Nejste přihlášen/a.
Dobrý den muj jokšírek je narozen 7.1.2014 k dnesnimu dni vazi necelych 260gramu a je mensi nez rohlik ale nevim co snim muze byt byl sem na veterine ze mi pripada ze nevidi protoze se toci do kola a vecne do neceho, ztoho se uplne normalne chova hraje si steka kouse a td..
zere uplne normalne podle predpisu pije taky v poradku chodi na plinu hned po jidle a kdyz vstane taky vse v poradku
kdyz mne kouse do nosu tak jen jemnoulince a nenarazi i kdyz se natahuje takze vidi
pani mi rikala ze mohl prodelat epileptycky zachvat ale to doufam ze ne
mate nekdo podobnou skusenost a jak to dopadlo dekuji vam za pomoc.
Já si myslím, že je úplně lhostejné, co si my myslíme a jaké máme zkušenosti. Máte pejska, ke kterému jste přilnula, milujete ho a teď už ho nedáte zpět. Zvláště pak, když byste předpokládala, že ho chovatelka nechá utratit. Takže se smiřte s tím, jaký je. Nikdy nevíte, jak to dopadne, jak se bude vyvíjet. Je to živý organizmus, všechny předpoklady padají. A řekněte mu, že jste mu zachránila život.
Mějte spolu pěkný život. Pohlaďte ho za mně.
Zkuste kontaktovat chovnou stanici ze které ho máte, chovatel by vám měl poradit, případně to s vámi probrat, jestli se u některého z jejich psů epilepsie někdy vyskytla. Dobrý chovatel to před vámi nebude tajit.
Pokud máte možnost, zkuste ho při záchvatu natočit na video a ukázat veterináři.
JInak štěňata můžou být někdy velmi divoká a může to vypadat, že v zápalu hry nevidí neslyší.
Můžete taky zkusit jiného veterináře, víc hlav víc ví.
volal sem mu z veterinarem a rikal ze to neni mozne ze to muze byt zmenou prostredi koupil sem ho v pondeli cely den spala i celou noc a rano byl taky v klidu a potom to zaclo nespadl mi ani nic takoveho tak to nechapu chovatel rikal ze mam pockat tyden a pak se mu ozvat jinak diky za radu
Zdravím. Máte doma psí miminko a od pondělí je krátká doba. Ze změny prostředí může být pejsek opravdu zmatený a je třeba mu dát čas, aby se s tím srovnal. Proto se může i jeho chování zdát třeba podivné. Poslechla bych chovatele a počkala bych pár dnů, jak se bude štěně projevovat dál.
Ja kdyz kupovala moji jorksirku,mela 360g.Byla to takova prerostla mys.S pani chovatelkou,jestli se to tak da rict, jsem se domluvila,ze mi ji doveze,samozrejme,ze benzin jsem zaplatila.Vrazila mi do ruky stene,shrabla 6800kc,dala mi do ruky prukaz a ze pospicha.Po odjezdu pani jsem zjistila z prukazu,ze stene je stare necelych 6 tydnu.Veterinar me serval,proc beru stenata tak brzo,ze stenata techto plemen,pokud maji nizkou vahu maj byt jeste u matky.Ale vypiplala jsem ji,dalo to spusty prace a trpelivosti.Sehnala jsem psi mliko a co 2hodky jsem ji davala pit.Po case se u ni objevili zachvaty,zjistily,ze jeto epilepsie,ted uz ji jde na 4 rok a musim zaklepat,ma zachvat tak 2 do roka,jen takovej mirnej,ale samozrejme mam strach porad,aby se to nezhorsilo.Preji vasemu drobeckovy hodne sil a vam velkou trpelivost.
