli zvířat, neboť zvíře není svéprávné a zodpovídá za něj majitel. A je úplně jedno, kde majitel žije a na co se hodlá vymlouvat. Dobrou.
nejsou to cizi kocky, ale cizi kocouri a jak spravne pisete, jejich umyslem neni obcurat vam domek, ale navzajem si preznackovat revir. Staci aby jeden cvrkl a ostatni se hned pridaji.
Zkuste si teritorium oznackovat sami. Jina moznost neni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.