Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naucit psa aby nelizal ruce

Od: salema1511 odpovědí: 6 změna:
Dobry den, je to cca 2 mesice co jsem si poridila fenku Jacka Russela. Vim ze jsou to zivi psy, ale i tak si nevim rady s nekterymi veci. Moje fenecka se totiz neda pohladit. Pokazdy kdyz se o to pokusim, tak hned zacne lizat ruce, nebo kousat a hned si chce hrat. A to nedela jen pri hlazeny. Dela to i kdyz dam ruce dolu ze zidle, kdyzdam ruce pobliz jejimu cumaku a nebo kdyz dam ruku jen na ni. Musim ji porad okrikovat nebo schovavat ruce. Poradite mi jak ji to odnaucit? Neni to tim ze by se nudila. Kazdy den s ni chodim na dlouhe prochazky a porad si s ni hraju. Ale jen s jejima hrackama kterych ma docela dost. Dekuju

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Salemo, vaše fenečka je miminko. Dává najevo lásku a výzvu ke hře tomu, co miluje nejvíce. Tedy vaše ruce. To se změní, nebojte. Já jsem vždycky usykla a tak se to naučili všichni mí pejskové. Syknutí pro ně znamená bolest, kterou mi dělají. A to oni nechtějí. Ta vaše psinulka má mléčné, jako jehličky ostré zoubky a každé kousnutí je bolestivé. Olíznutím se snaží omluvit se. Nebojte se, to všechno časem přejde. Jen na ni nekřičte a netrestejte. Bude se zklidňovat a chápat každý váš pohyb a povel. Jen jí dejte čas. ;) Vzpomněla jsem si, kníráček Andy si vydobýval postavení v naší smečce. A kousal nejbližší štěně, tedy mou dcerku a to tak, že vážně. Ta se jednou naštvala a kousla ho do stehna taky. Kviknul a hned věděl, kam patří. :-D Musíte rozlišit, jestli se jedná o hru nebo o boj ve snaze být nadřazený. Podle toho to musíte řešit.

salema1511
hodnocení

Ano myslela jsem si to. Ale nekdy mi to prijde ze me kouse jako potravu. Zadnima zubama a pomali si strci celou ruku do tlamicky. Nekdy se ji s toho zvedne i zaludek ale te to je jedno a pokracuje. Jak jsem koukala, tak uz moc mlicnaku nema :D

hodnocení

0x

To štěňata dělají. Naše BOC mi s oblibou ocucávala palce u nohou, což mi moc radosti nedělalo. Časem ji to přešlo samo.

xixi*
hodnocení

0x

Dělal to i náš poslední nalezenec, jel po rukách jak magor :D Olizovat, láskyplně okusovat to bylo jeho a to byl (nejspíš) dospělej. Přešlo ho to, když si u nás zvyknul a už nás bral jako svoji smečku.

katerina77*
hodnocení

0x

Tohle bych neresila okrikovanim, chce si hrat a nebo se dozaduje pozornosti, takze lepsi je ukazat co delat ma a prevest na nejakou jinou cinnost. Kdyz zacne okusovat ruku, vymen ji za nejakou hracku nebo ji uc nejaky povel, proste ji presmeruj na nejake jine chovani za co ji muzes pochvalit, treba ji uc nejake povely a tak, casem se kousani odnauci.

Jinak jen na okraj z vlastni zkusenosti - kdyz byl muj pes maly, byla jsem docela prekvapena z toho, ze se skoro nedal pohladit, delal uplne to same, asi do dvou let se vubec nechtel mazlit a nedal se v klidu pohladit, jakykoliv kontakt bral hned jako hru a chtel radit. Takze jsem se proste musela smirit s tim, ze na mazleni se stenetem muzu zapomenout a proste jsme si hrali tak jak mu to vyhovovalo. Az tak ve ctyrech letech se to zacalo menit a ted si chodi pro pomazleni a vydrzi se nechat drbat a hladit fakt dlouho a ja se konecne dockala :)

salema1511
Moc dekuju. Pokusim se to zmenit. Je teda pravda ze Mia nebyla socializovana a lidi od kterych jsme ji kupovali, ji drzely od narozeni do 3 mesicu jen zavrenou nekde v garazi. Nevedela co je to clovek, auta, trava, vseljaky zvuky. Proste nevedela nic. Vseho se bala a dost dlouho mi trvalo nez jsem ji naucila chodit ven. Ted uz je to vporadku ale je jeste trochu nesva kdyz se jde ven za tmy. Tak jsem myslela ze jsou to jeste dozvuky s toho co prozila jako malinka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]