kde se da sehnat psi mliko muj samik zere granulky a semtam mu dam piskot muzu mu treba namacet piskot do mlika normalniho
To je krasnej drobecek,uvidis,ze to bude v poradku.S tim mlikem se zkus domluvit s veterinarem,on ti urcite poradi.Ja mliko sehnala tak,ze kousek vedle mam sousedku,ta ma fenku a mela stene,jenom jedno, tak mi veterinar rekl,ze ji mam skusit prilozit k te fence a ona ji jeste 3 tydny kojila a postupne jsem ji davala namocene granule pro stenata,piskoty pokapany mlikem,jen trochu,aby nemela prujem,trochu pribinacku,trochu syru,zelenina varena,potom varene kureci maso s ryzi az jsem ji naucila normalne na granule a ted spapa vsechno.Jak to je tak malinke,oni spapaji hodne malo. Kupuj kvalitni granule steneci,poptej se veterinare.Hlavne aby stenatko melo porad k dispozici vodu.A aby neco umel, musis se mu venovat,hlavne s laskou ho ucit,nejaky ten pamlsek,ja te moji davala rozctvrcene piskoty,cely byl velky, ten nesnedla.Vsechno bude v poradku,to chce jen cas.
dekuji dneska byl trochu lepsi uz se chova lip ale porad to neni ono uz tolik nenarazi ale semtam se bouchne vcera za mnou behal chvilinku po venku ale porad tam je nejistota ze nevidi nebo neslysi jednou reaguje na pohyb rukou podruhe zas jako by ne tak ja nevim a toci se do kola kdys hleda misto kde chce curat ale dela to i kdyz necura
a vecer se vykadil a tahal ritku po zemi nemuze mit nejakeho cerva i kdyz mam jit na odcerveni zase az 18.3.201
dekuji
Jack, uvědomte si, že máte dvouměsíční štěňátko. Je docela možné, že je úplně dobré, jen nemá správnou koordinaci, jako všechna miminka a vy to vidíte příliš černě. Je to miminečko, které je od maminy jen chviličku. Špatná koordinace, žádné zkušenosti, možná trošku nezvyklý nebo klouzající podklad pod nožkama a ještě pár věcí, na které si ihned nemohu vzpomenout. Je to normální, je to chování velice malého štěňátka. Sáňkování po zemi může znamenat, že mu v dlouhých chlupech ulpělo u konečníku kousek hovínka. Jen se ho snaží zbavit. Přestaňte ho takhle úzkostlivě sledovat a radujte se z drobka.
Vzpomněla jsem si, co já se naotravovala chovatele s prvním psem! Od spolehlivých chovatelů s PP. Třeba: Chystala jsem velikého krocana do trouby a vytáhala jsem všechny šlachy ze stehen. Malý mi usnul na nohách a abych ho probudila, mávala jsem mu jednou šlachou kolem nosu. Malý vyskočil, šlachu mi vytrhnul. Páni, to byla rychlost, s jakou v něm zmizela. Celá rodina jsme panikařili a volali chovatelům, co máme dělat. Dvě noci jsme nespali, protože jsme se báli, že pojde. Navíc, chovatelé ani pořádně neodpověděli, jak se smáli.
Klid, všechno, co popisujete, je chováním normálního štěněte.
Začněte se poohlížet po někom, kdo mu tak za 14 dní ostříhá cca polovinu oušek. Má krásná ouška, která se snaží postavit. Až je nebude tížit spousta chlupů, postaví se úplně. Nebudete muset vymýšlet, jestli lepit nebo co. Je to nádherný pejsek! Jak vypadala mamka? Byla černá s červeným? Také jsem si domů donesla černé štěňátko s červenou hlavičkou. A mám blondýnku se stříbrným tělíčkem. Až budou výstavy, zajděte se kouknout, v jakých barvách jsou a jak má jork vypadat.
Protože jste si zřejmě koupila nečistokrevné štěně (bez PP- rodokmenu) po zdravotně neprověřených rodičích )i po ostatních stránkách) jste jedna z mnohých, která nemá šanci na reklamaci štěněte, budete po celý život psa strkat peníze za veterináře a budete zoufalá Vy i to zvíře. Bohužel...
Nedá mi to, musím se ještě jednou vrátit. Nemůže být to, co považujete za neurologický problém - točení se za ocáskem, obyčejnou snahou očistit si konečník, kde mu v chupech Ulpělo kousek hovínka? Psi velice nelibě nesou upatlanou a zaschlou prdelku. Až půjdete nechat ostříhat uši, řekněte si o ostříhání kolem konečníku a také štětičku na ferdáskovi.
Jo a mezi očičkama, ať mu to taky ustřihne, ať vidí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.